Τα Esports αναγνωρίζονται ως επίσημο άθλημα στη Ρωσία

Πολύ καλά νέα για τους οπαδούς των Esports

Μια μεγάλη είδηση ήρθε να χαροποιήσει εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο. Τη Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας αναγνώρισε τα Esports ως επίσημο άθλημα της χώρας. Ο κόσμος που ασχολείται με το χώρο, περίμενε κάτι τέτοιο για αρκετό καιρό, ενώ τώρα αναμένεται και από άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Πλέον τα Esports στη Ρωσία είναι κομμάτι του αθλητικού μητρώου και η ομοσπονδία μέσα στο επόμενο διάστημα θα φέρει και τις σχετικές τροποποιήσεις, για καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και για εσωτερική διαχείριση των ομάδων.

Τι σημαίνει αυτό για τη Ρωσία;

Με τη ψήφιση του νόμου και την ένταξη των Esports ως επίσημο άθλημα, θα δοθεί η ευκαιρία σε αρκετούς διοργανωτές να διεξάγουν τα events τους με καλύτερο τρόπο, μεγαλύτερη σοβαρότητα, αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα γύρω από το χώρο, τα οποία θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του. Τέλος, θα δοθεί μεγάλη βάση σε όλα τα παιχνίδια και θα δημιουργηθούν ομοσπονδίες και πρωταθλήματα σε ατομικό επίπεδο, για κάθε ένα από αυτά.

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί η δήλωση του Προέδρου Αλεξάντερ Γκορμπατσένκο, ο οποίος επισήμανε πως: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τους gamers της Ρωσίας. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη των Esports στη χώρα. Αυτή η προσπάθεια θα κάνει τη Ρωσία τη μεγαλύτερη ομοσπονδία των Esports για το 2016.»

Disqus Comments Loading...

This website uses cookies. Learn more