Η ζούγκλα άλλαξε, οι Junglers;

Στο preseason που διανύουμε είχαμε μια μεγάλη αλλαγή στο League of Legends, τη ζούγκλα και τα jungling items.

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Στο preseason που διανύουμε είχαμε μια μεγάλη αλλαγή στο League of Legends, τη ζούγκλα και τα jungling items.

Επίσης άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας του smite, τα τέρατα στη ζούγκλα δίνουν πλέον buffs με το smite και πολλά άλλα.

Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους όσους ασχολούνται έστω και λίγο με το παιχνίδι οπότε δεν θα επεκταθούμε. Θα περίμενε κανείς οι ήρωες που χρησιμοποιούνται να αλλάξουν έστω και λίγο. Κάναμε λοιπόν μια έρευνα στις υψηλές κατηγορίες (Diamond, Master, Challenger) ώστε να δούμε ποιοι ήρωες χρησιμοποιούνται από τους παίκτες.

DIAMOND

Diamond Jungler

MASTER

master jungler

CHALLENGER

challenger jungler

Βλέπουμε πως στις τρεις πρώτες θέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται οι Lee Sin, Jarvan, Vi και Pantheon. Εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη του Gnar ο οποίος μάλλον από λάθος βρίσκεται στην σχετική λίστα μια και είναι ελάχιστο το ποσοστό του smite στα picks του Gnar.

Μια αλλαγή που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι πως στις λίστες μας, δεν έχει ήρωες που δεν είναι «παραδοσιακοί» junglers. Όντως με τις αλλαγές αυτές, κάνανε λιγότερο viable ήρωες που δεν προορίζονται για junglers (αν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο), μια και η πρόοδος αυτών είναι τόσο αργή που τελικά δεν αξίζει να χρησιμοποιηθούν έναντι άλλων, πιο mainstream ηρώων.

Τέλος βασιλιάς της ζούγκλας αναδεικνύεται ο Jarvan, μια και είναι δεύτερος σε picks αλλά με πολύ μεγαλύτερο win rate από τον Lee Sin του οποίου το win rate είναι κάτω από 50% (ουσιαστικά με αρνητικό πρόσημο), πράγμα το οποίο σημαίνει πως στην κατάσταση που είναι τώρα η ζούγκλα πρέπει να αποφεύγεται η επιλογή του.

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Gamer since: 1983