Ύποπτοι οικονομικού εγκλήματος οι Trig esports

Γιατί παραιτήθηκε η λογιστική εταιρία των Trig esports μετά από έλεγχο;

Γιατί παραιτήθηκε ο λογιστής των Trig esports μετά από έλεγχο;

trig-esports

Οι Trig esports είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει καταφέρει να έχει υπό την αιγίδα του αρκετούς γνωστούς παίκτες, πολλές καμπάνιες, σελίδες επιστροφής χρημάτων, ιδιόκτητη σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και δικά τους προϊόντα. Όμως τώρα ο ίδιος οργανισμός είναι ύποπτος οικονομικού εγκλήματος.

Όπως προαναφέραμε ο οργανισμός Trig έχει πολλές ασχολίες, μεταξύ αυτών και ένα ιδιόκτητο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης για το οποίο η εταιρεία είχε την φιλοδοξία να κοντραριστεί με το Facebook. Η διεθνής εταιρεία PWC, που προσφέρει υπηρεσίες σχετικά με τα λογιστικά, έκανε πρόσφατα έρευνα στον οργανισμό Trig. Μετά από αυτή την έρευνα, η PWC εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως αποσύρονται των καθηκόντων τους. «Η έρευνα, μας δείχνει πως υπάρχει άνιση σχέση μεταξύ των ενεργών χρηστών που έχει η εταιρεία και των εσόδων που παρουσιάζει», έγραψε η λογιστική εταιρία στο έγγραφο που παρέδωσε στο Σουηδικό γραφείο μητρώου εταιρειών (S.C.R.O.).

Αναλυτικότερα:

«Το κομμάτι των Trig που ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα έχει αναφέρει πολλές φορές την σημασία των εγγεγραμμένων μελών τους, που σύμφωνα με τους ίδιους ξεπερνά τους τρία εκατομμύρια χρήστες. Όμως η ανάλυση μας δείχνει πως ο αριθμός των ενεργών χρηστών που έχουμε στα χέρια μας θα έπρεπε να επιφέρει σημαντικά μικρότερο εισόδημα από αυτό που παρουσιάζει η εταιρεία. Επίσης η εταιρεία δεν κατάφερε να επαληθεύσει το πως εργάζεται ενεργά επάνω στα μέλη της αλλά και πως σκοπεύει να αυξήσει το εισόδημα της».

Όμως η εταιρεία PWC δεν είναι ο πρώτος συνεργάτης των Trig που πρόσεξε αυτήν την «παράξενη» σχέση εσόδων-χρηστών. Μόλις μια εβδομάδα πριν, ο Lars Hellewig, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρeίας όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην επίσημη ανάρτηση. Ο βασικότερος λόγος που δύο εξαιρετικά σημαντικοί συνεργάτες των Trig λύνουν τόσο απότομα την συνεργασία τους με τον οργανισμό είναι (όπως αναφέρουν οι ίδιοι) πως ο οργανισμός δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, πολλές σημαντικές και βασικές πληροφορίες αναφορικά με τις πηγές των εσόδων του. Μεταξύ άλλων, πλήθος υποτιθέμενων χρηστών του δικτύου TSM (Trig Social Media) δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά, είναι μόνο δηλαδή μια λίστα από διευθύνσεις e-mail.

Σύμφωνα με την PWC, οι Σουηδικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί:

«Έχουμε λάβει πληροφορίες που σχετίζονται με τις παρατυπίες του ομίλου TSM. Έχουμε επικοινωνήσει με το σουηδικό εθνικό γραφείο οικονομικών εγκλημάτων και ερευνούμε τυχών παρανομίες του ομίλου. Πρέπει έχετε στο μυαλό σας πως δεν είναι όλες οι παρατυπίες οικονομικό έγκλημα. Αυτό θα απαντηθεί από το σουηδικό εθνικό γραφείο οικονομικών εγκλημάτων».