Έφυγε ο δημιουργός του Lode Runner

Στα 53 του χρόνια  Ο Douglas E. Smith. δημιουργός του κλασσικού πλέον παιχνιδιού Lode Runner, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 53 ετών λίγες μέρες πριν. Η Tonzai Games, κάτοχος των δικαιωμάτων του Lode Runner γράφει σε μνημόσυνη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της: «Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε σήμερα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη μας, Douglas Smith, δημιουργό του εμβληματικού παιχνιδιού, Lode Runner. Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του Doug, τις δύσκολες αυτές στιγμές. Προς τιμήν του Doug, καλούμε όλους τους fans του Lode Runner να αναλογιστούν τις αναμνήσεις που τους άφησε το Lode Runner. […]

Platform
 

Στα 53 του χρόνια 

Ο Douglas E. Smith. δημιουργός του κλασσικού πλέον παιχνιδιού Lode Runner, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 53 ετών λίγες μέρες πριν.

Η Tonzai Games, κάτοχος των δικαιωμάτων του Lode Runner γράφει σε μνημόσυνη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της: «Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε σήμερα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη μας, Douglas Smith, δημιουργό του εμβληματικού παιχνιδιού, Lode Runner.

Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του Doug, τις δύσκολες αυτές στιγμές. Προς τιμήν του Doug, καλούμε όλους τους fans του Lode Runner να αναλογιστούν τις αναμνήσεις που τους άφησε το Lode Runner. Ήταν μεγάλη η συνεισφορά του Doug στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Doug, από όλους μας στην Tonzai Games, αναπαύσου εν ειρήνη».

Lode-Runner

To Lode Runner εκδόθηκε το 1983 από την Brøderbund για Apple II, Atari 8-bit family, VIC-20, Commodore 64, IBM PC καθώς και μια έκδοση από την Konami για το MSX με τον τίτλο King’s Valley.

Η πιο πρόσφατη έκδοσή του είναι στο Xbox Live Arcade του 2009.

Στο Lode Runner, ο παίκτης πρέπει να μαζέψει τα χρυσά κουτάκια από την πίστα (η οποία είναι στατική και πιάνει όλη την οθόνη) χωρίς να τον πιάσουν οι φύλακες. Τότε, μια σκάλα εμφανίζεται και τον μεταφέρει στην επόμενη πίστα. Οι πίστες του Lode Runner ήταν αρχικά 150, αλλά με τον level editor (κάτι που τότε ήταν επανάσταση στον χώρο), είναι πλέον αναρίθμητα.

Η αρχική έκδοση του Lode Runner, με πολύ μικρές βελτιώσεις, είναι διαθέσιμη σε iOS και Android με τον τίτλο Lode Runner Classic.