Χειρονομίες… στο πληκτρολόγιο

Το ερευνητικό τμήμα της Microsoft ανέδειξε την τελευταία της δουλειά στην κατηγορία έλεγχου-κίνησης: Το Type-Hover-Swipe μηχανικό πληκτρολόγιο. Η συσκευή αυτή είναι εξοπλισμένη με κάμερες ανάμεσα στα πλήκτρα που ανιχνεύουν την κίνηση, που επιτρέπει τον έλεγχο της συσκευής. Το πρωτότυπο πληκτρολόγιο είναι κατασκευασμένο με χαμηλής ανάλυσης υπέρυθρους αισθητήρες εγγύτητας ανάμεσα στα πλήκτρα, αν και το ερευνητικό τμήμα συνεχίζει να εργάζεται σε αυτό υπάρχει μια απόκλιση στην ακρίβεια. Δείτε το βίντεο παρακάτω για να δείτε το πληκτρολόγιο σε δράση. Τι θα μπορούσε να κρύβει το μέλλον του Type-Hover-Swipe; Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων είναι η πιο προφανής χρήση: ως ένας απλός […]

Το ερευνητικό τμήμα της Microsoft ανέδειξε την τελευταία της δουλειά στην κατηγορία έλεγχου-κίνησης: Το Type-Hover-Swipe μηχανικό πληκτρολόγιο. Η συσκευή αυτή είναι εξοπλισμένη με κάμερες ανάμεσα στα πλήκτρα που ανιχνεύουν την κίνηση, που επιτρέπει τον έλεγχο της συσκευής.

Το πρωτότυπο πληκτρολόγιο είναι κατασκευασμένο με χαμηλής ανάλυσης υπέρυθρους αισθητήρες εγγύτητας ανάμεσα στα πλήκτρα, αν και το ερευνητικό τμήμα συνεχίζει να εργάζεται σε αυτό υπάρχει μια απόκλιση στην ακρίβεια. Δείτε το βίντεο παρακάτω για να δείτε το πληκτρολόγιο σε δράση.

Τι θα μπορούσε να κρύβει το μέλλον του Type-Hover-Swipe; Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων είναι η πιο προφανής χρήση: ως ένας απλός τρόπος για τον έλεγχο των συσκευών των καταναλωτών. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι περιορίζεται μόνο σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Μια ασύρματη έκδοση του Type-Hover- Swipe θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός συστήματος ψυχαγωγίας, ακόμα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν εφαρμογές βίντεο, να κάνουν fast-forward στις ταινίες, και άλλα παρόμοια, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο. Όπως υπαινίσσεται και στο βίντεο, αυτό το πρωτότυπο θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει μια βασική συσκευή για τους PC gamers, επιτρέποντας σε κάποιον να ελέγξει τα στοιχεία του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας το χειριστήριο κίνησης.