Σημαντικές αλλαγές στην πολιτική του Twitch

Η επιρροή του YouTube είναι πλέον εμφανής Φαίνεται πως η φημολογούμενη εξαγορά του Twitch από το YouTube, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Το Twitch σε ανακοίνωση του στο επίσημο Blog, προανήγγειλε δύο σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της εταιρείας, οι οποίες θα εφαρμοστούν άμεσα.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αλλαγές στην πολιτική του Twitch, σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα του ακουστικού υλικού που αναπαράγεται κατά τη διάρκεια των ζωντανών αναμεταδόσεων. Συγκεκριμένα, το Twitch σε συνεργασία με την Audible Magic, εισάγει ένα νέο λογισμικό που ανιχνεύει ακουστικό υλικό που εμπίπτει σε πνευματικά δικαιώματα και το αφαιρεί από το βίντεο. Η αφαίρεση […]

Platform
 

Η επιρροή του YouTube είναι πλέον εμφανής

gs-twitchlogo

Φαίνεται πως η φημολογούμενη εξαγορά του Twitch από το YouTube, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Το Twitch σε ανακοίνωση του στο επίσημο Blog, προανήγγειλε δύο σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της εταιρείας, οι οποίες θα εφαρμοστούν άμεσα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αλλαγές στην πολιτική του Twitch, σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα του ακουστικού υλικού που αναπαράγεται κατά τη διάρκεια των ζωντανών αναμεταδόσεων. Συγκεκριμένα, το Twitch σε συνεργασία με την Audible Magic, εισάγει ένα νέο λογισμικό που ανιχνεύει ακουστικό υλικό που εμπίπτει σε πνευματικά δικαιώματα και το αφαιρεί από το βίντεο. Η αφαίρεση του ακουστικού υλικού και η αντικατάσταση του με παύση 30 λεπτών, έχει να κάνει μόνο με το αρχείο των καταγεγραμμένων αναμεταδόσεων του χρήστη.

gs-twitch2

Εκτός από την αφαίρεση της μουσικής που εμπίπτει σε πνευματικά δικαιώματα, το Twitch εισάγει ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των αποθηκευμένων αναμεταδόσεων του κάθε χρήστη. Πλέον δεν υπάρχει μόνιμη αποθήκευση των αναμεταδόσεων και ο χρόνος παραμονής τους στο αρχείο, εξαρτάται από το συνδρομητικό μοντέλο των χρηστών.

Δείτε την αναλυτική εξήγηση της νέας πολιτικής για το αρχείο των χρηστών:

gs-twitch3

 

Οι 2 νέες σημαντικές αλλαγές στην πολιτική του Twitch πρόκειται να επηρεάσουν όλους τους χρήστες της πλατφόρμας και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλη την κοινότητα των Streamers. Αυτό που μένει να δούμε είναι το κατά πόσο άλλες πλατφόρμες, παρόμοιες του Twitch, θα εκμεταλλευτούν τις αλλαγές για να προσεγγίσουν περισσότερους χρήστες.