Συνέντευξη με τους Gramers

Οι Gramers είναι μια παρέα δύο τριαντάρηδων gamer, με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ.Έχουν κανάλι στο YouTube όπου streamάρουν στο twitch TV.

Συνέντευξη με τους Gramers

Λίγα λόγια για τους Gramers

Οι Gramers είναι μια παρέα δύο τριαντάρηδων gamer, με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ.Έχουν κανάλι στο YouTube όπου streamάρουν στο twitch TV. Ο Δημήτρης και ο Θόδωρος είναι από την Θεσσαλονίκη και γνωρίζονται αρκετά χρόνια και ως αυθεντικοί Θεσσαλονικείς έχουν σαν theme τον πολυαγαπημένο καφέ των Ελλήνων, τον φραπέ! Πολλές φορές χρειάζεται να επεμβαίνει και ο Νίκος (ο αδερφός του Δημήτρη), είτε σαν cameraman είτε σαν guest star σε Vlogs και Co-Op games. Το κανάλι των Gramers επικεντρώνεται στα Video Games, και όχι μόνο. Μέσα στο κανάλι υπάρχουν Vlogs και βίντεο με Hardware. Το ιδιαίτερο με τους Gramers είναι ότι έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη και ενωμένη παρέα, με κύριο παράγοντα την άμεση και συχνή επικοινωνία με το κοινό τους. Οι Gramers έκλεισαν τα δυο χρόνια λειτουργίας τον περασμένο Δεκέμβριο και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά.

Gramers545462_479715722071441_835941879_n

Είχαμε την δυνατότητα να τους κάνουμε μερικές ερωτήσεις ώστε να τους γνωρίσουμε όλοι καλύτερα.

 • Πως γνωριστήκατε;

Δημήτρης: “Περίπου πριν από 16 χρόνια μέσω κοινών γνωστών. Δούλευα σε ένα internet-cafe μαζί με έναν άλλο φίλο μου, μια μέρα σερβίρισε καφέ στον αδερφό του Θοδωρή”

Θοδωρής: “Μέσω της γνωριμίας των κοινών γνωστών μου και του αδερφού μου άρχισα να κάνω παρέα και με τον Δημήτρη”

 • Η ιδέα για την δημιουργία του καναλιού, ποια ήταν;

Δημήτρης: “Εγώ έψαχνα καιρό κάποια ιδέα για να ξεκινήσω κανάλι στο YouTube ρωτώντας διάφορους γνωστούς. Το gaming κομμάτι δεν ήταν στα κορυφαία στην λίστα μου. Λόγο της δουλείας είχα αποκοπεί από το gaming. Η ιδέα ήταν κυρίως του Θοδωρή.”

Θοδωρής: “Εκείνη την περίοδο της ζωής μου είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, έτσι είπα την ιδέα μου στον Δημήτρη για αρχή και ίσως το ξεκινούσα μόνος μου. Η ιδέα μου όμως άρεσε στον Δημήτρη και αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε μαζί. Είχαμε παρακολουθήσει στο παρελθόν βίντεο των gaming καναλιών στο YouTube και μας άρεσε η ιδέα. Κάπως έτσι αυθόρμητα κάναμε record το πρώτο επεισόδιο του Far Cry 3.”

 • Ο λόγος που εντάχτηκε το hardware κομμάτι στα βίντεο;

Δημήτρης: “Ο Θοδωρής ξέρει από hardware(γέλιο). Ο αλήθεια είναι ότι ένας από τους λόγους που σπούδασα πληροφορική είναι το hardware, από μικρός ασχολιόμουν. Θυμάμαι ήμουνα στο δημοτικό όταν άλλαξα κάρτα γραφικών στο PC του πατέρα μου. Η αφορμή που εντάχτηκε το hardware κομμάτι στα βίντεο vlog ήταν το τροφοδοτικό του Θοδωρή, που είχε χαλάσει. Πολλοί βλέπουν μόνο τις συνθέσεις και το hardware, άλλοι τα Vlogs.”

Θοδωρής: “Το καλό με το YouTube είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τι θα δεις. Το hardware είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει τον κόσμο και έτσι καθιερώθηκε στο κανάλι.”

 • Η αγαπημένη σειρά παιχνιδιού που έχετε κάνει;

Δημήτρης: “Το Wolfenstein: the new order, ήταν παιχνίδι που ήθελα πολύ να το παίξω και εκτός του καναλιού αλλά δεν γινόταν. Όταν γράφαμε το wolfestein ήμουνα στην καλύτερη μου φάση… παιχνιδάρα! Δυστυχώς τώρα τα παιχνίδια επικεντρώνονται στο open world και στο multiplayer και χάνουν την ουσία. Σε αυτό ξεχώρισε το wolfestein”

Θοδωρής: “Για εμένα το Far Cry 3, ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι τόσο σε gameplay όσο και οπτικά. Ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει. Επίσης επειδή είμαι και πολύ συναισθηματικός όπως φαίνεται και από την ποικιλία των εκφράσεων μου(γέλια), ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στο κανάλι.”

 • Το αγαπημένο παιχνίδι σας για το 2014

Δημήτρης: “Το Wolfenstein: new order. Οldschool χαρακτήρα θέλουμε στα παιχνίδια. Για κάποιον λόγο μας άρεσαν αυτά τα παιχνίδια παλιά.”

Θοδωρής: “Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη, είχε τέλειο σενάριο και gameplay.”

Gramers

 • Ποιος είναι ο λόγος της επιτυχίας σας νομίζετε;

Θοδωρής: “Είναι πολύ σχετικό αυτό. Δηλαδή αυτό που είπαμε και προηγουμένως: έχουμε ποικιλία στα βίντεο μας. Αυτό που μας αρέσει και κάνουμε, είναι ότι αποκαλούμαστε όλοι Gramers. Δηλαδή το κομμάτι της παρέας. Αυτό θεωρώ πως μας κάνει συμπαθείς στο κοινό, όχι επιτυχημένους. Το επιτυχημένος είναι βαριά κουβέντα, δεν θα την χρησιμοποιήσω.”

Δημήτρης: “Καταρχήν είμαι πολύ όμορφος (γέλια). Έχουμε συχνά την ερώτηση από μικρές ηλικίες ατόμων «πως αισθάνεστε τώρα που γίνατε διάσημοι;». Δεν είναι για εμάς αυτό επιτυχία, είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Κάθε μέρα ξυπνάμε πάμε στις δουλειές μας, στο supermarket, τα γνωστά. Θα μείνω σε αυτό που είπε και ο Θοδωρής. Αυτό που λέμε συνέχεια είναι πως ότι βλέπεις στην τηλεόραση δεν είναι αληθινό, και εμείς όταν βλέπουμε ότι αυτό που κάνουμε κάποιες φορές ξεφεύγει το σταματάμε. Σχολιαστήκαμε αρνητικά στο Event στην Αθήνα επειδή συμμετείχαμε ενεργά με το κοινό, και αυτό μας πείραξε αρκετά. Απλά νομίζουμε πως αυτό που βγάζουμε είναι ανθρώπινο και αυτό αρέσει στον κόσμο, επίσης ελπίζω πως δεν έχει κάνει 40.000 accounts η μητέρα μου. ”

 • Όταν είδατε πως σας παρακολουθούν και μικρές ηλικίες είχε επίπτωση στη συμπεριφορά σας στα βίντεο;

Θοδωρής: “Εννοείτε, αλλιώς θα μιλήσω με τον Δημήτρη που έχουμε την ίδια ηλικία και αλλιώς στις ανιψιές μου που είναι δύο χρονών. Αν έβριζα κάθε πέντε λεπτά, ο γονέας θα έλεγε στο παιδί του να σταματήσει να μας  βλέπει, και θα ήταν λογικό. Έχουμε πανέμορφο λεξιλόγιο, μπορεί να είμαστε λίγο κομπλεξικοί για την χώρα μας αλλά αυτό μπορούμε να το υπερηφανευόμαστε πολύ άνετα. Μπορούμε να περιγράψουμε κάτι με χιλιάδες λέξεις χωρίς να βρίσουμε ούτε μία φορά. Άμα πω χαζός και όχι άλλες κουβέντες δεν αλλάζει κάτι.”

Δημήτρης; “Ως χαρακτήρες στην παρέα μας  είμαστε πιο αθυρόστομοι. Το έχουμε πει και σε άλλα βίντεο, ότι σε event που έχουμε κάνει έχουν έρθει γονείς με τα πολύ μικρά τους παιδιά. Όταν σου λένε πως όλη την μέρα εσύ παίζεις στον υπολογιστή νιώθεις μια ευθύνη. Το θέμα είναι ότι μια μέρα μπορεί να άνοιγε το παιδί το στόμα του και να έβριζε και θα ευθυνόμασταν εμείς για αυτό. Ευχαριστώ δεν θέλω να πάρω τέτοια ευθύνη. Σίγουρα μας ξεφεύγουν καμία φορά. Επίσης άμα αλλάξεις κάποιες βρισιές με την επιστημονική του ορολογία είναι πιο αστείο, δίνει άλλο χαρακτήρα. ”

 • Πλέον το κανάλι μετράει 2 χρόνια, θεωρείτε ότι υπάρχει περιθώριο για εξέλιξη ή έχετε φτάσει το μέγιστο τον δυνατοτήτων σας;

Δημήτρης: “Είναι επίκαιρη αυτή η ερώτηση. Το συζητούσαμε πριν λίγες μέρες και δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι, διότι νομίζουμε ότι έχει μείνει λίγο στάσιμο. Θα επικαλεστούμε την γνωστή δικαιολογία, διότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο να υλοποιήσουμε κάποιες ιδέες μας λόγο έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Είμαστε και οι δύο μας εργαζόμενοι. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το πρόγραμμα μας και τις ιδέες μας για να υλοποιηθούνε κάποια πράγματα. Εγώ είμαι απογοητευμένος με το τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής από άποψη υλικού και ιδεών, αλλά αυτό μόνο καλό είναι. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό.”

Θοδωρής: “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμα εξελισσόμαστε. Για αυτό δεν θεωρούμε ότι είμαστε στάσιμοι, είμαστε σε εμβρυακό επίπεδο και μεγαλώνουμε. ”

 • Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι , σειρά, livestream που κάνατε στο παρελθόν και δεν σας ικανοποίησε, ποιο θα ήταν αυτό;

 Δημήτρης: “Ένα Livestream όπου είχαμε ανοίξει να παίξουμε Chivalry διπλό και ήμασταν άρρωστοι και οι δυο. Ήταν η μόνη στιγμή στο κανάλι που δεν περνούσα καλά, αλλά ακόμα και αυτό ήταν ένα μάθημα. Πρέπει να κάνεις και λάθη. ”

Θοδωρής: “Δεν κάνουμε τίποτα εξαναγκασμένα που να μην μας αρέσει. Δεν πρόκριτε να κάνουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή πρέπει να βγει. Επομένως και από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Δεν γίνετε όταν έχεις δυο παιδιά και το ένα είναι «τέλειο» και το άλλο έχει κάποιο «πρόβλημα» να μην το θεωρείς παιδί σου, αυτό είναι λάθος. Το καλό είναι ότι και οι δύο μας έχουμε αυτογνωσία.”

 • Τι να περιμένουμε από τους Gramers μέσα στο 2015;

Θοδωρής: “Διάφορα. Δεν μπορούμε να σου πούμε κάτι συγκεκριμένο καθώς είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχτεί.”

Δημήτρης: “Γενικά ο κύκλος παραγωγής μας έχει μέχρι και δυο βδομάδες το μέγιστο όταν σχεδιάζουμε κάτι. Ούτε εμείς οι ίδιοι ξέρουμε. Έχουνε γίνει διάφορες σκέψεις και συζητήσεις αλλά το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει. Το ξέρω το λέω συνέχεια, αλλά εργαζόμαστε και οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι να γίνει πρέπει να συμπίπτει με τα πλαίσια του πραγματικού προγράμματος. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως δεν θα δείτε λιγότερο υλικό. Αν είναι να γίνει κάτι θα είναι extra υλικό. ”

 • Κάποια συμβουλή για νέα άτομα στο YouTube ;

Θοδωρής: “Κοίταξε, αν κρατήσουν ένα επίπεδο χωρίς να είναι η τέλεια εικόνα και κάνουν κάτι που αγαπάνε, φαίνεται. Όλοι έχουν χιούμορ! Από την στιγμή που θα ακούσουν ένα ανέκδοτο και θα γελάσουν σημαίνει ότι έχουν χιούμορ. ”

Δημήτρης: “Ας σταματήσουν να έχουν ιδέες και ας αρχίσουν να κάνουν πράξεις. Εμείς πατήσαμε μια μέρα ένα record και εξελίχτηκε. Ξέρεις κάτι; Θα σε βρίσουν στην αρχή, μπορεί και στη μέση ή το τέλος. Κάνε κάτι που σε ολοκληρώνει και σε ικανοποιεί και σίγουρα υπάρχουν άτομα που σκέφτονται όπως εσύ και θα σε ακολουθήσουν. Μην μείνεις με το ζητούμενο να είσαι ο πρώτος, ο καλύτερος και με τον περισσότερο κόσμο. Βρες άτομα να σκέφτονται σαν και εσένα και θα βρεις το κοινό σου. ”

 • Έχετε να προσθέσετε κάτι;

Δημήτρης: “Το 2014 για μένα χαρακτηρίστηκε η χρονιά αρνητικότητας στο internet. Όχι για το κανάλι μας, ίσα ίσα είμαστε ευλογημένοι με το κοινό που έχουμε. Επειδή συμβαίνουν πολλά στην χώρα μας και πρέπει να βγούμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να βρούμε κάποια σταθμά και ας εκτονώσουμε την ενέργεια μας εκεί που αξίζει. Ας γίνουμε περισσότερο άνθρωποι και λιγότερο ζώα. ”

Θοδωρής: “Η ζωή είναι πανέμορφη. Λίγο πιο ανεκτικοί να είμαστε με τον άνθρωπο δίπλα μας και να μην είμαστε τόσο επικριτικοί. ”

Εμείς σαν GameSpace τους ευχόμαστε ότι καλύτερο μέσα στο 2015.