Kingston HyperX Savage (HX318C9SRK2/8) – Review

Αναλυτικό Review των Kingston HyperX Savage (HX318C9SRK2/8)

Προσπαθώντας να τραβήξει το ενδιαφέρον των πελατών της, η Kingston παρουσίασε αρκετά προϊόντα από την σειρά HyperX

Αν και τα μοντέλα της ήταν πολλά υποσχόμενα σε σχέση με το κόστος τους, η Kingston συνέχισε την προσπάθεια στο να δημιουργεί εντυπωσιακό Hardware για κάθε είδος υπολογιστή.

Σίγουρα αρκετοί από εμάς θα έχουμε ακούσει για την σειρά Savage που μας έχει παρουσιάσει η Kingston, με τις απίστευτες Gaming επιδόσεις.

Αυτό που θα παρατηρήσετε σε αυτές τις μνήμες, είναι η ευελιξία τους όσο αναφορά το Overclocking, δίνοντας την ευκαιρία έτσι ακόμα και στους χρήστες που δεν έχουνε γνώση πάνω σε τεχνικά θέματα, να πειραματιστούν με αυτό το Kit στο έπακρο. Αυτή η επιλογή μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη για τους αρχάριους χρήστες.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως αρκετά από τα προϊόντα αυτής της σειράς ήταν ακόμη πιο φθηνά και πιο εξελιγμένα σε σχέση με τους προγόνους τους.

Το μοντέλο της σειράς Savage που θα αναλύσουμε σήμερα είναι οι κάρτες Ram 2x4GB DDR3 στα 1866 CL9. Πολλά kits με αυτά τα χαρακτηριστικά απασχολούν καιρό τώρα την Kingston, αλλά οι χρονισμοί της σειράς Savage είναι πολύ πιο διαφορετικοί.

600

Παρατηρώντας περισσότερο την συσκευασία μπορούμε να δούμε πως είναι φτιαγμένη από διάφανο πλαστικό ώστε οι Ram να είναι ευδιάκριτες. Η Kingston διατήρησε την γνωστή αρμονία χρωμάτων της (κόκκινο-μαύρο), όπως συνήθιζε με τις  περισσότερες LGA MotherBoards.

 

maxresdefault

Εκ πρώτης όψεως, οι συγκεκριμένες Ram, μας δίνουν την αίσθηση των συνηθισμένων Ram που γνωρίζουμε, παρατηρώντας όμως λίγο περισσότερο ανακαλύπτουμε την διαφορά τους στο πάχος που είναι διπλάσιο. Το χαρακτηριστικό κόκκινο skin τους, δεν δείχνει να επηρεάζει καθόλου την θερμοκρασία τους.

DSCN3102 (Αντιγραφή)

 

Έχοντας αφαιρέσει τα αποκαλούμενα HeatSkins , παρατηρήσαμε πως οι Ram είναι φτιαγμένες με Hynix Chips τα οποία τρέχουν σε 4GBits, τα οποία πλαισιώνουν μόνο την μία τους πλευρά, αφήνοντας την άλλη κενή για ευνόητους λόγους.

HyperX-Savage-01

Τέλος είναι σημαντικό να επισημάνουμε την χαμηλή τροφοδοσία που χρειάζεται το κάθε Chip για να λειτουργήσει, και αυτό είναι κάτι που τις κάνει ξεχωριστές.

Επίλογος

Οι  Kingston HyperX Savage Kit  είναι φτιαγμένες για Gamers αλλά και απλούς χρήστες που πειραματίζονται πάνω στο Overclock. Ακόμα και οι πιο έμπειροι χρήστες θα μείνουν ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις τους. Βέβαια είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα ανάλογα Profiles για την παραμετροποίησης τους δεν μπορούν να κάνουν και την μέγιστη δουλειά, αλλά ως ένα επίπεδο είναι ικανοποιητικά.

Η σειρά Savage δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως έχει φτιαχτεί και για τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Σκοπός μία τέτοιας σειράς είναι να αξιοποιήσει πλήρως την δυνατότητα του υπολογιστή σας , με σκοπό να αποδώσει απίστευτες ταχύτητες τόσο στο GamePlay σας όσο και στην απλή χρήση τους. Έχοντας Ram σαν αυτές μπορείτε να είστε σίγουροι πως ο υπολογιστής σας μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά χωρίς τον φόβο της υπερθέρμανσης.

Η απόδοση βέβαια του kit εξαρτάτε από το σύστημα υπολογιστές που διαθέτει ο καθένας, δίνοντας διαφορετικούς χρονισμούς  σε διαφορετικά συστήματα.

Μπορείτε να τις αγοράσετε σε δύο διαφορετικές συχνότητες , οι οποίες είναι στα 1600 MHz και στα 2400 MHz , στην τιμή των 82,88€ και 94,55€.

Εμείς από μεριά σας τις συνιστούμε ανεπιφύλακτα και ευχόμαστε ατελείωτες ώρες Gaming χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Θετικά

  • Αρκετά καλή απόδοση
  • Προοπτική για υψηλές επιδόσεις Overclocking
  • Εντυπωσιακός σχεδιασμός
  • Τιμή προσιτή
  • Εγγύηση για πάντα

Αρνητικά

  • Κανένα

Χαρακτηριστικά

ΚατασκευαστήςKingston
ΣειράHyperX Savage
Αριθμός ΑντικειμένουHX318C9SRK2/8
ΤύποςDDR3
Χωρητικότητα8 GB (2 x 4GB)
Συχνότητα933 MHz (DDR3-1866)
Χρονισμοί9-10-11-27
Τροφοδοσία1.5 Volt
ΕγγύησηΓια πάντα
ΨύξηΑυτόματη
Τύπος ΠακέτουΠλαστικό