Smite: Όσα πρέπει να ξέρεις για να κυριαρχήσεις στην Arena

Το πιο απλό mode του Smite, χωρίς καμία στρατηγική που δεν σε κάνει καλύτερο παίκτη… Ή μήπως όχι;

Platforms
 
Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Το πιο απλό mode του Smite, χωρίς καμία στρατηγική που δεν σε κάνει καλύτερο παίκτη… Ή μήπως όχι;

Smite-Arena-mode

Αν και η Arena στο Smite φαντάζει ένας σχετικά απλός χάρτης, κρύβει και αυτός αρκετά μυστικά, που όσοι από τους μονομάχους τα ξέρουν έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους.

Η ομάδα πρέπει να έχει συνοχή

Πολλές φορές οι παίκτες πέφτουν σε μια πολύ μεγάλη παγίδα, πιστεύοντας πως οι θεοί που είναι καλοί σε άλλα modes θα είναι καλοί και στην Arena. Αν και με λίγη σκέψη αυτό φαίνεται λογικό δεν είναι. Μην ξεχνάτε πως τα κριτήρια σε κάθε mode του Smite σχετικά με το πόσο καλός είναι ένας θεός διαφέρουν κατά πολύ! Στο mode της Arena πρέπει να θυμάστε, πως βρίσκεστε συνεχώς σε μάχη 5v5, οπότε πρέπει να φροντίσετε η ομάδα σας να έχει περισσότερο AoE (Area of effect) και όχι τόσο single player damage. Γι ‘ αυτό και ένας Hunter ή ένας Assassin δεν πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή, ενώ ένας Mage ή Warrior μπορούν να σας φέρουν την νίκη.

Με βάση τα όσα είπαμε πιο πριν, μια ομάδα για την Arena θα ήταν καλό να έχει έναν Assassin ή ένα Hunter, που να μπορεί να εξασφαλίσει το kill όταν ο αντίπαλος πάει να ξεφύγει, όπως Loki, Neith ή Rama. Επίσης θα πρέπει να έχει δύο μάγους με πολύ AoE π.χ. Poseidon και Agni, έναν Warrior με αρκετό sustain π.χ. Hercules και ένα tank που να έχει μεγάλη παρουσία στις μάχες. Με κλειστά μάτια εγώ παίρνω πάντα Ares, γιατί είναι ένα από τα λίγα tank που μπορούν να φέρουν την νίκη στην ομάδα. Βέβαια και ο Baccus είναι εξαιρετική επιλογή (ειδικά μετά το buff του).

Η δομή ομάδας που προανέφερα είναι μια βασική σύσταση που συνήθως φέρνει την νίκη. Όμως ό,τι παίκτες και να πάρετε, το σημαντικό είναι οι μαγείες τους να μπορούν να συνεργαστούν (να κάνουν δηλαδή combo), αλλιώς η ομάδα δεν θα έχει συνοχή και οι επιθέσεις σας θα είναι εύκολο να αποκρουστούν.

Τέλος πρέπει να ξέρετε πως ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι το πότε θα ξεκινήσετε μια μάχη και πότε όχι, ενώ πάντα πρέπει να ενημερώνετε την ομάδα σας. Αν και ο χάρτης είναι πολύ μικρός, είναι τέτοια η δομή του που καθιστά εξαιρετικά εύκολο ο οποιοσδήποτε να αποκοπεί από το σύνολο, και να βρεθεί σε μια κατάσταση που να μην μπορεί να τον βοηθήσει κανείς.

Καλή η μάχη αλλά…

Όπως όλοι ξέρουμε οι μάχες είναι απίστευτα διασκεδαστικές και στην Arena ευτυχώς έχουμε πολλές… Όμως οι μάχες δεν είναι το παν! Το βασικό συστατικό για να κερδίσετε τον αγώνα είναι τα αντικείμενα, τα οποία δυστυχώς όμως κοστίζουν. Όπως και στα άλλα modes του Smite το gold είναι τρομερά σημαντικό. Ο ευκολότερος τρόπος να βγάλετε gold είναι τα camps. Στην Arena υπάρχουν 6 camps με ομάδες των τριών τεράτων, αυτά τα 6 camps μας δίνουν 3 διαφορετικά buffs.

  1. Το Mana Buff: Δίνει +5 mana το δευτερόλεπτο και 10% μείωση στον χρόνο που χρειαζόμαστε για να κάνουμε κάποια μαγεία. Συνήθως το παίρνει κάποιος Mage.
  2. Το Damage Buff: Δίνει +10 Magical και +5 Physical δύναμη. Συνήθως το παίρνει κάποιος Hunter.
  3. Το Speed Buff: Δίνει +20% ταχύτητα κίνησης. Συνήθως το παίρνει κάποιος Assassin.

Εκτός λοιπόν από το gold που προσφέρουν, μας δίνουν και ένα πλεονέκτημα απέναντι σε κάποιον που δεν έχει κάποιο buff. Μια ομάδα από αυτά τα camps (ένα από κάθε είδος), βρίσκετε στις δύο πλαϊνές άκρες του χάρτη. Το κλειδί για να βγάζετε όσο περισσότερο gold γίνετε είναι να σκοτώνετε αυτά τα camps όσο ποιο συχνά μπορείτε. Σημαντικό επίσης είναι να μην ξεχνάτε πως και τα minions δίνουν gold και πρέπει να τα σκοτώνετε για να μην φτάσουν στην βάση σας.

Το βασικότερο λάθος που κάνουν οι νέοι κυρίως παίκτες στην Arena, είναι πως μάχονται δίχως σταματημό και δεν δίνουν σημασία στα minions. Όπως πρέπει να γνωρίζετε, η νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα φτάσει πρώτη τους πόντους της αντίπαλης ομάδας στο μηδέν. Πως όμως γίνετε αυτό;

  • Κάθε kill σε παίκτη είναι -5 πόντοι για την ομάδα που ανήκει ο παίκτης που πέθανε.
  • Κάθε φιλικό minion που φτάνει στην βάση του αντιπάλου είναι -1 πόντος, αν δηλαδή μια ολόκληρη ομάδα από minion φτάσει στην αντίπαλη βάση είναι -5 πόντοι .
  • Κάθε last hit που κερδίζετε σε minion είναι -1 πόντος για τους αντιπάλους σας, αυτό παύει να ισχύει μόλις η αντίπαλη ομάδα φτάσει τους 10 τελευταίους πόντους.
  • Κάθε Siege πύργος που καταφέρνετε να φτάσει στην αντίπαλη βάση είναι -15 πόντοι.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν τα kills δεν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας νίκης στην Arena.

Η στρατηγική της νίκης

Μια καλή στρατηγική νίκης είναι, στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να δώσετε βάση στο gold σας και στο siege tower. Στην μέση του παιχνιδιού να ξεκινήσετε κάποιες μάχες (σε συνεννόηση με την ομάδα σας) ενώ ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάτε τα minions. Στο τέλος να δώσετε βάση στις μάχες.

Το mode της Arena στο Smite είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που σπάνια ξεπερνά τα 30 λεπτά, οπότε όλες οι προαναφερθείσες φάσεις του παιχνιδιού θα περάσουν πολύ εύκολα και γρήγορα. Καλή διασκέδαση και καλές νίκες σε όλους!

Περισσότερα νέα για το Smite