Προσοχή στα Εικονικά sites!

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι αρκετός κόσμος ψάχνει τρόπους για να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα! Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα λεγόμενα Εικονικά sites τα οποία σου προσφέρουν διάφορα ηλεκτρονικά προϊόντα τα οποία θα ήθελες να αγοράσεις φτηνά, με αντάλλαγμα κάποιο μικρό χρηματικό ποσό,έτσι ώστε να προσελκύουν αρκετό κόσμο για περισσότερα κέρδη. Η κύρια ιδέα του να ψωνίζει κάποιος μέσω του διαδικτύου είναι όχι μόνο να κερδίσει χρόνο, αλλά και να έχει στη διάθεσή του αρκετές επιλογές για τις αγορές του. Όμως παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι κατά τη διαδικασία αγοράς μέσω διαδικτύου! Έχοντας υπόψη την έλλειψη δυνατότητας ελέγχουν των […]

01/05/2014

Απάτες στο Internet

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι αρκετός κόσμος ψάχνει τρόπους για να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα! Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα λεγόμενα Εικονικά sites τα οποία σου προσφέρουν διάφορα ηλεκτρονικά προϊόντα τα οποία θα ήθελες να αγοράσεις φτηνά, με αντάλλαγμα κάποιο μικρό χρηματικό ποσό,έτσι ώστε να προσελκύουν αρκετό κόσμο για περισσότερα κέρδη.

Η κύρια ιδέα του να ψωνίζει κάποιος μέσω του διαδικτύου είναι όχι μόνο να κερδίσει χρόνο, αλλά και να έχει στη διάθεσή του αρκετές επιλογές για τις αγορές του. Όμως παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι κατά τη διαδικασία αγοράς μέσω διαδικτύου! Έχοντας υπόψη την έλλειψη δυνατότητας ελέγχουν των ηλεκτρονικών εμπορευμάτων πριν από την αγορά, οι αγοραστές διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εξαπάτησης εκ μέρους του εμπόρου απ’ ό,τι σε ένα φυσικό κατάστημα.

Οι έμποροι κινδυνεύουν επίσης από τις ψεύτικες αγορές όταν χρησιμοποιούνται κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.Η κλοπή προσωπικών δεδομένων είναι ακόμα ένας λόγος ανησυχίας για τους καταναλωτές όταν οι χάκερ κλέβουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Η ασφάλεια των υπολογιστών έχει γίνει μια σημαντική ανησυχία για τους εμπόρους και τους φορείς παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να προστατευθούν κατά τις αγορές μέσω διαδικτύου, οι οποίοι είναι οι εξής:

  1. Επιλέγοντας τα ήδη γνωστά καταστήματα.
  2. Πριν αγοράσει από μια νέα επιχείρηση, καλό θα ήταν να ελέγξει την επιχείρηση και κατά πόσο είναι αξιόπιστη.Επίσης εάν η επιχείρηση έχει δημοσιεύσει έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση με τα οποία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή ο καταναλωτής να επικοινωνήσει μαζί τους.
  3.  Χρησιμοποιώντας ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Οι κίνδυνοι κατά τις online αγορές είναι αρκετοί και για τους πωλητές και για τους αγοραστές, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

406