Razer Nabu X – Review

H αναλυτική μας παρουσίαση για το Razer Nabu X, το οικονομικό SmartBand της Razer

razer nabu x -gamespace

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η CES 2015 ήταν πραγματικά εντυπωσιακή καθώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον μικρότερο και φθηνότερο αδερφό του Nabu, το Nabu X.

Σχεδιασμός

Το Razer Nabu X μπορείτε να το βρείτε σε τρία διαφορετικά χρώματα: μαύρο, πράσινο και άσπρο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μαύρο χρώμα, το οποίο θα λέγαμε ότι είναι και το πιο κομψό. Σε αντίθεση με το Razer Nabu στο Nabu X δεν υπάρχει οθόνη, επομένως η τιμή του κατεβαίνει στο 50%. Γενικότερα είναι πολύ εύκολο να φορεθεί καθώς το μέγεθος του ειδικού πλαστικού είναι για κάθε χέρι. Το κούμπωμα του θα λέγαμε ότι μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς σφραγίζει το εσωτερικό.

Το υλικό κατασκευής του είναι πλήρως αντιαλλεργικό. Επομένως μπορείτε να το φοράτε συνεχώς χωρίς να σας ενοχλεί καθόλου. Η αδιάβροχη επένδυση του, δίνει την δυνατότητα χρήσης κάτω από (γλυκό) νερό περίπου στο ένα μέτρο, μέχρι και 30 λεπτά.

gsnabu

Όπως και το Nabu, το Nabu X έχει χαρακτηριστικά ενός SmartBand σε συνδυασμό με Fitness εφαρμογές. Αντί να έχετε μία οθόνη για τις ειδοποιήσεις σας, έχετε τρία διαφορετικά LEDS τα οποία ανταποκρίνονται αναλόγως με το χρώμα που έχετε επιλέξει. Τα τρία διαφορετικά χρώματα είναι κόκκινο, πράσινο και μπλε. Ακόμα, όταν το Razer Nabu X  λαμβάνει κάποια ειδοποίηση, τα τρία LEDS αναβοσβήνουν σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστική δόνηση.
RzrNabuX_black_01

Επίσης, ένα διπλό χτύπημα επάνω στο Nabu X, σας επιτρέπει να δείτε αν έχετε επιτύχει τους στόχους σας (βήματα, θερμίδες, χιλιόμετρα)  ή το ποσοστό της μπαταρία σας. Το Nabu X σας ενημερώνει για τις ειδοποιήσεις σας σύμφωνα με το προκαθορισμένο από εσάς χρώμα, εφόσον δεν έχει την οθόνη του Nabu.

NabuX-black-05

Εφαρμογές και Παλμός

Όσον αφορά το Fitness Tracking, το Nabu X έχει ενσωματωμένο Accelerometer (επιταχυνσιόμετρο)  το οποίο καταγράφει τα βήματα σας, τα χιλιόμετρα σας, τον ύπνο σας αλλά και τις θερμίδες τις οποίες έχετε κάψει. Έχοντας επιλέξει την επιλογή Data Tracking από το Nabu X Utility, μπορείτε να στείλετε όλα σας τα δεδομένα στην εφαρμογή Nabu Fitness. Στόχος σας είναι να πετύχετε τα Goals που έχετε βάλει στην εφαρμογή.

Οι δύο βασικές εφαρμογές που θα προτείναμε για την λειτουργία του, είναι το Razer Nabu X Utility αλλά και το Razer Nabu Fitness.

Πιο συγκεκριμένα το Razer Nabu X Utility είναι το βασικό πρόγραμμα για να δουλέψετε την συσκευή σας. Έχοντας συνδέσει το Nabu X με το Bluetooth του κινητού σας μπορείτε πολύ εύκολα να το παραμετροποιήσετε όπως εσείς θέλετε.

Razer Nabu X Utility

goo

Razer Nabu Fitness

gs crew

Όσον αφορά τις Pulse και HandShake, μπορείτε να ανταλλάξετε στοιχεία και πληροφορίες με άλλους χρήστες Nabu X, πολύ εύκολα, απλώς με μία χειραψία.

nabu x pulse

Μπαταρία και Χαρακτηριστικά

Η μπαταρία του Nabu X μπορεί να κρατήσει από 5 έως 7 ημέρες λειτουργίας. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι η αρκετά γρήγορη φόρτιση της, περίπου στην 1.30 ώρα καθώς και οι 30 μέρες StandBy. Αυτό επιτυγχάνετε με μία μπαταρία Πολυμερές Λιθίου, η οποία έχει και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η τιμή του Nabu X ανέρχεται στα 60€ και μπορείτε να το αγοράσετε από το επίσημο κατάστημα της Razer, επιλέγοντας ότι χρώμα θέλετε εσείς.

Επίλογος

Ο τρόπος που δημιούργησε η Razer το Nabu X, είναι αντιπροσωπευτικός της προσεγμένης δουλειάς που γίνεται όλα της τα προϊόντα, καθώς και της κομψότητας που θέλει να αποδώσει. Μία συσκευή σαν το Nabu X μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά στις καθημερινές σας δραστηριότητες τόσο με το να κάνει Track τα βήματα σας, αλλά και με το να σας ειδοποιεί όταν έχετε κάποιο notification. Η ομάδα του GameSpace.gr μετά από 8 μέρες πλήρης χρήσης, σας το προτείνει ανεπιφύλακτα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

  • Συμβατό με iPhone 5, 5S, 5C, 6, 6+, Android 4.3 + Λογισμικό Εφαρμογές
  • Μπαταρία Πολυμερές Λιθίου (5-7 Μέρες Λειτουργίας- 30 Μέρες StandBy)
  • IP67 Αδιάβροχο μέχρι 1 μέτρο
  • 3 RGB LEDS
  • Accelerometer
  • Κυλινδρικό Μοτέρ Δόνησης
  • Συνδεσιμότητα με Bluetooth
  • Nabu X Utility – Εφαρμογή Παραμετροποιήσεων
  • Nabu Fitness – Εφαρμογή Fitness

Λάβατε μέρος στο Giveaway από εδώ.