Νέες φήμες για εξαγορά του Twitch από την Google

«Ολοκληρώθηκε το deal» (;) Το ενδεχόμενο εξαγοράς του Twitch από την Google φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το VentureBeat, μετά τις πρώτες αναφορές που είχαν γίνει τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η συμφωνία έχει επιβεβαιωθεί με το ποσό εξαγοράς να ανέρχερται στο $1 δις, αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση. Υπεύθυνο για την εξαγορά είναι το τμήμα YouTube της Google, αφού μια πιθανή συμφωνία θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στην περαιτέρω διάδοση της υπηρεσίας. Θυμίζουμε ότι το YouTube είχε εξαγοραστεί από την Google έναντι $1,65 δις το 2006. Το Twitch παρόλο που […]

«Ολοκληρώθηκε το deal» (;)

e3-2013-microsoft-press-conference-twitch1

Το ενδεχόμενο εξαγοράς του Twitch από την Google φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το VentureBeat, μετά τις πρώτες αναφορές που είχαν γίνει τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η συμφωνία έχει επιβεβαιωθεί με το ποσό εξαγοράς να ανέρχερται στο $1 δις, αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση. Υπεύθυνο για την εξαγορά είναι το τμήμα YouTube της Google, αφού μια πιθανή συμφωνία θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στην περαιτέρω διάδοση της υπηρεσίας. Θυμίζουμε ότι το YouTube είχε εξαγοραστεί από την Google έναντι $1,65 δις το 2006.

Το Twitch παρόλο που ιδρύθηκε μόλις το 2011, είναι αυτήν τη στιγμή υπεύθυνο για το 1,35% της διαδικτυακής κίνησης. Μετράει 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, που παρακολουθούν συνολικά 13 δις λεπτά βίντεο, ενώ το 1,1 εκατομμύριο εξ’αυτών προβαίνει σε live εκπομπές.

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες ενημερώθηκε η εφαρμογή του Twitch για Android αποκτώντας εφάμιλλη λειτουργικότητα με την εφαρμογή για iOS.

[venturebeat.com]