Nioh | Review

Υπάρχουν περιπτώσεις που σε πολύωρη μάχη μπορεί να χάσετε με ένα μόνο χτύπημα, επειδή απλά δεν προλάβατε να ξεφύγετε ή ο χαρακτήρας πάγωσε, λόγω έλλειψης Ki. Σε αυτή την περίπτωση, όσοι έχετε παίξει Dark Souls θα συναντήσετε κάτι πολύ γνώριμο. Επιστρέφοντας στο σημείο που πεθάνατε τελευταία φορά, μπορείτε να ανακτήσετε τα χαμένα amrita(xp) που είχατε συλλέξει. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να βρείτε σημεία που «έπεσαν» άλλοι παίκτες και να αλληλεπιδράσετε με αυτά. Στη σειρά Souls μπορούσατε να δείτε τις τελευταίες στιγμές τους, ενώ στο Nioh δίνετε μια μάχη μαζί τους. Αν τα καταφέρετε, η ανταμοιβή σας θα είναι πλουσιοπάροχη.

Τα όπλα που θα βρείτε στο παιχνίδι είναι πάρα πολλά. Ανάμεσά τους βρίσκονται τόξα, τουφέκια, σπαθιά, τσεκούρια, σφυριά και δόρατα. Έχετε την επιλογή να διαλέξετε πως θέλετε εσείς να πολεμάτε, αλλάζοντας stances με διάφορους συνδυασμούς πλήκτρων. Σε Low stance ο χαρακτήρας χτυπάει με πολύ γρήγορο ρυθμό, ενώ σε High stance μπορεί να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, κάτι που έχει αρνητική επίδραση στο Ki. Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί πολλές φορές να κάνετε εναλλαγές μέσα στο παιχνίδι.

Το loot από την άλλη είναι ακατάπαυστο και χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες, με διαφορετικά χρώματα. Αν θέλετε μία ακόμα πρόκληση, μπορείτε να κάνετε ένα άτυπο New Game +. Λέγοντας άτυπο, εννοούμε ότι μπορείτε απλά να κάνετε τις αποστολές σε μεγαλύτερη δυσκολία. Με αυτόν τον τρόπο, θα συλλέξετε και τα πράσινα όπλα, τα οποία είναι και τα ανώτερα σε σπανιότητα. Τα όπλα λοιπών χωρίζονται σε Common, Uncommon, Rare, One of a Kind και Divine items.

Το Nioh δεν είναι ένα Open World παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που σε οδηγεί αυτό εκεί που θέλει, περνώντας τις δοκιμασίες που βάζει. Όσοι έχουν παίξει κάποιο από τα Souls, καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοούμε. Αν κάποιος περιμένει πως θα πάρει τον William και θα τον πάει από την ανατολή στη δύση, κάνει μεγάλο λάθος. Όλες οι περιοχές στο τέλος τους κρύβουν ένα Boss, αλλά πάντα πριν από αυτό, θα υπάρχει και ένα Shrine το οποίο λειτουργεί σαν checkpoint. Φυσικά, για να μπορέσετε να συνεχίσετε από εκεί και να μην χρειαστεί να κάνετε όλη τη διαδρομή ξανά, θα πρέπει να βρείτε διάφορες παρακάμψεις.

Τα sub missions είναι και αυτά από τη μεριά τους μοναδικά και κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως καλύπτουν το 75% του παιχνιδιού. Από την άλλη, υπάρχουν και τα Twilight missions, τα οποία θέλουν πολύ μεγάλη υπομονή, αφού το επίπεδο ανεβαίνει αισθητά. Για να τα κάνετε όλα αυτά, θα πρέπει να δαπανήσετε στο παιχνίδι το λιγότερο 100 ώρες.

Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το touch pad, θα νιώσετε πως είναι κάτι που έχετε δουλέψει ξανά. Οι επιλογές που έχετε να κάνετε είναι άπειρες. Το leveling χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη βρίσκεται στο μενού του χαρακτήρα και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το build που θα χρησιμοποιήσετε. Στα shrines μπορείτε να ξοδέψετε τα amrita που αναφέραμε και πριν, ανεβάζοντας το επίπεδό σας ή αγοράζοντας αντικείμενα, κάτι που μπορεί να γίνει και με χρήματα. Τέλος, μέσω του χάρτη μπορείτε να μιλήσετε με την blacksmith και να δημιουργήσετε πολλά πράγματα.

Το Nioh αναμφίβολα είναι ένας μεγάλος υποψήφιος τίτλος για το παιχνίδι της χρονιάς. Τα Dark Souls και Bloodborne έχουν επηρεάσει πολύ τη βιομηχανία και το Nioh καταφέρνει να βαδίσει στα χνάρια τους, ανεβάζοντας τον πήχη. Σίγουρα υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση και οι νέοι μηχανισμοί θα δείξουν την ποιότητά τους με τον καιρό. Είναι ένα υπέροχο παιχνίδι και η σκέψη πώς μπορούν να διορθωθούν τα λάθη του και να γίνει ακόμα καλύτερο, είναι αυτό που μας κάνει να ελπίζουμε για μεγάλες στιγμές στο μέλλον.

Βαθμολογία: 9

Σελίδα: 1 2

Disqus Comments Loading...

This website uses cookies. Learn more