Hetalia: Axis Powers – Review

Learning History… With Humor In Hetalia: Axis Powers!

Learning History… With Humor In Hetalia: Axis Powers!

Η Ιαπωνική εταιρία Gentosha, στις 24 Ιανουαρίου του 2009 ως τις 5 Μαρτίου του 2010, αποφάσισε να δείξει στους anime fans, την ιστορία από μία διαφορετική προοπτική. Ως γνωστόν, η ιστορία μπορεί να γίνει κουραστική και μονότονη, μέσω των βιβλίων… έτσι ο Hidekaz Himaruya, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Bob Shirohata, δημιούργησαν ένα anime με θέμα την ιστορία, από μία πιο κωμική πλευρά. Το Hetalia: Axis Powers, μας δείχνει τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ταυτόχρονα, μας κάνει να κλάψουμε από το γέλιο, με τα κλασικά στερεότυπα των χορών του κόσμου. Ένας -μπορούμε να πούμε-, αρκετά διασκεδαστικός τρόπος να βλέπεις την ιστορία, μέσα από μία υπέροχη παραγωγή του Bob Shirohata και το εξαίρετο σενάριο από τον Hidekaz Himaruya.

10904829_874739722586511_963866702_n

 

AXIS VS ALLIES!!!

Axis:

Οι Axis (Δύναμις του Άξονα) είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από τις χώρες Ιταλία, Γερμανία και Ιαπωνία με στόχο το τέλος του πολέμου και την ήττα των Allies (Συμμάχων).Axis

 

 

Italy/North Italy/VenezianoItaly

Ο βασικός πρωταγωνιστής του Hetalia: Axis Powers -και το τελευταίο μέλος που μπήκε στην ομάδα των Axis-, είναι ο εκπρόσωπος της βόρειας Ιταλίας και λάτρης των μακαρονιών. Ο Italy, με το ανθρώπινο όνομα Feliciano Vargas, είναι ο μικρότερος αδερφός του εκπροσώπου της Νότιας Ιταλίας, του Romano, γνωστού και ως Lovino Vargas. Ο Ιtaly είναι ο χαρωπός χαρακτήρας του Hetalia και αυτός που θέλει να γίνετε φίλος με τους πάντες. Έχει παραδεχτεί ο ίδιος ότι είναι υπερβολικά αδύναμος, και άμα δεν είχε τον αδερφό του κοντά του θα είχε ήδη βρεθεί νεκρός. Ο Veneziano μας δίνει την ευκαιρία να δούμε την ωραία Ιταλία… αν και τις περισσότερες φορές θα τον δούμε στο πλευρό της Γερμανίας αναζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

 

GermanyGermany

Ακόμη ένας πρωταγωνιστής του Hetalia είναι ο Germany, γνωστός και με το ανθρώπινο όνομα Ludwig. To μέλος των Axis που συμφώνησε με την ιδέα της ίδρυσης του οργανισμού, ακολουθώντας την Ιαπωνία, και εντάσσοντας την Ιταλία. Ο Ludwig είναι πάντα σοβαρός και ένας γενναίος στρατιώτης του Γερμανικού πεζικού. Επίσης, αντιπροσωπεύει το κλασσικό στερεότυπο του Γερμανού, που λατρεύει τις πατάτες και τα λουκάνικα, τα οποία περιτρυγιρίζονται συνεχώς απ’αυτόν. Ο Italy είναι προσκολλημένος μαζί του, κάτι που έχει πει και ο ίδιος ότι του σπάει τα νεύρα. Ο Germany είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Prussia, Gilbert Beilschmidt. O Γερμανός είναι πάντα αυτός που θα επιβάλει την τάξη στο χάος που επικρατεί στο World Meeting.

 

JapanJapan

O Japan είναι ο τρίτος πρωταγωνιστής του Hetalia και έχει το ανθρώπινο όνομα, Honda Kiku. Ο Japan είναι ο γηραιότερος από τους υπόλοιπους χαρακτήρες του Hetalia. Ο Kiku είναι ο ιδρυτής των Axis και ο πιο συγκρατημένος, τις περισσότερες φορές, χαρακτήρας. Αν και φαινομενικά  μικρός σε ηλικία έχει παραδεχτεί, ότι δεν θυμάται ο ίδιος πόσο ετών είναι. Έχει ένα μικρό σκυλάκι τον Pochii και τα πάει σχετικά καλά με όλες τις χώρες αν και τις περισσότερες φορές μιλάει με γρίφους καταντώντας μυστηριώδης και σε αρκετές περιπτώσεις κάνει τους άλλους να μπερδευτούν απίστευτα.

 

 

 

 

 

 

Allies:

Οι Allies (Σύμμαχοι) είναι το σώμα που αποτελούν οι χώρες, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με στόχο την κυριαρχία των άλλων χωρών για την ενδυνάμωση των δυνάμεωνAllies

America

America/U.S.A./United States of America

Ένας ακόμη πρωταγωνιστής του Hetalia, o America ή Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με το ανθρώπινο όνομα Alfred F. Jones, είναι ο ιδρυτής των Allies, ο μεγάλος αδερφός του Mathew Williams (Canada) και αυτοαποκαλούμενος ήρωας του κόσμου. Ο America είναι ο κλασικός χαρακτήρας με μανία για το φαγητό καθώς τρώει πάντα, burgers και πίνει ΜΟΝΟ καφέ και milkshakes. Μεγαλωμένος από την Αγγλία θα περιμέναμε ο Alfred να είναι ευγενικός και ένας, σωστός, gentleman… δυστυχώς…  αυτό δεν συμβαίνει. Ο America είναι με τα μυαλά πάνω από τον αέρα νομίζοντας ότι είναι ο καλύτερος παρόλο που έχει προκαλέσει πόνο στην Αγγλία. Ο εγωκεντρικός χαρακτήρας του τον φέρνει συχνά σε μπελάδες, και συχνά τρέχει σε άλλους για βοήθεια.

England

 

England/U.K./United Kingdom of Great Britain and North Ireland/Britain

Ένα μέλος, σημαντικό για τους Allies, είναι η Αγγλία. Ο England, με το επίσημο όνομα του United Kingdom of Great Britain and North Ireland και το ανθρώπινο όνομα, Arthur Kirkland, είναι το πιο εκλεπτυσμένο μέλος των Allies. Ο England είναι αυτός που μεγάλωσε τον America. Αν και πρώην τρανός πειρατής, αυτός ο λάτρης του τσαγιού, είναι ο κλασικός Βρετανός gentleman. Ο Αrthur είναι απόμακρος χαρακτήρας, έχοντας Social Disorder (δημιουργεί φανταστικούς χαρακτήρες γύρο του όπως νεράιδες και ξωτικά). Η Αγγλία είναι ο ¨λογικός¨ πρωταγωνιστής του Hetalia, εκτός από όταν τσακώνεται με την Γαλλία ή τα δύο αδέρφια του, τον Scotland (Σκοτία) που είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του και τον Sealand (Σιλάντ) τον μικρό του αδερφό.

 

 

FranceFrance

To μέλος τον Allies, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο μέλος ηλικιακά, είναι ο εκπρόσωπος της Γαλλίας. O France, δηλαδή ο Francis Bonnefoy, είναι το λιγότερο ενεργό μέλος των Allies λόγο των οικονομικών του προβλημάτων. Ο Francis ήταν κάποτε πειρατής και φίλος του England, επίσης είναι αυτός που μεγάλωσε τον Canada. O Francis, πέρα από τις μικρές τάσεις αυτοκτονίας του, είναι ένα ευαίσθητο και εργατικό άτομο, και πάντα οι τσακωμοί του με την Αγγλία μας κάνουν να πέφτουμε κάτω από τα γέλια. Η ρομαντική φύση του τον βάζει συνεχώς σε μπελάδες κάνοντας σχόλια που δεν είναι πρέπων.

 

ChinaChina

Ένα επιπλέον μέλος στην ομάδα των Allies είναι ο China, που ακούει στο ανθρώπινο όνομα Wang Yao. Ένας εργατικός και χαρούμενος άνδρας που βρίσκεται πάντα σε κωμικές καταστάσεις. Πάντα θα είναι πρόθυμος να μαγειρέψει, να ξεφύγει από τον Russia και πάντα μα πάντα ένα Panda θα τον συνοδεύει παντού.  Αν και μια από τις μεγαλύτερες ηλικιακά χώρες, κανείς δεν τον αντιμετωπίζει έτσι, καθώς όλοι νομίζουν παιδιάστικο το tick που έχει (το να χρησιμοποιεί το επιφώνημα ¨aru¨ στο τέλος σχεδόν κάθε πρότασης του). Έχει αρκετά καλές σχέσεις με τις άλλες ασιατικές χώρες (Japan, Taiwan, Korea, Vietnam, Hong Kong) καθώς όταν ήταν ακόμη μικρές σε δύναμη οι χώρες, αυτός τις μεγάλωσε .

 

RussiaRussia

O Russia, είναι το τρομαχτικό μέλος των Allies. O Ivan Braginski, όπως είναι το ανθρώπινο όνομά του, είναι ένας υπερβολικά χαμογελαστός χαρακτήρας που φέρνει σε όλες τις χώρες τρόμο, έκτος του Latvia (Λετονία). Γνωστός και ως πρώην Σοβιετική Ένωση, προσπαθεί να αλλάξει τις απόψεις των άλλων χωρών για να αποδείξει ότι έχει αλλάξει, αλλά μάταια. Έχει λατρεία με τα ηλιοτρόπια και τη vodka, και πάντα έχει μαζί του μια μεταλλική βρύση, που χρησιμεύει για να παίρνει αυτό που θέλει σε ακραίες καταστάσεις. Στα World Meetings ηρεμεί την κατάσταση με την κλασική, μοβ aura του και το μοναδικό του, «kolkolkol». Μικρότερος αδερφός της Ukraine (Ουκρανία) και μεγαλύτερος, δυστυχώς, αδερφός της Belarus (Λευκορωσία), ο Ivan πρέπει να προστατεύει την οικογένεια του από έναν βαρύ χειμώνα κάθε χρόνο.

 

 

2nd World War or Comedy?

To Hetalia: Axis Powers είναι ένα anime με μίξη ιστορίας και χιούμορ, μέχρι δακρύων. Oι χώρες όλου του κόσμου, μαζεύονται σε ένα meeting, για να λύσουν προβλήματα (του κόσμου). Άλλα μάλλον αντί να λύνουν να προβλήματα, τα κάνουν χειρότερα. Η Αγγλία και η Γαλλία τσακώνονται για την Αμερική, η Ρωσία απλά κάθετε και παρακολουθεί, καθώς η Ιταλία και η Κίνα μαζί με την Ιαπωνία ασχολούνται με άσχετα. Το anime όμως μπορεί να μας προσφέρει, περισσότερα από απλά γέλιο! Το Hetalia: Axis Powers, μας ταξιδεύει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δείχνοντας μας, με πάντα κωμικά στοιχεία, την πορεία του πολέμου από τα δύο στρατόπεδα. Μέσα από 54επισόδια με διάρκεια 5 λεπτών το Hetalia μας φτιάχνει την διάθεση ακόμη και τις πιο χάλια μέρες.Allies and Axis

Soundtracks and Views from Worldwide.

Το Hetalia είναι ένα από τα anime με πολύ καλό character development, όχι μόνο στον χαρακτήρα αλλά και στην εμφάνιση. Με ποικιλία στο style σχεδίασης των χαρακτήρων, προσφέροντας τους μία νότα από την κάθε μοναδική χώρα ξεχωριστά. Όμως το συνεχές character development στερεί πολλά από το background. Δυστυχώς πολλοί από εμάς τους anime fans, δεν θα θέλαμε να βλέπουμε το ίδιο και ίδιο φόντο για δέκα επεισόδια και παραπάνω.  Το background που προβάλει είναι ολίγων ελλιπής αλλά όχι κατά σοβαρό βαθμό, για να κάνει τον δέκτη να διακόψει την προβολή. Τα soundtracks του Hetalia είναι μοναδικά ως και την κάθε νότα. Με ξεχωριστά τραγούδια για κάθε χαρακτήρα, που εκφράζουν την προσωπικότητα και την καθημερινότητά του καθενός, δημιουργείτε έτσι μία μεγάλη ποικιλία τραγουδιών για να σπάσει την μονοτονία. Επίσης και η μουσική που ακολουθεί την κάθε σκηνή, εκτός από απόλυτα ταιριαστή, είναι και ιδιαίτερος διασκεδαστική.

Overview

Το Hetalia: Axis Powers, έχει την κάθε όρεξη να μας διασκεδάσει και να μας κάνει να γελάσουμε. Oι περιπέτειες των δύο στρατοπέδων έκτος από εκπαιδευτικές, γίνονται και ξεκαρδιστικά, γελοία και αφάνταστα κωμικές. Ιδανικό για μικρά παιδιά, στην κατηγορία παιδικών, αλλά και για ανθρώπους μεγαλύτερης, από σχολικής, ηλικίας. Ένα anime που, προσωπικά, συνιστούμε ανεπιφύλακτα, αν θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας.

Θετικά

  • Χιουμοριστικό σενάριο.
  • Ποικιλία Soundtracks (Με υπέροχο voice acting)
  • Ιστορικά γεγονότα.
  • Καλά διατυπωμένοι χαρακτήρες.

Αρνητικά

  • Λίγος χρόνος επεισοδίων .
  • Μη επαρκή επεξήγηση στερεοτύπων.

 

Learning History... With Humor In Hetalia: Axis Powers! Η Ιαπωνική εταιρία Gentosha, στις 24 Ιανουαρίου του 2009 ως τις 5 Μαρτίου του 2010, αποφάσισε να δείξει στους anime fans, την ιστορία από μία διαφορετική προοπτική. Ως γνωστόν, η ιστορία μπορεί να γίνει κουραστική και μονότονη, μέσω των βιβλίων... έτσι ο Hidekaz Himaruya, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Bob Shirohata, δημιούργησαν ένα anime με θέμα την ιστορία, από μία πιο κωμική πλευρά. Το Hetalia: Axis Powers, μας δείχνει τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ταυτόχρονα, μας κάνει να κλάψουμε από το γέλιο, με τα κλασικά στερεότυπα των χορών του κόσμου. Ένας -μπορούμε να πούμε-, αρκετά διασκεδαστικός τρόπος να βλέπεις την ιστορία, μέσα από μία υπέροχη παραγωγή του Bob Shirohata και το εξαίρετο σενάριο από τον Hidekaz Himaruya.   AXIS VS ALLIES!!! Axis: Οι Axis (Δύναμις του Άξονα) είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από τις χώρες Ιταλία, Γερμανία και Ιαπωνία με στόχο το τέλος του πολέμου και την ήττα των Allies (Συμμάχων).     Italy/North Italy/Veneziano Ο βασικός πρωταγωνιστής του Hetalia: Axis Powers -και το τελευταίο μέλος που μπήκε στην ομάδα των Axis-, είναι ο εκπρόσωπος της βόρειας Ιταλίας και λάτρης των μακαρονιών. Ο Italy, με το ανθρώπινο όνομα Feliciano Vargas, είναι ο μικρότερος αδερφός του εκπροσώπου της Νότιας Ιταλίας, του Romano, γνωστού και ως Lovino Vargas. Ο Ιtaly είναι ο χαρωπός χαρακτήρας του Hetalia και αυτός που θέλει να γίνετε φίλος με τους πάντες. Έχει παραδεχτεί ο ίδιος ότι είναι υπερβολικά αδύναμος, και άμα δεν είχε τον αδερφό του κοντά του θα είχε ήδη βρεθεί νεκρός. Ο Veneziano μας δίνει την ευκαιρία να δούμε την ωραία Ιταλία... αν και τις περισσότερες φορές θα τον δούμε στο πλευρό της Γερμανίας αναζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.   Germany Ακόμη ένας πρωταγωνιστής του Hetalia είναι ο Germany, γνωστός και με το ανθρώπινο όνομα Ludwig. To μέλος των Axis που συμφώνησε με την ιδέα της ίδρυσης του οργανισμού, ακολουθώντας την Ιαπωνία, και εντάσσοντας την Ιταλία. Ο Ludwig είναι πάντα σοβαρός και ένας γενναίος στρατιώτης του Γερμανικού πεζικού. Επίσης, αντιπροσωπεύει το κλασσικό στερεότυπο του Γερμανού, που λατρεύει τις πατάτες και τα λουκάνικα, τα οποία περιτρυγιρίζονται συνεχώς απ'αυτόν. Ο Italy είναι προσκολλημένος μαζί του, κάτι που έχει πει και ο ίδιος ότι του σπάει τα νεύρα. Ο Germany είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Prussia, Gilbert Beilschmidt. O Γερμανός είναι πάντα αυτός που θα επιβάλει την τάξη στο χάος που επικρατεί στο World Meeting.   Japan O Japan είναι ο τρίτος πρωταγωνιστής του Hetalia και έχει το ανθρώπινο όνομα, Honda Kiku. Ο Japan είναι ο γηραιότερος από τους υπόλοιπους χαρακτήρες του Hetalia. Ο Kiku είναι ο ιδρυτής των Axis και ο πιο συγκρατημένος, τις περισσότερες φορές, χαρακτήρας. Αν και φαινομενικά  μικρός σε ηλικία έχει παραδεχτεί, ότι δεν θυμάται ο ίδιος πόσο ετών είναι. Έχει ένα μικρό σκυλάκι τον Pochii και τα πάει σχετικά καλά με όλες τις χώρες αν και τις περισσότερες φορές μιλάει με γρίφους καταντώντας μυστηριώδης και σε αρκετές περιπτώσεις κάνει τους άλλους να μπερδευτούν απίστευτα.             Allies: Οι Allies (Σύμμαχοι) είναι το σώμα…

8.4

Πολύ Καλό!

Hetalia: Axis Powers

Ένα αστείο, καλογραμμένο και με πολύ καλή μουσική anime κατάλληλο για τις περισσότερες ηλικίες, με γέλιο και γνώσεις που θα διασκεδάσει πολλούς.

Διάρκεια

6

Storytelling

9

Γραφικά

8

Ήχος

10

Characters

9

User Rating : 4.38 ( 2 votes)
8