Συνέντευξη με τον Λεωνίδα Πέπλη

Ο Λεωνίδας Πέπλης είναι ένας από τους πιο παλιούς YouTubers στην Ελλάδα

10917892_381522998676457_933974780178120800_n

Ο Λεωνίδας Πέπλης είναι ένας από τους πιο παλιούς YouTubers στην Ελλάδα. Ο Λεωνίδας είναι 22 χρονών και ασχολείται εφτά χρόνια με το YouTube. Το περιεχόμενο του καναλιού του είναι καθαρά χιουμοριστικό. Οι ατάκες και οι εκφράσεις του είναι αυτές που τον έχουν ξεχωρίσει μέσα στο διαδίκτυο. Το gaming είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, κατά συνέπεια τα βίντεο του αναφέρονται κυρίως σε βιντεοπαιχνίδια. Για ένα διάστημα ο Λεωνίδας έκανα και Livestream στο Twitch με μεγάλη επιτυχία. Πλέον ο ώριμος αυτός νέος τελείωσε τις σπουδές του στην δημοσιογραφία και ετοιμάζει νέα πράγματα για το κανάλι του.

  • Ποια ήταν η αφορμή για την δημιουργία του καναλιού σου;

Λεωνίδας: “Στην αρχή είχα δύο κανάλια. Η αφορμή για το gaming κανάλι είναι ότι αυτό με αντιπροσώπευε τότε. Έπαιζα τότε πολλά games, με ενοχλούσαν πολλά πράγματα και κόλλησα με το League of Legends. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν σχεδόν μόνο League of Legends βίντεο στο κανάλι. Το πρώτο κανάλι ήταν motivational βίντεο. Αυτό με είχε επηρεάσει και τότε. Πριν τις Comedy Lab εποχές. Δεν λέω ότι ήμουν κάτι φοβερό πριν από αυτούς, αλλά ήταν στα γεννοφάσκια του YouTube. Τότε γεννιόμασταν στο διαδίκτυο. Γενικότερο το YouTube ήταν  ένα μέσω για να κάνω κάτι σαν χόμπι. Ήθελα να κοινωνικοποιηθώ γιατί ήμουν μόνος μου, όσο σάπιο και αν ακούγετε σε μερικούς στενόμυαλους. Έφτιαξα αυτό που ήθελα το LPF (Leon Pep Family). Ξεκίνησε πολύ ρομαντικά, βέβαια όσο προχωράς χάνει κάτι το ρομαντισμό του και τον βρίσκεις κάπου αλλού. Γι’ αυτό κάποια στιγμή σταμάτησα το YouTube και ξεκίνησα το Streaming. Ήταν πιο αυθεντικό στο stream, αλλά ξενέρωσα με το πώς διαχειριστήκαμε το stream σαν Ελλάδα. Κυρίος στο παιχνίδι που παίζω εγώ (League of Legends) έγινε πολύ σάπιο το community και αποφάσισα να αποχωρίσω από την φάση. Θα ασχοληθώ πάλι μόνο όταν βρω ένα game όπου θα περνάς καλά εγώ και το δικό μου το community.”

  • Ποιο είναι το κύριο στοιχείο του καναλιού σου;

Λεωνίδας: “Άμα σου πω ότι μετά από τόσα χρόνια δεν έχω βγάλει το πραγματικό χαρακτήρα στο κανάλι μου, Το πιστεύεις; Σίγουρα είναι το γέλιο.”

  • Τι είναι για εσένα το Leon Pep Family;

Λεωνίδας: “Αυτό συνδέεται με την προηγούμενη ερώτηση. Ο πραγματικός χαρακτήρας είναι μια οικογένεια. Δεν έχει βγει αυτό ακόμα. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει βγει ακόμα σωστά, δεν είναι ένα βίντεο που θα κάνω απλά. Πρέπει να βγει όπως το έχω σκεφτεί εγώ. Το LPF δεν είναι ένας τρόπος να αποκτήσω κύρος σε εταιρείες, αυτό έρχεται πακέτο. Είναι ένα Bonus. Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί η οικογένεια και να την δέσουν ανθρώπινοι λόγοι, όχι φιλανθρωπικοί. Έχουμε μπερδέψει την ανθρωπιά με την φιλανθρωπία. Ουσιαστικά όταν ξεμπερδέψω με κάποια πράγματα που εχω να λύσω από την προσωπική μου ζωή, θέλω το LPF να γίνει ενεργό στο διαδίκτυο σε πολλά πράγματα. Εμένα ο στόχος μου ήταν ένας, να μαζέψω κοινό. Έτσι να κρατήσω στο τέλος κάποια άτομα που οραματίζονται σαν εμένα το LPF και με αυτούς να κάνω κάτι σημαντικό. Όλοι μαζί, όχι ο Λεωνίδας και το κοινό του. Το LPF είναι μια πραγματική οικογένεια. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προσθέσουμε λίγο χρώμα στον περίεργο καμβά της ζωής, γιατί έχει πέσει πολύ γκρι και θέλουμε λίγο χρώμα. Και αυτό που πραγματικά θέλω, είναι να κάνουμε κάτι και να μείνει στις καρδίες όλων αυτών των ατόμων που ανήκουν σε αυτή την οικογένια.”

  • Τι είναι τα βιντεοπαιχνίδια για εσένα;

Λεωνίδας: “Τα βιντεοπαιχνίδια είναι η ευχή και η κατάρα της ζωής μου. Ευχή γιατί με βοήθησαν σε μοναχικές στιγμές, μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο. Είναι ωραίο αυτό. Κατάρα γιατί όταν γίνετε κατάχρηση αυτού του φανταστικού κόσμου, τρως φρίκες στη πραγματική ζωή. Όταν ξεχνάς ότι έχεις πραγματική ζωή λόγω του παιχνιδιού δεν είναι καλό. Ευχαριστώ την Nintendo για τις Pokémon κασέτες. Όταν ήμουν μικρός δεν είχα φίλους και οι κασέτες από την κίτρινη μέχρι την Fire Red ήταν οι καλύτερες εποχές gaming για εμένα, γιατί ξεχνιόμουνα. Μετά ήρθε το World of Warcraft. Πραγματικά πέτρωσα μπροστά από ένα PC, ήταν απίστευτη εμπειρία. Το πρώτο μου λιώσιμο. Έπαιζα ότι έβγαινε πιο μικρός για να περάσει απλά η  ώρα μου, όπως το Spyro στο PS1.”

  • Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που έπαιξες;

 Λεωνίδας: “Το Super Mario στο NES. Το είχε η γιαγιά μου, όσο και αν δεν το πιστεύεις. Το είχε αγοράσει ο θείος μου και όταν το βαρέθηκε το άφησε στη γιαγιά μου να παίζει Mario.”

  • Ποια είναι η γνώμη σου για το Ελληνικό Gaming Community;

 Λεωνίδας: “Υπάρχουν οι έξυπνοι και τα πρόβατα. Αυτό είναι το community μας με δύο απλές κουβέντες. Από τους creators υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βγάλουν λεφτά και θα αποτύχουνε και αυτοί που αγαπάνε αυτό που κάνουνε και έχουνε κοινό.”

  • Πιστεύεις πως το YouTube στο μέλλον θα εξελιχτεί στην Ελλάδα, και ότι θα παρέχει περισσότερα στου Έλληνες YouTubers;

Λεωνίδας: “Προς το παρόν όχι, δεν ξέρω για το μέλλον δεν μπορώ να το προβλέψω. Δεν υπάρχει πάντως κεφάλαιο.”

  • Έχεις να δώσεις κάποια συμβουλή σε νέους YouTubers;

Λεωνίδας: “Γίνε αυτό που θέλεις να δεις εσύ, μην πας να αντιγράψεις κάποιον. Κλέψε ιδέες, καλό είναι, αλλά ράπτες πάνω στο χαρακτήρα σου. Μην σε νοιάζει τι λένε τα comments από ανεγκέφαλους, όμως να σε νοιάζει από άτομα που τους αρέσει η δουλειά σου, αλλά δεν τους άρεσε κάτι συγκεκριμένο. Και το πιο βασικό, μην περιμένεις να βγάλεις λεφτά από αυτό, κάνε το γιατί το αγαπάς.”

Ο Λεωνίδας Πέπλης στα Social media: