Warhammer 40K: Εισαγωγή στον κόσμο των Space Marines

Μάθετε τα πάντα για τους Αγγέλους του Θανάτου, το καμάρι του Αυτοκράτορα! Οι Adeptus Astartes, γνωστοί κατά κόσμον ως Angels of Death, είναι μια από τις εντυπωσιακότερες και πιο τρομακτικές στρατιωτικές κάστες στην Αυτοκρατορία των Ανθρώπων ( Imperium of Man ). Η κύρια και πρωτεύουσα διοικητική μονάδα τους, είναι τα Κεφάλαια (Chapters), αυτοσυντήρητα και πλήρως εξοπλισμένα στρατιωτικά τμήματα, με δικές τους εφεδρείες, υποστηρικτικές, μη μάχιμες μονάδες κτλπ. Υπάρχουν μερικές χιλιάδες γνωστά και καταγεγραμμένα τέτοια Κεφάλαια, το καθ’ένα τους αποτελούμενο από χιλιάδες Space Marines. Αδιαμφισβήτητα, βέβαια, είναι ολιγάριθμοι για να θεωρηθούν κύριο εκστρατευτικό σώμα της Ανθρώπινης Αυτοκρατορίας. Υπερέχουν σε τέτοιο βαθμό […]

Platform
 
Publisher
 

Μάθετε τα πάντα για τους Αγγέλους του Θανάτου, το καμάρι του Αυτοκράτορα!

warhammer40k1

Οι Adeptus Astartes, γνωστοί κατά κόσμον ως Angels of Death, είναι μια από τις εντυπωσιακότερες και πιο τρομακτικές στρατιωτικές κάστες στην Αυτοκρατορία των Ανθρώπων ( Imperium of Man ). Η κύρια και πρωτεύουσα διοικητική μονάδα τους, είναι τα Κεφάλαια (Chapters), αυτοσυντήρητα και πλήρως εξοπλισμένα στρατιωτικά τμήματα, με δικές τους εφεδρείες, υποστηρικτικές, μη μάχιμες μονάδες κτλπ. Υπάρχουν μερικές χιλιάδες γνωστά και καταγεγραμμένα τέτοια Κεφάλαια, το καθ’ένα τους αποτελούμενο από χιλιάδες Space Marines. Αδιαμφισβήτητα, βέβαια, είναι ολιγάριθμοι για να θεωρηθούν κύριο εκστρατευτικό σώμα της Ανθρώπινης Αυτοκρατορίας. Υπερέχουν σε τέτοιο βαθμό , όμως, σωματικά, πνευματικά και σε επίπεδα εκπαίδευσης από τους φυσιολογικούς οπλίτες, που δε θα μπορούσαν παρά να ανατίθενται σε αυτούς οι πιο επικίνδυνες, δύσκολες προς εκτέλεση αποστολές , ιδιαίτερα εκείνες που λαμβάνουν χώρα μίλια πίσω από τις εχθρικές γραμμές.

 

Η επιλογή και η ανατροφή τους, σαν την πραγματική ενσάρκωση της θείας οργής του Θεού Αυτοκράτορα, όπως συχνά αυτοαποκαλούνται, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Σε Κόσμους-Κτήματα της Αυτοκρατορίας με δύσκολες καιρικές συνθήκες, διαρκείς διεκδικητικές συγκρούσεις και εισβολές από ξένες φυλές, είναι που βρίσκουν οι Conscriptors τα καταλληλότερα δείγματα του ιδανικού μέλλοντα πεζοναύτη. Σκληραγωγημένους στρατιώτες , που τους μέλλει να χύσουν λίτρα ιδρώτα και αίμα , και να πολεμήσουν και για τη ζωή τους ακόμα , εκπαιδευόμενοι για να φτάσουν στην πολυπόθητη ανέλιξη τους στους εκλεκτούς του Αυτοκράτορα.

warhammer40k2

 

Καταγόμενοι αρχικά από τους αρχαίους Warriors of Thunder, οι πρώτοι και αρχαιότεροι όλων των Space Marines , προήλθαν και δημιουργήθηκαν από το γενετικό υλικό των Primarchs, των πρώτων ημίθεων δημιουργημάτων του Θεού Αυτοκράτορα σύμφωνα με το δικό του αρχέτυπο, οι οποίοι όμως και χάθηκαν από κοντά του , όταν, νεογνά ακόμα, τους άρπαξαν οι σκοτεινοί Θεοί του Χάους και τους πέταξαν στις άκρες του σύμπαντος-προσπαθώντας να καθυστερήσουν έτσι την έλευση της Χρυσής Εποχής της Αυτοκρατορίας.

Warhammer 40k: Space Marine

Είκοσι Legions δημιουργήθηκα , μια από κάθε Primarch και το γενετικό υλικό του, σε ένα αβέβαιο μέλλον αναζήτησης των αρχέγονων και πανίσχυρων προπατόρων τους. Σε μια ατέρμονη αναζήτηση παρελθόντος και μέλλοντος και σε μια ιερή και ατελείωτη , μανιασμένη σταυροφορία , να ξεριζωθεί μια για πάντα ο σκοτεινός σπόρος που φύτεψαν στις ψυχές τους οι Θεοί του Χάους , στις πρώτες μέρες της Δημιουργίας… Όταν αδελφός σήκωσε αλυσσόξιφος ενάντια στον αδελφό του… όταν η »άτις» της δόξας τύφλωσε τα μέχρι τότε τελειότερα δημιουργήματα του Ανθρώπου…. Και όταν ακόμα και ο Horus, ο ένδοξος μικρότερος αδελφός του Θεού Αυτοκράτορα, σε μια στιγμή ανίερης ματαιοδοξίας, χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα αίμα από το αίμα του… Αφήνοντας τον έτσι στο Χρυσό του Θρόνο , να ζει ανάπηρος και αργοπεθαίνοντας, μα δυνατός στις ψυχές και στο μυαλό των λεγεώνων που του έμειναν πιστές – και επιβιώνοντας ως εκ θαύματος από τα δισεκατομμύρια των προσευχουμένων ανθρώπων , μάχιμων και μη, που για μια αιωνιότητα θα προστατεύει ..
Όσο η πίστη τους σ’ Αυτόν καίει δυνατά στις ψυχές τους, οι Αυτοκρατορικές Στρατιές θα κρατούν, και θα κρατούν απέναντι στις πιο τερατώδεις και σκοτεινές απειλές του Σύμπαντος ολόκληρου…

Μείνετε συντονισμένοι στο GameSpace.gr για την συνέχεια του αφιερώματος!

Credits to Μιχάλης Μανιαδάκης

Περισσότερα νέα για το Warhammer 40K