Ομαλότερη εισαγωγή: Intro Bots

Καλημέρα σε όλους. Καλωσορίσατε σε μία ακόμη σελίδα του dev blog. Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό, την προσέγγισή μας στην εκμάθηση νέων παικτών. Εάν έχετε προσπαθήσει να δείξετε σε φίλους σας πώς να παίξουν, θα γνωρίζετε ότι είναι μεγάλη πρόκληση. Πολλοί έχετε δώσει πολύ καλές ιδέες σχετικά με βελτιώσεις που θέλετε να δείτε. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πώς σκεφτόμαστε γύρω από αυτό το πρόβλημα και θέλουμε να σας δείξουμε μία ερχόμενη λειτουργία που σκοπεύει να κάνει την διαδικασία εκμάθησης πιο ομαλή.   Γιατί θέλετε ομαλότερη εισαγωγή; Το League of Legends είναι φτιαγμένο από και για δυνατούς gamer και η […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλημέρα σε όλους.

Καλωσορίσατε σε μία ακόμη σελίδα του dev blog. Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό, την προσέγγισή μας στην εκμάθηση νέων παικτών. Εάν έχετε προσπαθήσει να δείξετε σε φίλους σας πώς να παίξουν, θα γνωρίζετε ότι είναι μεγάλη πρόκληση. Πολλοί έχετε δώσει πολύ καλές ιδέες σχετικά με βελτιώσεις που θέλετε να δείτε. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πώς σκεφτόμαστε γύρω από αυτό το πρόβλημα και θέλουμε να σας δείξουμε μία ερχόμενη λειτουργία που σκοπεύει να κάνει την διαδικασία εκμάθησης πιο ομαλή.

 

dd-b-banner_0

Γιατί θέλετε ομαλότερη εισαγωγή;

Το League of Legends είναι φτιαγμένο από και για δυνατούς gamer και η δίψα για μάθηση του παιχνιδιού με τη βοήθεια από φίλους έχει βοηθήσει εκατομμύρια παίκτες να ξεπεράσουν την αρχική δυσκολία. Ακούσαμε την άποψή σας ότι αυτό δεν είναι αρκετό μερικές φορές. Το League είναι ένα παιχνίδι που παίζεται καλύτερα με φίλους και πολλές φορές φίλοι μας που δεν έχουν ξαναπαίξει απλά τα παρατάνε.
Ως βετεράνος, είναι εύκολο να παραβλέψεις όλα αυτά που αντιμετωπίζει ένας νέος παίκτης. Σίγουρα όλοι θυμάστε μερικά από τα παράξενα πράγματα που κάναμε όταν ξεκινήσαμε να παίξουμε (ικανότητες σε πύργους κλπ.). Βλέπουμε νέους παίκτες να δυσκολεύονται με αυτά τα βασικά πράγματα συνέχεια, ακόμα και με τα εύκολα Bots, και φαίνεται ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερη καθοδήγηση.

td_thumb

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε στο πώς δείχνουμε τις λεπτομέρειες του League και να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να γίνουν ειδικοί πιο γρήγορα.

Η προσέγγισή μας στην εισαγωγή στο παιχνίδι

Πώς λοιπόν θα το κάνουμε αυτό; Φανταζόμαστε μία εμπειρία που θα είναι είναι διδακτική και διασκεδαστική, οπότε φτιάξαμε μερικές βασικές αρχές για να μας οδηγούν:

  1. Η εκμάθηση πρέπει να είναι διασκεδαστική
  2. Οι στόχοι πρέπει να έχουν νόημα και να είναι εφικτοί
  3. Οι πληροφορίες πρέπει να εμφανίζονται με σωστό ρυθμό
  4. Το παιχνίδι πρέπει να ανταμείβει τον παίκτη
  5. Πρέπει να υπάρχει πάντα πρόκληση

Θα χρησιμοποιήσω αυτές τις αρχές για να δείξω μερικές από τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και πώς σκοπεύουμε να τις αντιμετωπίσουμε, καθώς και παραδείγματα από μία ερχόμενη λειτουργία ειδικά για νέους παίκτες, τα Intro Bots. Τα Intro Bots είναι μία νέα βαθμίδα στο παιχνίδι Παικτών vs. AI, και περιλαμβάνει παραπάνω από νέα εξυπνάδα για τα bots. Η λειτουργία είναι αρκετά συστήματα που σκοπεύουν στην εκμάθηση των νέων παικτών με έναν πιο καθοδηγούμενο και ομαλό τρόπο, ώστε να μπορούν να αρχίσουν το κανονικό παιχνίδι γρηγορότερα.

Η εκμάθηση πρέπει να είναι διασκεδαστική

Ένα παιχνίδι ΜΟΒΑ είναι αρκετά δύσκολο στην εκμάθησή του, πόσο μάλλον όταν θέλουμε αυτή να είναι διασκεδαστική. Ο προφανής τρόπος διδασκαλίας όταν κάποιος μπει στο παιχνίδι είναι αρκετά βαρετός. Η εισαγωγή και εκπαίδευση νέων παικτών είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Θέλουμε να τους δείξουμε τι κάνει το παιχνίδι διασκεδαστικό, ώστε να θέλουν να παίξουν ξανά.
Αρχίζουμε με το να καθορίσουμε τι δεν είναι διασκεδαστικό, όπως το να χάνεις τον έλεγχο διαρκώς, να έχεις άπειρα popups ή αχρείαστες πληροφορίες στο πρώτο σου παιχνίδι. Τίποτα από αυτά δεν βοηθάει στο να βελτιωθείς. Όπως είναι τώρα, η εκπαίδευση μάχης έχει πολλά πράγματα που αποσπούν την προσοχή και ασαφείς στόχους, ενώ τα αρχικά Bots είναι μερικές φορές πολύ δύσκολα για νέους.
Θέλουμε τα Intro Bots να είναι κάτι με το οποίο οι νέοι παίκτες διασκεδάζουν καθώς μαθαίνουν, οπότε αλλάξαμε μερικά πράγματα για να μειώσουμε τις αρχικές δυσκολίες. Αλλάζοντας τα ποσά ζημιάς που προκαλείται και τη συμπεριφορά των bots δίνουμε στους νέους παίκτες περισσότερο χρόνο αντίδρασης σε νέες και επικίνδυνες καταστάσεις και μειώνοντας τους χρόνους θανάτου, τα λάθη συγχωρούνται περισσότερο εύκολα. Το τελικό αποτέλεσμα ευνοεί την εκμάθηση μέσω πειραματισμού και τελικά την διασκέδαση.

Οι στόχοι πρέπει να έχουν νόημα και να είναι εφικτοί

Όταν μάθετε να παίζετε LoL, οι στόχοι σας είναι αόρατοι ή προφανείς. Σε κάθε στιγμή μπορεί να ξέρετε ότι πρέπει να φαρμάρετε, να γυρίσετε στη βάση ή να πιέσετε ένα δράκο. Το πώς παίρνετε αποφάσεις είναι ένα σημαντικό μέρος στο πώς γίνεστε καλύτεροι. Όμως, όταν μάθετε τα βασικά, το επόμενη βήμα είναι αρκετά δύσκολο. Προκειμένου να φτάσετε ένα υψηλότερο επίπεδο, πρέπει οι στόχοι σας να είναι σαφείς και να φαίνονται τα αποτελέσματά τους άμεσα.
Η εκπαίδευση μάχης είναι ένα καλό παράδειγμα ενός ασαφούς στόχου, με τη συμβουλή στον παίκτη να καταστρέψει τον πύργο όταν βγει το πρώτο κύμα υπηρετών. Σε αυτό το σημείο, εάν οι παίκτες προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν αυτόν τον στόχο, θα πεθάνουν από τον πύργο. Στην πραγματικότητα χρειάζονται πολλά περισσότερα λεπτά και υπηρέτες για αυτό.

q2_thumb

Αντί για γενικούς στόχους, θέλουμε να δώσουμε συγκεκριμένα βήματα προς την δύναμη και την επιτυχία, πράγμα που επιτυγχάνεται με τους προσωπικούς στόχους στα Intro Bots. Αυτοί είναι στόχοι που είναι χρήσιμοι και βοηθούν τους νέους παίκτες να καταλάβουν τον ρυθμό ενός κλασικού παιχνιδιού, που συμπεριλαμβάνει και «βαρετά» στοιχεία όπως η επιστροφή στη βάση. Δημιουργούνται πάντα σε σχέση με το τι κάνει ο παίκτης, οπότε είναι πάντα σχετικοί με την κατάστασή του.

Οι πληροφορίες πρέπει να εμφανίζονται με σωστό ρυθμό

Πολλές πληροφορίες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Έχετε να μάθετε πολλά στα πρώτα σας παιχνίδια, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στα σημαντικά. Αυτή είναι μία άσκηση στις προτεραιότητες. Πρώτα κινείστε, μετά επιτίθεστε. Μετά έρχονται οι ικανότητες και τέλος μπορείτε να πάτε στη λωρίδα και να αντιμετωπίσετε ήρωες και υπηρέτες.
Με το να είστε προσεκτικοί με τις πληροφορίες, μπορούμε να εισάγουμε έννοιες σταδιακά ώστε οι παίκτες να μπορούν να τις απορροφήσουν. Επίσης, η εκπαίδευση αλλάζει ανάλογα με τον παίκτη. Εάν ξέρετε από ΜΟΒΑ, μπορείτε να τρέξετε στα Intro Bots πολύ πιο γρήγορα.

iis_thumb

Μερικά από τα πράγματα που δεν συμπεριλαμβάνουμε στα Intro Bots είναι διότι θέλουμε να φτιάξουμε μία πιο ομαλή καμπύλη εκμάθησης. Η νέα σελίδα με τα προτεινόμενα αντικείμενα για νέους παίκτες, αφαιρεί φυλαχτά και αντικείμενα υποστήριξης, καθώς η ορατότητα και ο έλεγχος του χάρτη δεν είναι προτεραιότητα για νέους. Το τελικό χτύπημα σε υπηρέτες ήταν δύσκολη επιλογή, αλλά πιστεύουμε ότι είναι κάτι που οι παίκτες μαθαίνουν μετά από τα απολύτως βασικά. Εάν προσπαθήσουμε να διδάξουμε σε έναν νέο παίκτη όλες τις ικανότητες ενός που είναι επίπεδο 30, μάλλον δε θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, οπότε σε αυτή τη λειτουργία επικεντρωνόμαστε στα βασικά.

Το παιχνίδι πρέπει να ανταμείβει τον παίκτη

Το να κάνεις κάτι μία φορά δεν σημαίνει ότι θα μείνει, οπότε θέλουμε να κάνουμε τους παίκτες να επαναλάβουν τις δράσεις τους μέχρι τις μάθουν. Ο παρών οδηγός εκμάθησης ζητάει από τους παίκτες να κάνουν δεξί κλικ και να επιτεθούν μία φορά, και να χρησιμοποιήσουν μία ικανότητα. Η μνήμη των λειτουργιών δεν έρχεται τόσο εύκολα και πολύ συχνά βλέπουμε παίκτες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποντίκι εύκολα.

qs2_thumb

Με τα Intro Bots επιλέξαμε πολλά μαθήματα που πιστεύουμε είναι κρίσιμα για τους νέους παίκτες και δίνουν πολλές ευκαιρίες προπόνησης. Οι προσωπικοί στόχοι υπενθυμίζουν στους παίκτες να αγοράζουν αντικείμενα, να ανεβάζουν επίπεδο στις ικανότητές τους και να επιστρέφουν στη βάση στη σωστή στιγμή. Για τους παίκτες που έχουν πρόβλημα με τους χειρισμούς, προσθέσαμε εικονίδια κέρσορα που δείχνουν ποιο κουμπί χρειάζεται για τη συγκεκριμένη δράση. Όταν οι νέοι παίκτες παίζουν Intro Bots, πρέπει να έχουν ισχυρές βάσεις για να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να παίζουν οποιαδήποτε λειτουργία χωρίς να αισθάνονται ότι δεν μπορούν.

Πρέπει να υπάρχει πάντα πρόκληση

Οι παίκτες του League έχουν πληθώρα εμπειρίας. Από βετεράνοι των ΜΟΒΑ έως εντελώς νέοι στα παιχνίδια για PC. Η δημιουργία μίας εισαγωγικής φάσης που δεν είναι βαρετή ή απογοητευτική για αυτούς ήταν ένας βασικός στόχος για τα Intro Bots.
Προηγουμένως είχαμε λανθασμένα θέσει ένα δύσκολο πρώτο βήμα. Αρκετοί παίκτες έχαναν στην εκπαίδευση μάχης, που υποτίθεται είναι ένας οδηγός. Παρατηρήσαμε ότι μερικοί από αυτούς έφτασαν στην χρυσή βαθμίδα, οπότε δεν είναι πρόβλημα με αυτούς, είναι με το πώς τους διδάσκουμε.
Με τα Intro Bots, στοχεύουμε σε μία πιο ομαλή δυσκολία που βοηθά τον παίκτη. Παράλληλα, σχεδιάσαμε πολλές λειτουργίες ως δυναμικές βασισμένες στην απόδοση του παίκτη ώστε να μην είναι κουραστικό. Ένας παίκτης που παίζει καλά θα δει και λιγότερη βοήθεια. Οι αρχάριοι θα μπορέσουν να διασκεδάσουν σε πολλά παιχνίδια με τα Intro Bots και σταδιακά να μάθουν τα βασικά, ενώ οι πιο έμπειροι θα μπορέσουν να προχωρήσουν γρηγορότερα.

 

Ένα πρώτο μεγάλο βήμα

Ελπίζουμε να σας δώσαμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με την προσέγγισή μας για την πρόκληση που ένας μέσος παίκτης μπορεί να μην παρατηρεί. Φυσικά τα Intro Bots δεν είναι απάντηση σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουμε πολλές ιδέες και προτάσεις από την κοινότητα σχετικά με την εκμάθηση εξελιγμένων τεχνικών και συστημάτων έξω από το παιχνίδι. Αυτό δεν σχετίζεται φυσικά με τα Intro Bots όμως προσπαθούμε διαρκώς να επεκτείνουμε την εμπειρία του νέου παίκτη.
Τα Intro Bots πάνε ΡΒΕ σύντομα και live στο άμεσο μέλλον, οπότε πείτε μας τι πιστεύετε παρακάτω. Ευχαριστούμε που συντονιστήκατε.

 

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends