EU Smite Championship – RECAP

Ο Άρης Καρύδης μέλος της ελληνικής ομάδας του GameSpace Smite, κατάφερε να είναι στα Regionals

Platforms
 
Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Ο Άρης Καρύδης, μέλος της ελληνικής ομάδας του GameSpace Smite, κατάφερε να είναι στα Regionals που πραγματοποιήθηκαν στην Γερμανία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Smite. Το Event αυτό αποτελούσε μέρος του Intel Extreme Masters το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Studio του ESL στην Κολωνία. Έξι μεγάλες ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες για να διεκδικήσουν το έπαθλο των 50.000$.

Στους ημιτελικούς είδαμε ίσως καλύτερα παιχνίδια από ότι στον μεγάλο τελικό. Από αυτήν την διοργάνωση δύο ομάδες κατάφεραν να διεκδικήσουν την θέση τους για την Atlanta, Georgia όπου θα αγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο των 1,4 εκατομμυρίων.

141115_helena-kristiansson_smiteeu_0511

Ο πρώτος αγώνας ήταν μεταξύ των Aquila (η ομάδα που κατάφερε να διεκδικήσει την θέση της από το Challenger Cup via The WildCards) εναντίων των Cloud9 γνωστοί σε όλους μας, οι οποίοι πήραν την νίκη αρκετά εύκολα.

Ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας ήταν αρκετά εντυπωσιακός καθώς και οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ιδιαίτερα ξεχώρισε ο PrettyPrime των Aquila οποίος ήταν, θα μπορούσαμε να πούμε το φαβορί του αγώνα. Το κατάλληλο synergy καθώς και η σωστή οργάνωση της ομάδας έπιασε τους Cloud9 εκτός postion με αποτέλεσμα η δεύτερη νίκη να πάει στους Aquila. Η υπεροχή των Aquila απέδειξε πως μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει και το τρίτο παιχνίδι το οποίο την έφερε αντιμέτωπη με την γνωστούς σε όλους μας Fnatic.

141115_helena-kristiansson_smiteeu_0137

Ο αγώνας μεταξύ Fnatic και Aquila έγινε την Κυριακή με νικητή του πρώτου παιχνιδιού την Aquila αποδεικνύοντας σε όλους πως ο Solo Top της ομάδας καθώς και ο MidLaner δεν αστειεύονται καθόλου. Η Fnatic σαν ομάδα καταφέρνουν συνήθως να κερδίζουν τους αντιπάλους τους χάρης την ατομική ικανότητα του καθενός, γι’ αυτό το δεύτερο παιχνίδι κατέληξε στα χέρια των Fnatic.

Το τρίτο παιχνίδι κρίθηκε ακριβώς κατά την διάρκεια των picks και bans. Οι Aquila δεν κατάφεραν να κερδίσουν εναντίον των Fnatic με αποτέλεσμα 2-1 υπέρ τους.

Οι Aquila γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει γυρισμός αν δεν νικήσουν αυτό το παιχνίδι, με αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να κρατήσουν για λίγο ακόμη την θέση τους για τα Finals. Τέλος οι Aquila που μας απέδειξε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της διοργάνωσης πως μπορεί να τα καταφέρει, κέρδισε την θέση που χρειάζονταν για το Smite World Championship.

141116_helena-kristiansson_smiteeu_0959

Από την άλλη μεριά του Bracket αντιμέτωποι ήταν οι SK Gaming εναντίων των Team Solomid με την νίκη του πρώτου αγώνα να είναι υπέρ των SK. Η συνέχεια όπως αποδείχτηκε ήταν και εκείνη αρκετά χρονοβόρα, καθώς και το πρώτο παιχνίδι αλλά και το δεύτερο είχαν διάρκεια από 30 λεπτά και πάνω, με νικητές για ακόμη μια φορά τους SK.

Οι SK στην συνέχεια αντιμετώπισαν τους Mortality από τους οποίους αρκετά εύκολα πήραν και τα δύο παιχνίδια. Βέβαια η Mortality σαν ομάδα χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπειρία όπως μια ομάδα σαν τους SK, προσπάθησε μέχρι το τέλος και των δύο παιχνιδιών να κρατήσει την θέση της σε αυτήν την διοργάνωση, χωρίς όμως να είχε κάποιο αποτέλεσμα.

141115_helena-kristiansson_smiteeu_0638

Καθώς και οι δύο ομάδες είχαν καταφέρει να περάσουν στην επόμενη φάση, οι τελικοί είχαν μία αίσθηση χαλάρωσης μετά από τόση πίεση που είχαν δεχθεί στους ημιτελικούς και οι δύο ομάδες.

Οι τελικοί ήταν Best of 3, με τους SK Gaming να είναι απλά εντυπωσιακοί στο πρώτο παιχνίδι, με πάνω από 10 kills και 10 χιλιάδες χρυσό. Όμως το εντυπωσιακό Turnaround από τους Aquila κοντά στο τέλος του παιχνιδιού τους έδωσε την νίκη.

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο. Οι Αquila ήταν 15-1 στα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού, καμία απολύτως σχέση με το πρώτο παιχνίδι με τους SK. Ο Kanyelife παίζοντας αρκετά εντυπωσιακά τον Ymir, ξεχώρισε με το να κουβαλήσει κυριολεκτικά την ομάδα του για το έπαθλο των 25.000$

141116_helena-kristiansson_smiteeu_1373

Η ομάδα του GameSpace.gr κατάφερε να είναι παρόν σε μία τόσο καλή διοργάνωση και να αποθανατίσει όλες τις μεγάλες στιγμές.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερο υλικό τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα νέα για το Smite