Forza Horizon 2 – Review

Το franchise του Forza μας έχει αποδείξει με τη πάροδο των χρόνων πόσο ωραίο είναι ένα καλά δουλεμένο racing παιχνίδι

Το franchise του Forza μας έχει αποδείξει με τη πάροδο των χρόνων πόσο ωραίο είναι ένα καλά δουλεμένο racing παιχνίδι. Εκεί που απολαμβάναμε το Forza ως είχε, το 2012 βγήκε για το Xbox 360 το Forza Horizon, μια open world racing εμπειρία όπως το Test Drive Unlimited αλλά πολύ πιο προσεγμένη και με έμφαση στο tuning των αυτοκινήτων. Ήταν διασκεδαστικό τόσο online όσο και offline και είχε έναν όμορφο και ανοιχτό κόσμο όπου κάθε λάτρης των racing παιχνιδιών ή γενικά της οδήγησης θα μπορούσε να απολαύσει. Ευτυχώς, το ίδιο μπορούμε να πούμε για τη συνέχεια με το Forza Horizon 2 στο Xbox One.

fh2

Ανεπτυγμένο σε μια τροποποιημένη έκδοση της μηχανής του  Forza Motorsport 5, το Forza Horizon 2 επανέρχεται στον ίδιο ανοιχτό κόσμο αγώνων που όρισε το πρώτο Forza Horizon. Για τη δεύτερη αυτή εκτέλεση, ο κόσμος είναι μεγαλύτερος, αλλά η βασική ιδέα είναι η ίδια. Μπείτε σε ένα αυτοκίνητο, κάντε αγώνες και περάστε τέλεια όσο το κάνετε!

Το Forza Horizon 2 αποτελείται από έξι περιοχές, με ποικίλο terrain να οδηγήσετε κατά μήκος και ένα απίστευτο αριθμό events με τεράστιο πλήθος παιχνιδιών στη διάθεσή σας. Μπορείτε να περάσετε μέσα από χωράφια, μέσα και έξω από πυκνά δάση, να κάνετε drift σε χωματόδρομους και να οδηγήσετε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης. Η συνολική έκταση του Forza Horizon 2 είναι τεράστια, με πάνω από 300 μοναδικούς δρόμους για να ταξιδέψετε και πάνω από 700 events για να αγωνιστείτε. Περιττό να πούμε, ότι θα είστε σε θέση να δαπανήσετε εκατοντάδες  ώρες στο να κάνετε αγώνες και να εξερευνήτε το κόσμο.

GAMEPLAY

Το Forza Horizon 2 ξεκινά με μια τυποποιημένη εισαγωγή που αναδεικνύει τις βασικές λειτουργίες του πριν σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ενός αυτοκινήτου ανάμεσα σε τρία. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, έρχεται η ώρα να αρχίσετε να οδηγείτε. Σε αντίθεση με το πιο δομημένο σύστημα εξέλιξης του προκατόχου του, το Forza Horizon 2 επιτρέπει τη μέγιστη ευελιξία από την πλευρά του παίκτη. Εσείς διαλέγετε σε τι event θα πάτε και με τι τύπο αυτοκινήτου, ενώ αργότερα διαλέγετε και τη περιοχή που θα πάρει μέρος το event.

fh2 buy cars

Τα περισσότερα evemts που περιέχονται στο πρωτάθλημα, σας ξεκινάνε με ένα χρονομετρημένο road trip που σας καθοδηγεί προς τον επόμενο προορισμό σας. Επιλέγετε ένα από τα πολλά events του πρωταθλήματος, επιβιβάζεστε σε ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει με τους περιορισμούς του event και είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε σε τέσσερις διαφορετικούς αγώνες για να κερδίσετε λεφτά και experience. Οι τύποι των event μπορεί να διαφέρουν, αλλά διαθέτουν συνήθως ένα μείγμα των sprint, circuit/street και Cross Country αγώνων. 

Ενώ αγωνίζεστε ή ανεξερεύνητε, με την εκτέλεση ορισμένων δραστηριοτήτων θα σας δοθούν πόντοι που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ορισμένων perks. Έτσι ενέργειες όπως το να πάρετε τον αέρα του αντιπάλου, το drifting, η στενή αποφυγή της κυκλοφορίας και το να κάνετε καθαρό αγώνα μπορεί να δημιουργήσουν μία αλυσίδα, κερδίζοντας πόντους που πολλαπλασιάζονται περαιτέρω με τη αλυσιδωτή σύνδεση των δράσεων αυτών μαζί. Τα perks μπορούν να προσφέρουν εκπτώσεις για τα νέα οχήματα και τα εξαρτήματα του tuning, μόνιμη αύξηση συνολικού xp μετά από κάθε αγώνα, να κάνετε fast-travel οπουδήποτε στο χάρτη και πολλά άλλα. Βέβαια πρέπει να προσέχετε γιατί κάθε τρακάρισμα θα σας κοστίσει τους πόντους που μαζεύετε. Αυτό βέβαια θα το καταλάβετε μόλις χάσετε ένα καλό ποσό πόντων από απρόσεκτη οδήγηση και μετά θα γίνετε πιο προσεκτικοί.

fh2 perks

Εκτός από τους αγώνες του πρωταθλήματος υπάρχουν τα Showcase events και τα Bucket List Challenge. Τα Showcase events είναι λίγα και μακριά μεταξύ τους, αλλά προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε αγώνες με μη-συμβατικά οχήματα, όπως τρένα αεροπλάνα και αερόστατα. Τα Bucket List Challenge είναι πιο πολλά, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και σας δίνουν πρόσβαση σε αρκετά μοναδικά οχήματα ειδικά για εκείνα τα γεγονότα. Οι προκλήσεις αυτές μπορεί να σας βάζουν κάτι απλό, όπως το να πάτε από το σημείο Α στο σημείο Β μέσα σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, ή κάτι περισσότερο επικεντρωμένο, όπως την επίδειξη δεξιοτήτων και τα ακροβατικά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτά τα events σπάνε όμορφα τους τυποποιημένους αγώνες.

Η ευελιξία της επιλογής είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμη του Forza Horizon 2, διότι σας επιτρέπει να παίξετε το παιχνίδι με τον τρόπο που θέλετε να παίξετε. Με πάνω από 200 αυτοκίνητα που διατίθενται από την αρχή, είναι βέβαιο ότι θα είναι τουλάχιστον μερικά από τα οχήματα που ονειρεύεστε!

Παρά το γεγονός ότι οι προεπιλογές του Forza Horizon 2  σε λειτουργία χειρισμού είναι arcade, υπάρχει και η πλήρης προσομοίωση και είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιήσετε τις assist και να παίξετε το παιχνίδι με πλήρη ρεαλισμό. Για τους περισσότερους βέβαια παίκτες, η προεπιλεγμένη λειτουργία arcade είναι μονόδρομος. Εξακολουθεί να προσφέρει αρκετά στοιχεία προσομοίωσης για να παρέχει μια πρόκληση, αλλά ενσωματώνει λεπτές assists, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για αν θα χάσετε κάποια στροφή.

Το tunning είναι κλασσικό Forza όπου σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τα πάντα στο αυτοκίνητό σας, από μηχανή μέχρι μετάδοση κίνησης. Βέβαια αν έχετε και τις κατάλληλες γνώσεις μπορείτε να εμβαθύνετε σε αυτό μπαίνοντας στο tuning menu που σας επιτρέπει να πειράξετε και τη παραμικρή βίδα στο αυτοκίνητο σας όπως στα Forza Motorsport. Τα αυτοκόλητα και η δυνατότητα να βάψετε το αμάξι σας φυσίκα  δε μπορόυν να λείπουν. Όπως όμως και στα άλλα Forza παιχνίδια μπορείτε να κατεβάσετε έτοιμα desing και tuning setups από άλλους παίκτες η και να ανεβάσετε τα δικά σας για το κοινό.

fh2 win

MULTIPLAYER

To Forza Horizon 2 διαθέτει επίσης δύο online modes, το Road trip και το Free Roam. Το Road trip λειτουργεί πολύ σαν το single-player του παιχνιδιού, όπου μπορείτε να ανοίξετε το παιχνίδι σας και για άλλους παίκτες, ή να μπείτε στο παιχνίδι του άλλου. Όλοι οι παίκτες μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού μπορούν στη συνέχεια να ανταγωνιστούν σε διάφορα πρωταθλήματα, με το νικητή να κερδίζει ανάλογα με το πόσα xp μάζεψε. Αυτό επιβραβεύει την ικανότητα για καθαρή οδήγηση περισσότερο από το να σας αναγκάζει να βγείτε πρώτοι. Το Free Roam σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τον κόσμο και να ξεκινήσετε τυχαία events με τον καθένα να μπορεί να συμμετάσχει. Αυτά τα events δεν συνδέονται με καμία συγκεκριμένη τοποθεσία ή πρωτάθλημα.  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία event για να επιλέξετε, και έτσι το Free Roam κατέληξε να είναι και για εμάς η αγαπημένη online εμπειρία μας για το Forza Horizon 2.

Γραφικά/Ήχος

Οπτικά, το Forza Horizon 2 είναι εκπληκτικό. Ο ανοιχτός κόσμος καλύπτεται λεπτομερώς, από φράχτες μέχρι φυλλώματα. Υπάρχουν βέβαια κάποιες κακιές λεπτομέρειες, αν ξέρετε τι πρέπει να αναζητήσετε, αλλά αν εστιάζετε στην οδήγησή σας, δεν θα τις δείτε ποτέ σας. Ο κύκλος ημέρας και νύχτας δημιουργεί ορισμένα εντυπωσιακά τοπία, αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι οι δυναμικές καιρικές συνθήκες. Όλος ο μηχανισμός του καιρού έχει πλήρως διαμορφωθεί, έτσι ώστε αν αγωνιστείτε σε μια καταιγίδα, θα αισθανθείτε αμέσως τη διαφορά στην πρόσφυση. Σας αναγκάζει να αλλάξετε μέχρι και το στυλ οδήγησής σας για να μην χάσετε τον έλεγχο.

fh2 impressive

Όλα αυτά συμβαίνουν σε 1080p με σταθερά 30 fps. Μπορεί να μην είναι σαν τα 60 fps του Forza 5, αλλά ταιριάζει με τα 30 fps του πρώτου Forza Horizon. Δεδομένης της open world φύσης του παιχνιδιού, να θυσιάζει το frame rate για αυξημένο draw distance είναι μία αποδεκτή ανταλλαγή. Κατά τη διάρκεια του gameplay, το frame rate δεν έπεσε ποτέ και δεν υπήρξε αξιοσημείωτο tearing. Εν ολίγοις, το Forza Horizon 2 φαίνεται καλό.

Τέλος, υπάρχει ο ήχος. Η δουλειά των ηχητικών εφέ αξίζει μια αναφορά καθώς πέρα απο τον ήχο των αυτοκινήτων που ξέρετε τη ποιότητα που παρέχει το forza αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το soundtrack . Αντί απλά να πηγαίνει με ένα γενικό EDM soundtrack, το Forza Horizon 2 διαθέτει ένα πλήρες μείγμα τραγουδιών από πολλαπλά είδη. Θα ακούσετε CHVRCHES, Νερό, ακόμη και κλασική μουσική καθώς περνάτε μέσα από φράχτες στην εξοχή!

Επίλογος

Το Forza Horizon 2 να είναι πραγματικά εκπληκτικό και είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τίτλους της νέας γενιάς που έχουμε παίξει αυτό το έτος, ακόμη και έξω από το είδος αγώνων. Υπάρχει τόσο πολύ περιεχόμενο συσκευασμένο σε αυτό το παιχνίδι που θα μπορούσαμε εύκολα να συνεχίσουμε να παίζουμε. Μπορεί να μην άνοιξε νέους ορίζοντες, αλλά υπερέχει σε ό, τι κάνει λόγω του υψηλού επιπέδου της ποιότητας και την εστίαση στη διασκέδαση. Είτε θέλετε να παίξετε για πέντε λεπτά ή πέντε ώρες, το παιχνίδι έχει να σας προσφέρει πολλά.

Βαθμολογία

Θετικά:

  • Ποικιλία αυτοκινήτων
  • Τεράστιο περιεχόμενο
  • Δυναμικές καιρικες συνθήκες

Αρνητικά:

  • Οι αγώνες εκτός δρόμου μπορεί να κουράσουν
Το franchise του Forza μας έχει αποδείξει με τη πάροδο των χρόνων πόσο ωραίο είναι ένα καλά δουλεμένο racing παιχνίδι. Εκεί που απολαμβάναμε το Forza ως είχε, το 2012 βγήκε για το Xbox 360 το Forza Horizon, μια open world racing εμπειρία όπως το Test Drive Unlimited αλλά πολύ πιο προσεγμένη και με έμφαση στο tuning των αυτοκινήτων. Ήταν διασκεδαστικό τόσο online όσο και offline και είχε έναν όμορφο και ανοιχτό κόσμο όπου κάθε λάτρης των racing παιχνιδιών ή γενικά της οδήγησης θα μπορούσε να απολαύσει. Ευτυχώς, το ίδιο μπορούμε να πούμε για τη συνέχεια με το Forza Horizon 2 στο Xbox One. Ανεπτυγμένο σε μια τροποποιημένη έκδοση της μηχανής του  Forza Motorsport 5, το Forza Horizon 2 επανέρχεται στον ίδιο ανοιχτό κόσμο αγώνων που όρισε το πρώτο Forza Horizon. Για τη δεύτερη αυτή εκτέλεση, ο κόσμος είναι μεγαλύτερος, αλλά η βασική ιδέα είναι η ίδια. Μπείτε σε ένα αυτοκίνητο, κάντε αγώνες και περάστε τέλεια όσο το κάνετε! Το Forza Horizon 2 αποτελείται από έξι περιοχές, με ποικίλο terrain να οδηγήσετε κατά μήκος και ένα απίστευτο αριθμό events με τεράστιο πλήθος παιχνιδιών στη διάθεσή σας. Μπορείτε να περάσετε μέσα από χωράφια, μέσα και έξω από πυκνά δάση, να κάνετε drift σε χωματόδρομους και να οδηγήσετε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης. Η συνολική έκταση του Forza Horizon 2 είναι τεράστια, με πάνω από 300 μοναδικούς δρόμους για να ταξιδέψετε και πάνω από 700 events για να αγωνιστείτε. Περιττό να πούμε, ότι θα είστε σε θέση να δαπανήσετε εκατοντάδες  ώρες στο να κάνετε αγώνες και να εξερευνήτε το κόσμο. GAMEPLAY Το Forza Horizon 2 ξεκινά με μια τυποποιημένη εισαγωγή που αναδεικνύει τις βασικές λειτουργίες του πριν σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ενός αυτοκινήτου ανάμεσα σε τρία. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, έρχεται η ώρα να αρχίσετε να οδηγείτε. Σε αντίθεση με το πιο δομημένο σύστημα εξέλιξης του προκατόχου του, το Forza Horizon 2 επιτρέπει τη μέγιστη ευελιξία από την πλευρά του παίκτη. Εσείς διαλέγετε σε τι event θα πάτε και με τι τύπο αυτοκινήτου, ενώ αργότερα διαλέγετε και τη περιοχή που θα πάρει μέρος το event. Τα περισσότερα evemts που περιέχονται στο πρωτάθλημα, σας ξεκινάνε με ένα χρονομετρημένο road trip που σας καθοδηγεί προς τον επόμενο προορισμό σας. Επιλέγετε ένα από τα πολλά events του πρωταθλήματος, επιβιβάζεστε σε ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει με τους περιορισμούς του event και είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε σε τέσσερις διαφορετικούς αγώνες για να κερδίσετε λεφτά και experience. Οι τύποι των event μπορεί να διαφέρουν, αλλά διαθέτουν συνήθως ένα μείγμα των sprint, circuit/street και Cross Country αγώνων.  Ενώ αγωνίζεστε ή ανεξερεύνητε, με την εκτέλεση ορισμένων δραστηριοτήτων θα σας δοθούν πόντοι που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ορισμένων perks. Έτσι ενέργειες όπως το να πάρετε τον αέρα του αντιπάλου, το drifting, η στενή αποφυγή της κυκλοφορίας και το να κάνετε καθαρό αγώνα μπορεί να δημιουργήσουν μία αλυσίδα, κερδίζοντας πόντους που πολλαπλασιάζονται περαιτέρω με τη αλυσιδωτή σύνδεση των δράσεων αυτών μαζί. Τα perks μπορούν να προσφέρουν εκπτώσεις για τα νέα οχήματα και τα εξαρτήματα του tuning, μόνιμη αύξηση συνολικού xp μετά από κάθε αγώνα, να κάνετε fast-travel οπουδήποτε στο χάρτη και πολλά άλλα. Βέβαια πρέπει να προσέχετε γιατί κάθε…

8

Πολύ Kαλό!

Gameplay

8.5

Γραφικά

8.5

Ήχος

7.5

Διάρκεια

7.5

8
Περισσότερα νέα για το Forza Horizon 2