Gears of War 4 | Review

Η ιστορία της σειράς Gears of War φαίνεται να έχει συνέχεια και αυτή τη φορά τα ηνία παίρνει το καναδικό στούντιο The Coalition

Το πρώτο Gears of War που κυκλοφόρησε το 2006 για Xbox 360, αποτελούσε ένα μεγάλο στυλοβάτη για τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το σύστημα cover. Συνδυάζοντας πολύ βίαιο gameplay και ένα από τα καλύτερα multiplayer, το franchise έγινε γνωστό σαν ένα από τα καλύτερα στις πλατφόρμες της Microsoft. Έχοντας κυκλοφορήσει τρία βασικά παιχνίδια, καθώς και ένα prequel, ήταν καιρός να περάσει ολοκληρωτικά στην επόμενη γενιά. Μετά από ένα remaster του πρώτου Gears of War, έρχεται το Gears of War 4, του οποίου την ανάπτυξη ανέλαβε το στούντιο The Coalition.

To Gears of War 4 διαδραματίζεται 25 χρόνια μετά τη χρήση του αντίμετρου, που κατέστρεψε όλα τα Locust και τα Lambent από τον πλανήτη Sera. Ωστόσο, το αντίμετρο αυτό είχε μεγάλες επιπτώσεις, αφού απέτρεψε τη χρήση καυσίμων από απολιθώματα και δημιούργησε τα Windflares. Τα Windflares είναι πανίσχυρες και επικίνδυνες ανεμοθύελλες, που σχηματίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Για να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα, το Coalition of Ordered Goverments (COG), έχτισε τείχη και δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να βγουν από αυτά. Φυσικά, κάποιοι δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις αυτές και σχημάτισαν ένα γκρουπ με το όνομα Outsiders, οι οποίοι ζουν έξω από τα τείχη και τους νόμους του COG.

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από τον JD Fenix, γιο του Marcus Fenix, πρωταγωνιστή των προηγούμενων Gears of War. Ο JD ζει σαν Outsider και μαζί με τους φίλους του Del και Kait, προσπαθούν να κλέψουν ένα fabricator από μια βάση των COG, ώστε να πάρουν ενέργεια στο χωριό τους. Μετά από μια επιχείρηση και μια επιτυχημένη υπεράσπιση του χωριού από επίθεση των ρομπότ του COG, οι ήρωες μας νομίζουν πως είναι ασφαλείς, κάνοντας όμως μεγάλο λάθος. Τη νύχτα επιτίθενται κάποια πλάσματα που μοιάζουν ακριβώς όπως τα Locust και παίρνουν μαζί τους όποιον βρουν μπροστά τους. Ο JD και η παρέα του μένουν πίσω και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ζητήσουν βοήθεια από το μόνο άτομο που μπορεί να κάνει κάτι. Έτσι, για ακόμα μια φορά, o Marcus Fenix φοράει την πανοπλία του, παίρνει το πιστό Lancer και ετοιμάζεται για μάχη.

Η ιδεολογία στο gameplay του Gears of War 4, είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς. Η κίνηση από cover σε cover παραμένει το επίκεντρο του τίτλου, αφού θα χρειαστεί να το εκμεταλλευτείτε πλήρως, αν θέλετε να έχετε ελπίδα απέναντι στους εχθρούς και ειδικά σε μεγάλες δυσκολίες. Βέβαια, υπάρχουν και αλλαγές, όπως νέα όπλα και νέα melee kills, τα οποία θα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια. Επίσης, είναι το πρώτο παιχνίδι στη σειρά, που πέρα από τα Locust, έρχεστε αντιμέτωποι με ρομπότ του COG.

Στο campaign του παιχνιδιού βρίσκουμε μια μεγάλη ποικιλία από εχθρούς, τον καθένα να είναι ανάλογα επικίνδυνος. Τόσο τα ρομπότ όσο και τα Locust, κουβαλάνε διαφορετικά όπλα, με τα τελευταία να έχουν και κάποια θηρία, που απλά θα προσπαθήσουν να σας καταστρέψουν χωρίς να χρειάζονται εξοπλισμό. Καλό θα ήταν να προσέχετε τις αποστάσεις σας με τους εχθρούς, καθώς και τα όπλα που χρησιμοποιείτε. Σε ψηλότερες δυσκολίες μάλιστα, η χρήση close range όπλων αποτελεί βέβαιο θάνατο.

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τη σειρά Gears of War αυτό που είναι, είναι το active reload system. Για όσους δε γνωρίζουν, πατώντας ξανά το κουμπί του reload την κατάλληλη στιγμή, αυτό πραγματοποιείται πιο γρήγορα, δίνοντας και ένα μικρό boost σε ισχύ. Αν δεν το κάνετε σωστά, τότε θα πρέπει να καλυφθείτε, αφού θα διαρκέσει περισσότερο. Το active reload διαφέρει ανάλογα με το όπλο, αν και στα βασικά assault rifle, θα το κάνετε ασυναίσθητα χωρίς να το καταλαβαίνετε από ένα σημείο και μετά.

Σελίδα: 1 2 3

Disqus Comments Loading...

This website uses cookies. Learn more