Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να είσαι ο καλύτερος στο Assault του Smite

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να είσαι ο καλύτερος στο Smite, τουλάχιστον όσο αφορά το κομμάτι του Assault

Platforms
 
Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να είσαι ο καλύτερος στο Smite, τουλάχιστον όσο αφορά το κομμάτι του Assault

Assault_Mode-Smite

Το Assault mode είναι ένα αρκετά διαφορετικό και μοναδικό mode παιχνιδιού στο κόσμο του Smite, χρειάζεται ειδική μεταχείριση από όσους προσπαθήσουν να ασχοληθούν μαζί του και φυσικά απαιτεί την συνεργασία όλης της ομάδας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλα ξεκινούν από το lobby

Αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα modes του Smite, στο Assault δεν διαλέγουν οι παίκτες τον θεό που θα παίξουν αλλά γίνεται τυχαία επιλογή ανάμεσα στους θεούς που σας ανήκουν. Αυτό αρκετές φορές δημιουργεί μια σύγχυση γιατί μπορεί να βρεθεί στα χέρια σας ένας θεός που να μην σας αρέσει ή μπορεί να μην έχετε ξαναπαίξει μαζί του. Φυσικά οποιοδήποτε από τα δύο και αν συμβεί φέρνει την ομάδα σας σε μειονεκτική θέση απέναντι στην αντίπαλη, μιας και δεν γνωρίζετε αν έχει συμβεί το ίδιο και σε εκείνους. Το παιχνίδι για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να βρεθείτε σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση σας δίνει κάποιες επιλογές.

  1. Σε περίπτωση που κάποιος έχει αγοράσει τον θεό που σας έτυχε και εσείς έχετε αγοράσει τον θεό που έτυχε σε εκείνον μπορείτε να ανταλλάξετε.
  2. Μπορείτε να ζητήσετε από το παιχνίδι να κάνει reroll (δηλαδή να διαλέξει έναν άλλο θεό για εσάς. Κοστίζει 25 gems ή 250 favor εσείς αποφασίζετε).

Πότε όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις παραπάνω επιλογές; Αν σας τύχει κάποιος healer που δεν θέλετε να παίξετε και δεν μπορείτε να τον ανταλλάξετε με κανέναν συμπαίκτη σας, πρέπει να θυμάστε πως οπωσδήποτε και η αντίπαλη ομάδα έχει έναν (αυτός είναι και ο μόνος κανόνας αυτού του mode), οπότε δεν πρέπει να κάνετε reroll. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως στο mode του assault, δεν μπορείτε να γυρίσετε στην βάση για να γεμίσετε ενέργεια και αν η ομάδα σας δεν έχει θεραπευτή, απέναντι σε μια ομάδα που έχει, είναι τεράστιο μειονέκτημα. Επίσης δεν πρέπει να κάνετε reroll αν έχετε τον μόνο θεό που μπορεί να κάνει magical ή physical damage. Μια ομάδα με μόνο έναν τύπο damage που μπορεί να προκαλέσει είναι η χαρά του tank. Να θυμάστε πως κάθε φορά που κάνετε reroll η επιλογή του θεού είναι τελείως τυχαία οπότε μπορεί να σας έρθει και κάτι πολύ χειρότερο. Να θυμάστε πως σπάνια θα έχετε μια καλή ομάδα, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του mode, για εξάσκηση και εκμάθηση νέων θεών.

Το πως θα ξοδέψετε το gold έχει σημασία

Όπως είπαμε και παραπάνω, στο συγκεκριμένο mode δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω για να γεμίσετε ενέργεια, αυτό όμως σημαίνει και κάτι άλλο, ότι δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω και να αγοράσετε αντικείμενα. Ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά του assault είναι πως μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα μόνο όταν πεθάνετε. Φυσικά αυτό δημιουργεί χώρο για νέες στρατηγικές κινήσεις όπως το λεγόμενο «στρατηγικό θάνατο», όταν δηλαδή έχετε αρκετά λεφτά για να αγοράσετε τα αντικείμενα και σε συνεννόηση με την ομάδα σας, μπορείτε να «αυτοκτονήσετε». Με προσοχή βέβαια γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δώσετε αρκετό gold στην αντίπαλη ομάδα από τα assists και να φέρετε την ομάδα σας σε μειονεκτική θέση. Ο καλύτερος τρόπος να πραγματοποιήσετε ένα στρατηγικό θάνατο, είναι να φροντίσετε να σας σκοτώσει ο πύργος ή τα minions, έτσι ώστε να μην πάρει κανένας από τους αντίπαλους gold.

Συγκεντρωθείτε σε σημαντικούς στόχους

Σε περίπτωση που η αντίπαλη ομάδα έχει healer, αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος της ομάδας σας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και αν υπάρχει μόνο ένας παίκτης που μπορεί να προκαλέσει magical ή physical damage. Πρέπει να συγκεντρωθείτε σε αυτόν, για να κάνετε την δουλειά του support σας πιο εύκολη. Σε περίπτωση που μετά από μια μάχη οι αντίπαλοι σας γλύτωσαν με λίγη ζωή, μην τους κυνηγήσετε αλλά συγκεντρωθείτε στον πύργο ή στον φοίνικα που έχετε μπροστά σας. Θυμηθείτε πως δεν μπορούν να γεμίσουν ζωή πηγαίνοντας στην βάση.  

Αγοράστε SalvationSalvation_T3-Smite

Δεν νομίζω ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτήν την συμβουλή αλλά θα το κάνω… Το σημαντικότερο αντικείμενο του assault είναι το Salvation και πρέπει να το έχουν όλοι οι παίκτες. Από την στιγμή που δεν μπορείτε να γυρίσετε στην βάση, το 15%  της ζωής που σας δίνει το Salvation τόσο σε εσάς όσο και στους συμπαίκτες σας είναι τρομερά σημαντικό. Επίσης δίνει 45 MP5 για 60 δεύτερα σε αυτόν που το χρησιμοποιεί. Όπως καταλαβαίνετε, αν το έχουν όλοι μπορεί να κάνει την διαφορά και να φέρει την νίκη.

Θυμηθείτε πως

Σε οποιοδήποτε ομαδικό παιχνίδι το πιο σημαντικό κλειδί είναι η επικοινωνία. Καλά παιχνίδια σε όλους.

Περισσότερα νέα για το Smite