Η Microsoft φέρνει εφαρμογές Android και iOS στα Windows 10

Μετά από πολλές φήμες και μήνες αναμονής, η Microsoft αποκαλύπτει τα σχεδιά της για τα Windows 10!

Μετά από πολλές φήμες και μήνες αναμονής, η Microsoft αποκαλύπτει τα σχεδιά της για τα Windows 10!

iosandroid2

Νέα εργαλεία για προγραμματιστές είναι έτοιμα και περνούν τις τελευταίες φάσεις τεσταρίσματός τους. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν στους προγραμματιστές να διαμορφώσουν τις εφαρμογές που έχουν φτιάξει για Android και iOS, έτσι ώστε να τρέχουν σε Windows 10 (καθώς και Windows 10 – Phone).

Κάτι τέτοιο ακούγεται πολύ καλό, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά λόγω διαφορετικών αρχιτεκτονικών και διαφορών λειτουργικών συστημάτων που τρέχουν οι εφαρμογές. Η Microsoft βλέπει τα Windows 10 ως πλατφόρμα ενοποίησης της τεχνολογίας, γι’ αυτό δεν περιορίζεται σε iOS και Android, αλλά και Χbox καθώς και πολλές άλλες πλατφόρμες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Τέτοιο παράδειγμα είναι η εφαρμογή Candy Crush Saga, η οποία έχει μετατραπεί από εφαρμογή iOS σε εφαρμογή Windows Phone, αλλά και η εφαρμογή Photoshop Elements της Adobe, που θα μπεί στο Windows Store σύντομα.

Τι έχουν να προσφέρουν όλα αυτά στον Gamer όμως; Η απάντηση είναι απλή και πολύ ικανοποιήτική. Θα σταματήσει να υπάρχει ο λεγόμενος «πόλεμος» μεταξύ PC – Κονσολών. Στα Windows 10 θα μπορούν να παιχτούν παιχνίδια από πάρα πολλές πλατφόρμες, κατά συνέπεια τα exclusives θα ελαχιστοποιηθούν. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να συνδέσετε Controllers και διάφορα άλλα περιφερειακά στο PC!