Μάθετε τα πάντα για τον Gnar! (Part 1)

Ικανότητες, αντικείμενα και πολλά άλλα!

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ικανότητες, αντικείμενα και πολλά άλλα!

 

Gamespace.gr-Gnar

Ο Gnar, είναι διαθέσιμος στον PBE εδώ και μερικές μέρες και το Gamespace.gr σας παρουσιάζει τα πάντα για το νέο χαρακτήρα του League of Legends. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, πως όλα τα στατιστικά που θα δείτε δεν είναι τελικά και δεν αντιπροσωπεύουν το τελικό αποτέλεσμα. It’s Gnar Time λοιπόν! 

 

Στατιστικά 
Health495 (+65)Attack Damage48 (+3)
Health Regen.2.5 (+0)Attack Speed0.625 (+.5)
Fury100Armor21.5 (+2.5)
  Magic Resist30 (+0)
Range150 (Melee)Movement Speed325

 

 

Τα στατιστικά του Gnar είναι ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές. Το HP και το Armor του είναι σχετικά υψηλά για το Level 1 αν και δεν κάνουν καλό scale. Το HP Regen είναι σχετικά χαμηλό και τα υπόλοιπα στατιστικά του είναι μέτρια. Βέβαια, κάποια από αυτά αλλάζουν ανάλογα με την μορφή που βρίσκετε, κάτι που θα δούμε στη συνέχεια.

Ο Gnar δεν χρησιμοποιεί Mana για τις ικανότητες του, αλλά Fury. Η μπάρα του γεμίζει με σταθερό ρυθμό, για όσο διάστημα ο Gnar πολεμάει. Επίσης γεμίζει με κάθε Basic Attack αλλά και με κάθε μονάδα που χτυπάει με το Boomerang του (Q), αν και οι επιθέσεις στα Minion δίνουν το 25% του κανονικού ποσοστού αναπλήρωσης Fury. Τα νούμερα όπως έχουμε πει δεν είναι τελικά, αλλά ο αριθμός της αναπλήρωσης Fury ( είτε παθητικά, είτε βάση χτυπημάτων) αυξάνεται μέχρι το Level 11. Όταν η μπάρα του Fury γεμίσει, ο Gnar μεταμορφώνετε.

Ικανότητες

 

GnarPassRageCene

     Passive: Rage Gene

 

 

‘ Ο Gnar παράγει Rage όσο βρίσκεται σε μάχη και όταν επιτίθεται. Όταν η μπάρα του Fury γεμίσει, η επόμενη ικανότητα που θα χρησιμοποιήσει, θα τον μεταμορφώσει, αλλάζοντας τα στατιστικά του και τις ικανότητες του για 15 δευτερόλεπτα

Ο Gnar δέχεται διάφορα Bonus, ανάλογα με την μορφή που έχει:

Mini Gnar

  • Movement Speed: 10 – 35
  • Attack Range: 244 + (6 x το Level του)
  • Attack Speed: (5 x το Level του)

Mega Gnar

  • Health: 30 + (40 x το Level του)
  • Armor / Magic Resist: (2 x το Level του)
  • Health Regen per 5: (3 x το Level του)
  • Base Attack Damage: 4 + (2 x το Level του)

Η Passive του Gnar είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς του επιτρέπει να διαφέρει από τους υπόλοιπους χαρακτήρες που μεταμορφώνονται. Για παράδειγμα, ο Jayce, η Nidalee και η Elise αλλάζουν μορφή ανάλογα με το τι θέλουν εκείνη τη χρονική στιγμή, ενώ η Shyvanna και η Quinn μεταμορφώνονται χρησιμοποιώντας την Ulti τους. 

Ο Gnar από την άλλη βρίσκετε κάπου στη μέση, καθώς μεταμορφώνετε χάρης την Passive του και όταν η μπάρα του Fury έχει γεμίσει. Αφού η μπάρα γεμίσει, έχετε 4 δευτερόλεπτα στην κατοχή σας πριν ενεργοποιηθεί αυτόματα η μεταμόρφωση σε Mega Gnar, αλλιώς μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μόνοι σας με την χρησιμοποίηση οποιασδήποτε ικανότητας.

Η κάθε μορφή του Gnar έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία:

  • Ο Mini Gnar είναι πολύ γρήγορος και ευκίνητος, έχει υψηλό Attack speed και και επιτίθεται από μακρινές αποστάσεις. Βέβαια, είναι πολύ ευάλωτος σε επιθέσεις και δεν έχει το Burst του Mega Gnar.
  • Ο Mega Gnar από την άλλη, είναι αργός και δυσκίνητος εξαιτίας του μειωμένου Movement Speed, αλλά είναι πιο ανθεκτικός στις επιθέσεις και το αυξημένο Base AD, του επιτρέπει να κάνει Burst Damage στους αντιπάλους του.

                 

Gamespace.gr-MiniGnarQ

 Mini Gnar Q: Boomerang Throw

 20/17.5/15/12.5/10 δευτερόλεπτα Cooldown

 

Πετάει ένα Boomerang το οποίο κάνει 10/45/80/115/150 (+1.0 Συνολικού AD) φυσικής ζημιάς και επιβραδύνει την κίνηση των αντιπάλων κατά 15/20/25/30/35% για 2 δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψει στον Gnar. Όσοι εχθροί χτυπηθούν μετά τον πρώτο, δέχονται το 50% της ζημιάς. Εάν ο Gnar πιάσει το Boomerang του, το Cooldown μειώνεται κατά 60% 

Η Q του Mini Gnar είναι ένα τρομερό εργαλείο για Harass και Poke καθώς ο Gnar δεν χρησιμοποιεί Mana για τις ικανότητες του. Το Boomerang έχει αρκετά μεγάλη εμβέλεια (1125)  και θα σας επιτρέψει να κάνετε αρκετή ζημιά στους αντιπάλους σας από μακρινή απόσταση, αρκεί να μπορείτε να το πιάνετε στην επαναφορά.

Gamespace.gr-MegaGnarQ Mega Gnar Q: Boulder Toss

 

 

Πετάει έναν ογκόλιθο, ο οποίος σταματάει στον πρώτο εχθρό που θα χτυπήσει, επιβραδύνοντας την κίνηση όλων των κοντινών αντιπάλων και κάνει 10/50/90/130/170 (+ 1.15 Συνολικού AD) φυσική ζημιά. Εάν ο Gnar μαζέψει τον ογκόλιθο, το Cooldown μειώνεται κατά 60%.

Η Q του Mega Gnar είναι παρόμοια με αυτή του Mini Gnar αλλά με κάποιες σημαντικές διαφορές. Ο ογκόλιθος σταματάει στον πρώτο εχθρό ή minion που θα συναντήσει, αλλά κάνει πολύ περισσότερη ζημιά. Η μείωση του Cooldown λειτουργεί παρόμοια με το τσεκούρι του Olaf, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε τον ογκόλιθο από το σημείο που κατέληξε μετά την ρίψη.

Μπορεί η ρίψη της Mega-Q να είναι πιο αργή από αυτή της Mini-Q, αλλά προσφέρει σημαντικό Burst Damage και κάνει πολύ καλό Scale.

Gamespace.gr-MiniGnarW

Mini Gnar W: Hyper

 

 

Κάθε τρίτη επίθεση ή ικανότητα στον ίδιο στόχο κάνει 25/30/35/40/45 (+1.0 AP) + 6/8/10/12/14% της μέγιστης ζωής του στόχου ως επιπρόσθετη μαγική ζημιά και αυξάνει το Movement Speed του Gnar κατά 30% για 3 δευτερόλεπτα. (Μέγιστη 70/125/175/225/275 ζημιά εναντίον τεράτων). Ο Gnar αποκτάει το μπόνους ταχύτητας κάθε φορά που επιστρέφει στην αρχική του μορφή.

Η W του Mini Gnar λειτουργεί παρόμοια με τα Silver Bolts της Vayne. Συγκεκριμένα κάθε τρίτη επίθεση ή ικανότητα στον ίδιο στόχο, κάνει επιπρόσθετη μαγική ζημιά ανάλογη με το ποσοστό της μέγιστης ζωής του στόχου και δίνει στον Gnar ένα σημαντικό μπόνους στο Movement Speed. 

Η ικανότητα Hyper του Gnar σας επιτρέπει να ‘καθαρίσετε’ πολύ γρήγορα τα κύματα των Minions, καθώς αντίθετα με τα Bolts της Vayne, μπορείτε να εφαρμόσετε το Hyper σε ξεχωριστούς στόχους.

 

Gamespace.gr-MegaGnarW

Mega Gnar W: Wallop            

12/11/10/9/8 δευτερόλεπτα Cooldown

 

Κάνει Stun τους εχθρούς σας σε ένα σημείο για 1.25 δευτερόλεπτα, κάνοντας 25/45/65/85/105 ( + 1.0 Συνολικού AD ) φυσική ζημιά.

Το Wallop είναι ένα καθαρό CC, που σας επιτρέπει να κάνετε Stun τους αντιπάλους σας. Η εμβέλεια του υπολογίζεται στο 500 και έχετε ένα παραλληλόγραμμο ως ένδειξη στόχευσης. Το Wallop είναι ένα τρομερό εργαλείο και αν καταφέρετε να το χρησιμοποιήσετε σωστά κατά τη διάρκεια της μάχης, θα βοηθήσετε σημαντικά την ομάδα σας.

 

Gamespace.gr-MiniGnarE

Mini Gnar E: Hop

18/16.5/15/13.5/12 δευτερόλεπτα Cooldown

 

Πηδάει σε ένα σημείο, κερδίζοντας 20/30/40/50/60% attack speed για 3 δευτερόλεπτα. Εάν ο Gnar πηδήξει πάνω σε μία μονάδα, θα διασχίσει μεγαλύτερη απόσταση. Κάνει 20/60/100/140/180 (+ 6% της μέγιστης ζωής του Gnar) φυσική ζημιά και επιβραδύνει τον αντίπαλο αν ήταν η τελευταία μονάδα στην οποία πήδηξε.

Το Hop είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο αποφυγής αλλά και καταδίωξης. Έχει εμβέλεια 475 και ένα κύκλο ως ένδειξη στόχευσης. Εάν ο Gnar προσγειωθεί σε οποιαδήποτε μονάδα (φιλική ή εχθρική) κερδίζει ένα επιπλέον Hop. Εάν προσγειωθεί σε εχθρό, κάνει μαγική ζημιά και επιβραδύνει την κίνηση του.

 

Gamespace.gr-MegaGnarE

 Mega Gnar E: Crunch  

 

 

Πηδάει σε ένα μέρος και κάνει 20/60/100/140/180 (+ 6% της μέγιστης ζωής του Gnar) φυσική ζημιά σε όλους τους εχθρούς που βρίσκονται κοντά του. Οι εχθροί που βρίσκονται ακριβώς στην μέση της επίθεσης του Gnar επιβραδύνονται.

Το Crunch είναι μία πολύ καλή επιλογή για να κάνετε Initiate μία μάχη. Το Crunch και το Hop έχουν την ίδια εμβέλεια, ζημιά αλλά και Cooldown (η κάθε ικανότητα του Gnar μοιράζετε το ίδιο Cooldown και στις 2 μορφές).

 

 

Gamespace.gr-GnarUltimate

Ultimate: GNAR!

120/100/80 δευτερόλεπτα Cooldown

 

Mini Gnar – Passive: Αυξάνει το movement speed μπόνους της ικανότητας Hyper σε 45/60/75%

Mega Gnar: Χτυπάει όλους τους εχθρούς στην επιλεγμένη κατεύθυνση, κάνοντας 200/300/400 (+ .2 μπόνους AD) φυσική ζημιά και τους επιβραδύνει κατά 45% για 1.25/1.5/1.75 δευτερόλεπτα. Κάθε εχθρός που συγκρούεται σε τοίχο, δέχεται 150% ζημιά και γίνεται Stun.

Η Ulti του Gnar μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην Mega μορφή. Όσο είστε στην Mini μορφή, η Ulti αυξάνει το μπόνους από την ενεργοποίηση της ικανότητας Hyper. Η ενεργοποιούμενη μορφή της Ulti, όσο είστε μεταμορφωμένοι σε Mega Gnar, αποτελεί ένα τρομακτικό εργαλείο διάσπασης της αντίπαλης ομάδας. 

Μπορεί να μην κάνει σημαντική ζημιά, αλλά το χάος που θα δημιουργήσει στον σχηματισμό της αντίπαλης ομάδας, είναι αρκετό για να σας χαρίσει τη νίκη σε μία μάχη. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να την χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη στιγμή, χτυπώντας όσους περισσότερους εχθρούς γίνετε.

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος του αφιερώματος μας για τον Gnar, ενώ στο δεύτερο μέρος θα συζητήσουμε για Items, τακτικές αλλά και σε ποιους ρόλους μπορεί να παίξει. Μείνετε συντονισμένοι στο Gamespace.gr για την συνέχεια!

Περισσότερα νέα για το League of Legends