Η Βρετανική Κυβέρνηση αποποινικοποιεί την Online ‘Πειρατεία’ !

Η εφαρμογή του νόμου ξεκινάει άμεσα Η Βρετανική κυβέρνηση αποποινικοποίησε την Online ‘πειρατεία’ σε Video games, μουσική και ταινίες! Η απόφαση αυτή ήρθε ως συνέχεια των αποτυχημένων νομοσχεδίων που έθεταν βαριές ποινές σε όσους κατέβαζαν παράνομο υλικό μέσω του Ίντερνετ. Από το 2015, οι μόνιμοι Online Sharers όπως το PirateBay, θα λάβουν 4 ειδοποιήσεις που θα εξηγούν ότι οι πράξεις τους είναι παράνομες. Αν δεν συμμορφωθούν όμως, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει άλλα μέτρα ή να επιβάλλει κυρώσεις. Το νέο νομοσχέδιο ονομάζεται Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP) και ο σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση όσων κατεβάζουν παράνομο υλικό και […]

Platform
 

Η εφαρμογή του νόμου ξεκινάει άμεσα

online piracy

Η Βρετανική κυβέρνηση αποποινικοποίησε την Online ‘πειρατεία’ σε Video games, μουσική και ταινίες! Η απόφαση αυτή ήρθε ως συνέχεια των αποτυχημένων νομοσχεδίων που έθεταν βαριές ποινές σε όσους κατέβαζαν παράνομο υλικό μέσω του Ίντερνετ.

Από το 2015, οι μόνιμοι Online Sharers όπως το PirateBay, θα λάβουν 4 ειδοποιήσεις που θα εξηγούν ότι οι πράξεις τους είναι παράνομες. Αν δεν συμμορφωθούν όμως, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει άλλα μέτρα ή να επιβάλλει κυρώσεις.

Το νέο νομοσχέδιο ονομάζεται Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP) και ο σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση όσων κατεβάζουν παράνομο υλικό και όχι η σκληρή τιμωρία τους. Το VCAP είναι το αποτέλεσμα πολυετών συζητήσεων ανάμεσα σε πολιτικούς, παρόχους Ίντερνετ και ειδικούς της βιομηχανίας της μουσικής και των ταινιών.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Ofcom, δείχνει πως το 1/4 των Download στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί παράνομο υλικό. Το VCAP είναι μία πρώτη κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της πειρατείας. Τα σκληρά πρόστιμα και η απαγόρευση αποδείχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, πως δεν θα έχουν αποτελέσματα.

Εσείς τι πιστεύετε; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.