Kingston HyperX Cloud – Gaming Headset Review

Σας παρουσιάζουμε τη νέα πρόταση της Kingston

Σας παρουσιάζουμε τη νέα πρόταση της Kingston

hyperX_0

Συνήθως, όταν ακούτε την μάρκα Kingston, τι σας έρχεται στο μυαλό; Ένας δίσκος SSD, ένα USB ή κάποια κάρτα μνήμης; Σίγουρα, δεν θα περιμένατε να δείτε ένα Gaming Headset… σωστά; Η Kingston λοιπόν, δημιούργησε το πρώτο της Gaming Headset με ονομασία HyperX Cloud. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και σας προσφέρουμε μία πλήρη παρουσίαση των ακουστικών.

Τα Kingston HyperX Cloud, είναι ακουστικά τα οποία καλύπτουν πλήρως την περιφέρεια των αυτιών, τρέχοντας σε 55 mm Drivers. Η συχνότητα ροής των ακουστικών αντιστοιχεί σε 15 – 25.000 Hz, σχεδιασμένα για να μπορούν να απομονώνουν πλήρως τους εξωτερικούς θορύβους.

‘ Η Kingston λοιπόν, δημιούργησε το πρώτο της Gaming Headset με ονομασία HyperX Cloud ‘

Όλος ο σκελετός του Headset είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και έρχεται μαζί με ένα αποσπώμενο μικρόφωνο. Υπάρχουν δύο ειδών μαξιλαράκια για τα ακουστικά (δερμάτινα και υφασμάτινα), τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε την επένδυση που σας βολεύει.

Γνωρίζοντας πως η Kingston δεν ειδικεύεται πλήρως στο κομμάτι του ήχου, πως κατάφερε να δημιουργήσει κάτι τόσο ποιοτικό; Τα ακουστικά σύμφωνα με την Kingston, δεν κατασκευάστηκαν μόνο από την ίδια. Η εταιρεία η οποία συνεργάστηκε για να τα δημιουργήσει είναι η Qpad.

Για την ακρίβεια, μπορούμε να πούμε πως είναι η αναδημιουργία των ακουστικών Qpad QH-90, τα οποία είναι ακουστικά μόνο για απλή χρήση. Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία και η Kingston έβαλε την τελευταία πινελιά για να ξεκινήσει η παραγωγή.

Τα HyperX Cloud δεν χρειάζονται Drivers εγκατάστασης. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να το συνδέσετε στην υποδοχή του υπολογιστή σας και να απολαύσετε την ποιότητα του ήχου των ακουστικών.

Παρακάτω πρόκειται να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Headset:

kingston_hyperx_cloud_headset_comparison_ndtv

Χαρακτηριστικά Ακουστικών:

 • Τύπος αισθητήρα: Δυναμικό 53 mm
 • Λειτουργικά στοιχεία: Κλειστά
 • Συχνότητα: 15Hz – 25.000Hz
 • Αντίσταση OHM: 60 OHM
 • Ανταπόκριση Ήχου: 98±3dB
 • Παραμόρφωση: < 2%
 • Τροφοδοσία Ρεύματος: 150mW
 • Τύπος Ακουστικών : Πλήρης Κάλυψη Αυτιών
 • Θόρυβοι περιβάλλοντος : περίπου 20 dBa
 • Πίεση Ακουστικών: 5N
 • Βάρος με μικρόφωνο: 350g
 • Μέγεθος Καλωδίων: 1m + 2m προέκταση + 10cm HeadPhone Jack
 • Συνδεσιμότητα: μίνι στέρεο jack (3.5 mm)

Χαρακτηριστικά Μικροφώνου:

 • Τύπος αισθητήρα: Συμπυκνωμένος
 • Λειτουργικός παράγοντας: Κλίση μικροφώνου
 • Κατανάλωση Ενέργειας: AB
 • Τάση: 2V
 • Κατανάλωση: μέγιστο 0.5 mA
 • Αντίσταση: ≤2.2 kΩ
 • Συχνότητα: 100–12.000 Hz
 • Έξοδος Μικροφώνου: -39±3dB
 • Μέγεθος Μικροφώνου: 150mm
 • Μέγεθος Κάψουλας Μικροφώνου: 6*5 mm
 • Συνδεσιμότητα: μίνι στέρεο jack (3.5 mm)

Μία καλύτερη ματιά στα ακουστικά:

gamespace 3 gamespace 1 gamespace 2

Τα Kingston HyperX Cloud έρχονται σε μία πραγματικά εντυπωσιακή συσκευασία. Μπορείτε να δείτε το περίβλημα στις παραπάνω φωτογραφίες καθώς και τον σχεδιασμό του κουτιού.

Kingston HyperX Cloud Pro Gaming Headset Reviewhyperx_cloud_04_box-645x599

Μέσα στο κουτί, ακριβώς από κάτω, υπάρχει ένα μήνυμα από τον General Manager της HyperX, Anders «G8V1K1ng» Willumsen.

Kingston-HyperX-Cloud-Gaming-Headset-for-PC-PS4-Mac-White 003

Όπως φαίνεται στη συσκευασία, περιέχονται και άλλα αξεσουάρ μέσα στο κουτί, τα οποία κάνουν πιο λειτουργικό όλο το προϊόν.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα αποσπώμενο μικρόφωνο, mute button για να ελέγχεται την αυξομείωση του ήχου και να απαντάτε σε κλήσεις, 2 μέτρα προέκταση καλωδίου, έναν αντάπτορα για το αεροπλάνο, καθώς και μία θήκη για να μεταφέρετε όλα τα αξεσουάρ και τα ακουστικά μαζί.

Έλεγχος και Αποτελέσματα

Για τον έλεγχο της ποιότητας των ακουστικών, χρησιμοποίησαμε την κάρτα ήχου 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC1150 Audio Codec) της μητρικής Fatal1ty Z97 Killer. Χρησιμοποιώντας στο μέγιστο τις προδιαγραφές της μητρικής, δοκιμάσαμε τα ακουστικά σε τρεις διαφορετικούς τομείς οι οποίοι είναι: ακούγοντας μουσική, βλέποντας ταινίες και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

Ακούγοντας Μουσική

Σίγουρα όλοι μας έχουμε διαφορετικό τρόπο που ακούμε και αντιλαμβανόμαστε τον ήχο. Tο μόνο σίγουρο όμως, είναι πως τα ακουστικά της Kingston κατάφεραν να αποδώσουν την βέλτιστη ποιότητα σε οποιοδήποτε κομμάτι και αν τα δοκιμάσαμε, ισορροπώντας τόσο την Πρίμα αλλά και το Μπάσο του κάθε τραγουδιού.

Βλέποντας Ταινίες

Ξεκινώντας με ταινίες επιστημονικής φαντασίας, οι οποίες έχουν αρκετά εφέ, μπορούμε να πούμε πως μείναμε έκπληκτοι, καθώς καταφέραμε να ακούσουμε ήχους που με τα απλά ηχεία δεν μπορούσαμε να συλλάβουμε, με αποτέλεσμα να ξαναδούμε ταινίες πάλι από την αρχή.

Παίζοντας Βιντεοπαιχνίδια

Τα ακουστικά δοκιμάστηκαν σε τελευταίας γενιάς βιντεοπαιχνίδια, με αποτέλεσμα να αποδείξουν την αξία τους. Ο ποιοτικός ήχος τον ακουστικών μας έδωσε την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε περισσότερους ήχους από το περιβάλλον για το κάθε παιχνίδι. Παιχνίδια όπως το Call of Duty: Ghosts και το Battlefield 4, μας απέδειξαν πως τα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλήρως, για ατελείωτες ώρες Gaming, χωρίς να κουράζουν τον χρήστη.

Απόδοση Μικροφώνου

Σε γενικές γραμμές, η απόδοση του μικροφώνου μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Η ποιότητα της εγγραφής ήχου είναι αρκετά καθαρή, χωρίς να παραμορφώνει την φωνή σας. Δυστυχώς όμως, εκεί που συναντήσαμε πρόβλημα, ήταν στην εξουδετέρωση των εξωτερικών θορύβων, η οποία ήταν ελλιπής.

Η αντιανεμική προστασία βοηθάει ως ένα βαθμό αλλά δεν είναι αρκετή στην αντιμετώπιση των εξωτερικών θορύβων. Αν όμως βρίσκεστε σε περιβάλλον, που δεν έχει αρκετούς ήχους στο βάθος, δε θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα. Για την τιμή των 100 ευρώ, περιμέναμε κάτι καλύτερο, αν και για τον μέσο χρήστη, είναι ότι πρέπει.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Τα Kingston HyperX Cloud, είναι ευρέως προσβάσιμα και ανέρχονται στην τιμή των 100 €. Σίγουρα η τιμή τους είναι αρκετά δελεαστική, αν αναλογιστούμε την ποιότητα κατασκευής αλλά και την απόδοση τους.

Επίλογος

Έχοντας δοκιμάσει αρκετά Headset, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως στην κατηγορία των 100 ευρώ,αποτελούν μία από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς. Αντίστοιχο πακέτο ποιότητας σε Headset, συναντάμε συνήθως σε πιο ακριβές κατηγορίες, που για τον μέσο χρήστη είναι απαγορευτικές.

Η κατασκευή του Headset, επιτρέπει πολύωρη χρήση, χωρίς να κουράζει τον χρήστη ή να τον κάνει να νιώσει άβολα. Ζυγίζοντας μόλις 349 γραμμάρια, το Headset είναι πολύ ελαφρύ και εφαρμόζει άνετα στα αυτιά σας.

Πέρα από την τρομερή ποιότητα κατασκευής, το πακέτο περιλαμβάνει πολλά αξεσουάρ, όπως 2 ζευγάρια, διαφορετικού υλικού, προστατευτικά αυτιών. Επίσης, υπάρχει και μία θήκη, που σας επιτρέπει να μεταφέρετε το Headset, αλλά και τα αξεσουάρ, όπου και εάν πάτε.

‘ Ζυγίζοντας μόλις 349 γραμμάρια, το Headset είναι πολύ ελαφρύ και εφαρμόζει άνετα στα αυτιά σας ‘

Αυτό που εντυπωσιάζει στα HyperX Cloud, είναι η ευλυγισία, η ανθεκτικότητα και η ποιότητα των υλικών κατασκευής. Σχεδιαστικά ακολουθούν ένα πιο ‘σοβαρό’ μοτίβο, που προσδίδει κύρος και απλότητα στο Design, κάνοντας την εμφάνιση τους επιβλητική.

Τα HyperX Cloud, συνδυάζουν την ποιότητα κατασκευής με την ποιότητα αναπαραγωγής αλλά και τον μεγάλο αριθμό αξεσουάρ, σε ένα πακέτο των 100 ευρώ.

Η προσεγμένη δουλειά που έχει γίνει, φαίνεται από την συσκευασία μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια πάνω στον σχεδιασμό. Το μόνο ‘μελανό’ σημείο, είναι η ελλιπής εξουδετέρωση εξωτερικών θορύβων, που υπό συνθήκες μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας.

Τα HyperX Cloud, αποτελούν μία Value for Money πρόταση, την οποία και προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Unboxing βίντεο των ακουστικών: