Τα eSports και τα χρηματικά έπαθλα

Ποια είναι τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα που έχουν δώσει σε e-sports; Είναι γεγονός πλέον πως τα esports είναι ευρέος διαδεδομένα παγκοσμίως και με την Αμερική και την Ιαπωνία να αναγνωρίζουν τα eSports ως επίσημο αθλητισμό. Έτσι λοιπόν δεν είναι δυνατόν να λυπούν και τα χρήματα από την competitive σκηνή. Πάμε λοιπόν να δούμε τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα που έχουν δοθεί ποτέ σε άγονες. 8) Η χρονιά είναι 2007 και η ναυαρχίδα της Valve CS Source βρίσκετε στο απόγειο της. Έτσι λοιπόν αποστολές από όλον τον κόσμο πάνε να δοκιμάσουν τα όρια τους στο πρωτάθλημα CGS όπου διεκδικούσαν το έπαθλο των […]

Ποια είναι τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα που έχουν δώσει σε e-sports;

looking-back-at-crowd-610x404

Είναι γεγονός πλέον πως τα esports είναι ευρέος διαδεδομένα παγκοσμίως και με την Αμερική και την Ιαπωνία να αναγνωρίζουν τα eSports ως επίσημο αθλητισμό. Έτσι λοιπόν δεν είναι δυνατόν να λυπούν και τα χρήματα από την competitive σκηνή.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα που έχουν δοθεί ποτέ σε άγονες.

8) Η χρονιά είναι 2007 και η ναυαρχίδα της Valve CS Source βρίσκετε στο απόγειο της. Έτσι λοιπόν αποστολές από όλον τον κόσμο πάνε να δοκιμάσουν τα όρια τους στο πρωτάθλημα CGS όπου διεκδικούσαν το έπαθλο των 477.500 δολαρίων. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο έπαθλο που είχε δοθεί ποτέ σε counter strike τουρνουά.

7) Το 2005 κάνει την εμφάνιση του το Cyberathlete Professional League όπου άλλαξε τα δεδομένα για την competitive σκηνή με έπαθλο που ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο δολάρια.

6) Το 2011 η Activision δημιουργεί το πρώτο συνέδριο για τους φίλους της πασίγνωστης σειράς Call of Duty όπου έχει μεγαλώσει τους περισσότερους από εμάς με τον Cpt Price και τον Ghost να έχουν χαραχτεί βαθιά μέσα στις μνήμες μας.
Στο συνέδριο η Activision έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια.

5) Το 2013 το Call of Duty κάνει πάλι την εμφάνιση του με το δώρο του ενός εκατομμυρίου. Οι διαγωνιζόμενοι ανταγωνίστηκάν στο COD: Black OPS 2 και κέρδισαν μια θέση στην ιστορία των eSports

4) Το 2011 η Valve όπως έχει συνηθίσει να σπάει τα όρια στις τιμές των eSports κάνει την εμφάνιση της με το Dota 2 The International όπου όπως θα δούμε παρακάτω θα σπάσει και πάλι τα όρια το ηλεκτρονικού αθλητισμού.

3) Η Riot το 2013 προσπαθώντας να ανεβάσει το χρηματικό όριο που είναι θέσει η αντίπαλη εταιρία αποφασίζει να δώσει ένα χρηματικό έπαθλο που ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Να σημειωθεί πως αυτό είναι το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ από την Riot.

2) Την ίδια χρονιά η Valve δεν άργησε να απαντήσει στην πρόκληση της Riot και φέρνει με την σειρά της το International 2013 με αμοιβή μεγαλύτερα από 2,8 εκατομμύρια δολάρια. Αν αυτό νομίζετε πως είναι πολύ δείτε τι μας φέρνουν φέτος στο νούμερο 1!

1) THE DOTA 2 INTERNATIONAL 2014

Εδώ είναι το σημείο όπου όλοι οι gamers πρέπει να κοιτάξουν πίσω και να δουν από που ξεκίνησε το gaming και που έφτασε. Από τα lan party σε αποθήκες και τα CRT monitors φτάνουμε στην μεγαλύτερη διοργάνωση του 2014. Η Valve δίνει το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία.
Εδώ μιλάμε για 8 εκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο μπορεί να ανεβεί και άλλο. Θα λάβει μέρος στις 18 ως 21 Ιουλίου. Εκεί θα δούμε και ομάδες γνωστές από το League of Legends όπως οι Cloud9, Alliance, Evil Geniuses και Fnatic.

Screenshot_1

Μείνετε συντονισμένοι για την κάλυψη του τουρνουά από το streaming team του gamespace.gr