Sennheiser G4ME ZERO – Review

Η Sennheiser κάνει για πρώτη φορά την είσοδο της στον χώρο των Gaming Headset με την σειρά «G4ME». Το Sennheizer G4ME Zero το απόλυτο Gaming HeadSet!

 Χρειάζεστε ένα προϊόν το οποίο θα καταφέρει να μειώσει τους εξωτερικούς θορύβους και να δώσει απίστευτη ποιότητα ήχου στα παιχνίδια σας; 
Η Sennheiser κάνει για πρώτη φορά την είσοδο της, στον χώρο των Gaming Headset με την σειρά «G4ME». Μάλιστα φέρνει στην αγορά όχι ένα αλλά δύο μοντέλα, τα G4ME Zero και G4ME One, τα οποία αποτελούν εξαιρετικά Gaming Headsets τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα G4ME Zero είναι τα ακουστικά τα οποία θα σας προσφέρουν ατελείωτες ώρες Gaming χωρίς διακοπές. 

G4ME_Gaming-Headset

Με μια πρώτη μάτια παρατηρούμε πως τα ακουστικά σχεδιαστικά είναι ολόιδια με τα PC 350Η βασική διαφορά μπορούμε να πούμε πως είναι το χρώμα τους, το οποίο είναι  λευκό αυτή την φορά σε συνδυασμό με μαύρο και κόκκινο. Ανοίγοντας την συσκευασία των ακουστικών μπορούμε να παρατηρήσουμε πως δεν προστατεύονται ικανοποιητικά καθώς ένα απλό άσπρο χαρτόνι καλύπτει την θήκη στην οποία βρίσκονται. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε πως τα  ακουστικά έρχονται μαζί με μία υφασμάτινη θήκη, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τα μεταφέρουμε με πλήρη προστασία.

EDEA91F82A21A550C7CE0F867213EC6F7C4A96E55EB80F8FA8

Ήχος

Αρχικά είναι σημαντικό να αναφερθούμε στο πιο βασικό χαρακτηριστικό των ακουστικών, τον ήχο τους. Ο ήχος των ακουστικών είναι πολύ ακριβής, καθώς ο κατάλληλος διαμοιρασμός τόσο του μπάσου αλλά και των υψηλών συχνοτήτων καταφέρνουν να πάνε ένα ακόμη βήμα πιο πέρα ολόκληρη την εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος κατά την χρήση τους. Για να είμαστε πιο ακριβείς δοκιμάσαμε τα ακουστικά σε ένα από τα πιο γνωστά Gaming Benchmarks, το Metro Last Light. Ο διαπεραστικός ήχος από τις σφαίρες, η κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών στις εισόδους καθώς και ο τρόπος αναπαραγωγής της μουσικής, μπορούμε να πούμε πως  έδωσαν μία άλλη διάσταση σε όλο το παιχνίδι. Ακόμη, δοκιμάσαμε τα ακουστικά στο  Far Cry 3, το οποίο μπορεί να είναι παλιό, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την υψηλή ποιότητα ήχου και γραφικών την οποία έχει.  Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν, ο ήχος του περιβάλλοντος ήταν τόσο εντυπωσιακός καθώς ζωντάνεψε πλήρως όλο τον κόσμο γύρο μας.

Μικρόφωνο

Το μικρόφωνο των ακουστικών όπως και στα PC 350,  δεν είναι αποσπώμενο και μπορεί να περιστραφεί περίπου 150 μοίρες από την αρχική του θέση. Μετακινώντας το μικρόφωνο προς τα πάνω θα ακούσουμε έναν χαρακτηριστικό ήχο «κλικ», ο όποιος δείχνει πως το μικρόφωνο έχει μπει σε λειτουργία σίγασης, μια καινοτομία που δεν υπάρχει στα PC 350. Το μικρόφωνο δεν μπορεί να λυγίσει πολύ, παρόλο του λαστιχένιου αυτού κομματιού στην μέση, αλλά αυτό σημαίνει πως σπάει και εύκολα.

p1090216-1920x1440

Κάτω από το μικρόφωνο έχουμε το σημείο όπου το καλώδιο 3 μέτρων συνδέεται με τα ακουστικά. Δυστυχώς όπως το μικρόφωνο δεν είναι αποσπώμενο, πράγμα που μπορεί να ενοχλήσει μερικούς. H Sennheizer λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο έδωσε σημαντική βάση στον σχεδιασμό αλλά και στην λειτουργία των περιφερειακών εξαρτημάτων για την άρτια και σωστή λειτουργία όλου του HeadSet.

Από την άλλη μεριά μπορούμε να διακρίνουμε την δεύτερη διαφορά σε σχέση με τα PC350. Ένας νέος εργονομικός σχεδιασμός ο οποίος μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε την ένταση πολύ πιο γρήγορα, καθώς το χέρι μας πηγαίνει απευθείας στο σωστό σημείο.

Σχεδιασμός

Αν και κυρίως κατασκευασμένα από πλαστικό υλικό, η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη. Καθετί πάνω στα ακουστικά έχει τοποθετηθεί με πολύ προσοχή. Το φινίρισμα των πλαστικών μερών όσο και των μεταλλικών ενώσεων που δένουν τα ακουστικά είναι εξαιρετικό. Το βάρος τους το οποίο δεν ξεπερνάει τα 312 γραμμάρια σε συνδυασμό με τα προστατευτικά αυτιών τα οποία έχουν δερμάτινη υφή, κάνουν τα ακουστικά πλήρως απολαυστικά στην χρήση τους. 

Sennheiser-Releases-Gaming-Headphones-Based-on-Aviator-Headsets-402111-2

 

Όπως βλέπουμε και στις εικόνες, τα Εarcups μπορούν περιστραφούν 90 μοίρες, καθώς και να πάρουν μια μικρή κλίση 30 μοιρών ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας. Η δερμάτινη επένδυση τους, ολοκληρώνουν το πακέτο ενός από τα πιο ξεκούραστα HeadSet της αγοράς. 

p1090205-1920x1440

 

Επίλογος

Τα Sennheizer G4ME ZERO, έφτασαν στα χέρια μας σε μία απλή άσπρη συσκευασία όπως τα PC 350SE. Βέβαια αυτό δεν μας πτόησε καθόλου, εφόσον γνωρίζαμε πλήρως τι αναμέναμε να δοκιμάσουμε. Η Sennheizer για ακόμη μια φορά απέδειξε πως μπορεί να συνδυάσει υψηλή ποιότητα με απλό, αλλά εντυπωσιακό σχεδιασμό για τα προϊόντα της. Η νέα σειρά G4ME είμαστε σίγουροι πως θα καλύψουν τις απαιτήσεις κάθε Gamer, στο πλήρες. Το αρκετά καλά σχεδιασμένο μικρόφωνο, ο εξαιρετικός ήχος αλλά και ο άριστος σχεδιασμός είναι το πλήρες πακέτο για ένα HeadSet τελευταίας γενιάς. Τα ακουστικά μπορείτε να τα βρείτε στη τιμή των 250 €, μία τιμή η οποία αποδεικνύει το πόση σημασία έχει δώσει η Sennheizer σε όλο το προϊόν καθώς και το τι μπορεί να αναμένει κάποιος από αυτά.

123456

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Χρώμα: Λευκό
 • Αντίσταση: 150 Ω
 • Συνδεσιμότητα: 2×3.5 Jack
 • Συχνότητα Μικροφώνου: 50- 16000 Hz
 • Συχνότητα Ακουστικών: 10 – 26000 Hz
 • SPL(Πίεση Ήχου): 108dB
 • Παραμόρφωση Ήχου: <0.1%
 • Μέγεθος Καλωδίων: 3 μέτρα
 • Βάρος: 312 g
 • Μοτίβο Ακουστικών: Απομόνωση Εξωτερικών Θορύβων
 • Ευαισθησία: -38 dBV σε 94 dBSPL
 • Τύπος Ήχου: Δυναμικός
 • Συσκευασία: Ακουστικά και Προστατευτική Θήκη