Πως να αναπτυχθείτε στο Lane

Η περίοδος του lane είναι το πιο βασικό κομμάτι του League of Legends. Εφόσον αναπτυχθείτε σωστά στο lane, θα έχετε επιτυχία στις επερχόμενες ομαδικές μάχες. Όμως πολλοί παίχτες δυσκολεύονται σε αυτό το κομμάτι. Η ανάπτυξή σας κατά την διάρκεια του lane εξαρτάται από δύο παράγοντες που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, το EXP και ο πλούτος σας. Εάν υπερτερείτε του αντιπάλου σας σε EXP τότε θα μπορέσετε να τον ξεπεράσετε και σε πλούτο, αλλά και το αντίστροφο. Το να κάνετε last hit είναι μια καλή τεχνική για να έχετε γρήγορο lane, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεται πάντα. […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

photo

Η περίοδος του lane είναι το πιο βασικό κομμάτι του League of Legends. Εφόσον αναπτυχθείτε σωστά στο lane, θα έχετε επιτυχία στις επερχόμενες ομαδικές μάχες. Όμως πολλοί παίχτες δυσκολεύονται σε αυτό το κομμάτι.

Η ανάπτυξή σας κατά την διάρκεια του lane εξαρτάται από δύο παράγοντες που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, το EXP και ο πλούτος σας. Εάν υπερτερείτε του αντιπάλου σας σε EXP τότε θα μπορέσετε να τον ξεπεράσετε και σε πλούτο, αλλά και το αντίστροφο.

Το να κάνετε last hit είναι μια καλή τεχνική για να έχετε γρήγορο lane, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεται πάντα. Πρέπει να παρατηρείτε συνεχώς το επίπεδο της ζωής σας και να διασφαλίσετε ότι είναι προστατευμένη, πριν επιχειρήσετε last hit, ειδικά αν είστε σε μειονεκτική θέση. Όταν το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα skills σας για να προκαλέσετε damage στους αντιπάλους. Το damage αυτό δεν θα είναι αρκετό για να επιτρέψει σε σας και τους συμπαίκτες σας, να τους εξοντώσετε. Παράλληλα θα πρέπει να προγραμματίσετε πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γυρίσετε στην βάση, αλλά και να περιορίσετε τις απώλειες σας σε minions για να μεγιστοποιήσετε το πλεονέκτημά σας σε EXP και Gold.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ανάπτυξή σας, θα πρέπει να σκεφτείτε πως θα εξοντώσετε τον αντίπαλό σας. Χωρίς να λάβουμε υπόψιν τον champion και το jungling, οι δύο βασικοί παράγοντες για επιτυχημένο kill, παραμένουν το EXP και ο πλούτος σας. Το EXP μπορεί να διασφαλίσει ότι το level σας θα είναι υψηλότερο από αυτό του αντιπάλου σας, και αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αν είστε κάτω από το level 18. Υψηλότερο level σημαίνει, καλύτερα βασικά στατιστικά, περισσότερο damage και skill points, παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την εξόντωση του αντιπάλου σας. Όσον αφορά τον πλούτο σας, διασφαλίζει ότι τα items σας είναι καλύτερα από αυτά του αντιπάλου σας.

Φυσικά οι συνθήκες δεν θα είναι πάντα ιδανικές και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μπορείτε να υπολογίζετε τα Ganks των jungler στο lane. Θα πρέπει να δείξετε προσοχή στο πόσες φορές εμφανίζονται, ειδικά αν χρησιμοποιείτε champions σαν τον Ryze και την Orianna που έχουν μικρή δυνατότητα διαφυγής. Η ανάλυση των Gank είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για μια επιτυχημένη τακτική στο lane.

Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείτε την περίπτωση του να αλλάξετε lane. Αν παίζεται Solo Top και βρεθείτε σε μειονεκτική θέση, ίσως είναι η στιγμή να αλλάξετε lane. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει το EXP και τον πλούτο σας. Αν αντιμετωπίζετε μια τέτοια κατάσταση σε ranked games ο χρόνος που θα ξοδέψετε για να επικοινωνήσετε με τους συμπαίκτες σας μπορεί να οδηγήσει σε ατυχίες, επομένως θα πρέπει να σκεφτείτε τις τεχνικές αλλαγής του lane κατά την διάρκειά του.

[gameguyz.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends