Στηλιτεύοντας τα δρώμενα στο Ελληνικό Dota 2

Χαρά ,ικανοποίηση και πίκρα άφησαν πίσω τους οι δευτεραθλητές της Βοστόνης. Του Σ. Δριμζάκα

Χαρά ,ικανοποίηση και πίκρα άφησαν πίσω τους οι δευτεραθλητές της Βοστώνης.

Εδώ και 2-3 χρόνια η Ελλάδα ψάχνει μία τόσο μεγάλη διάκριση στο εξωτερικό, ομολογουμένως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Πριν ένα χρόνο οι Ad Finem ξεκίνησαν μία νέα προσπάθεια μακριά από την Ελλάδα με στόχο καθαρά και μόνο την διάκριση στο εξωτερικό. Ένα χρόνο μετά απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους.

Γιατί έμειναν μακριά οι Ad Finem;

Στην πραγματικότητα ήταν πάρα πολύ κοντά στην Ελλάδα. Τα λιοντάρια ξεκίνησαν με μία ομάδα Dota2. Από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους , φτάνοντας σε πολλά προκριματικά μεγάλων τουρνουά του εξωτερικού στους 4, αλλά χωρίς συνέχεια. Η πορεία τους στην Ελλάδα εξαιρετική .Έδωσαν το παρόν σε όλα τα σοβαρά τουρνουά που έγιναν στην χώρα. Το πλήθος των τουρνουά Dota2 που έγιναν στην Ελλάδα “0”. Ακόμα και μεγάλα  event gaming και τεχνολογίας, αποφάσισαν να αφήσουν εκτός το Dota2 για λόγους εμπορικότητας. Φυσικά κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα λιγοστά μέσα που  ασχολούνται με τα eSports στην χώρα. Τα κείμενα που αφορούν το συγκεκριμένο παιχνίδι ελάχιστα. Παρόλο που ο ελληνικός οργανισμός έκανε βήματα για την διάκριση, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον κόσμο για αυτά. Πού ήταν τα μέσα όταν η ομάδα των Ad Finem πέρασε στο Boston Major; Ναι,σ’ αυτό το τουρνουά που βγήκε δεύτερη και τρέξανε όλοι να πούνε συγχαρητήρια. Ναι ,σ’αυτό το τουρνουά που για να περάσει άφησε έξω ομάδες όπως οι Liquid  και οι Secret που πέρσι και οι δύο έδωσαν από δύο φορές το παρόν στους τελικούς Major τουρνουά. Τι έγινε τότε;

Πρόχειρες δουλειές, απλές  αναφορές, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις στα λιγοστά κείμενα που γράφτηκαν.

Φυσικά σε όλο αυτό φταίει και το community της χώρας. Μπορεί να μην είναι τόσο τοξικό όσο το community του LOL , αλλά είναι με τεράστια διαφορά το πιο υπεροπτικό. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν προσπάθειες στο παρελθόν, αλλά πήγαν χαμένες. Σε event όπως η ΔΕΘ το 2015  δόθηκαν 500 ευρώ στον πρώτο. Το αποτέλεσμα ήτανε να μαζευτούνε 15 άτομα στο live κοινό ,εκ των οπίων οι 5 ήταν οι διαχειριστές του community. Είναι εύκολο να κατηγορούμε πάντα τους άλλους, αλλά είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε έστω και για μία φορά τον εαυτό μας. Το Dota2 είναι ένα παιχνίδι που έχει να ζηλέψει πράγματα από το LOL στην Ελλάδα. Πρέπει το community να μην αρκείται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή γράφοντας πως δεν γίνονται προσπάθειες, αλλά να δίνει το παρόν και να στηρίζει ακόμα και τις μικρές προσπάθειες που γίνονται.

Τα προβλήματα στην Ελλάδα όσο αφορά τα eSports είναι τεράστια και δεν θα διορθωθούν από την μία μέρα στην άλλη. Οι άνθρωποι που διοργανώνουν τουρνουά έτρεξαν να συγχαρούν τον Ελληνικό οργανισμό για την μεγάλη επιτυχία. Αλλά παρόλα αυτά αύριο πάλι δεν θα κάνουν τουρνουά  για το Dota2, θα συνεχίζουν να στηρίζουν το League of Legends, καθώς είναι η κύρια πηγή εσόδων σε ένα event, με την ελπίδα ότι μία Ελληνική ομάδα θα καταφέρει να διαπρέψει στο εξωτερικό. Δεν είναι κακό να στηρίζεις το πιο δημοφιλές συνάμα και εμπορικό παιχνίδι στην Ελλάδα, απλά ήρθε η ώρα να  δώσουμε στο Dota2 αυτά που αξίζει κι αυτά που έχει προσφέρει στην χώρα. Για να πετύχουμε την αναβάθμιση του Dota στην Ελλάδα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, διοργανωτές ,μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και το community.

Του Σωτήρη Δριμζάκα

Περισσότερα νέα για το Dota 2

Gamer since: 1983