Νέο ρεκόρ ταχύτητας σε καλώδια χαλκού

Την ίδια στιγμή που εταιρίες σε όλο τον κόσμο επενδύουν εκατομμύρια στην μελέτη και την ανάπτυξη οπτικών ινών τα παλιά καλώδια χαλκού μπορεί να έχουν να μας δώσουν κάτι ακόμα. Ειδικοί ερευνητές από τα εργαστήρια της Alcatel ισχυρίζονται πως έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ καταφέρνοντας να αγγίξουν τις εξωφρενικές ταχύτητες των 10Gbps με τα ίδια καλώδια που βρίσκονται μέσα σε κάθε σπίτι. Η Alcatel με τα συγκεκριμένα πειράματα τα της δεν προσπάθησε απλά να κατακτήσει την πρώτη θέση, αλλά να δώσει στους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας μια ευκαιρία να αναβαθμίσουν το δίκτυο τους και τις ταχύτητες τους χωρίς να χρειαστεί να προβούν […]

Την ίδια στιγμή που εταιρίες σε όλο τον κόσμο επενδύουν εκατομμύρια στην μελέτη και την ανάπτυξη οπτικών ινών τα παλιά καλώδια χαλκού μπορεί να έχουν να μας δώσουν κάτι ακόμα.

Equipment in a BT exchange

Ειδικοί ερευνητές από τα εργαστήρια της Alcatel ισχυρίζονται πως έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ καταφέρνοντας να αγγίξουν τις εξωφρενικές ταχύτητες των 10Gbps με τα ίδια καλώδια που βρίσκονται μέσα σε κάθε σπίτι.

Η Alcatel με τα συγκεκριμένα πειράματα τα της δεν προσπάθησε απλά να κατακτήσει την πρώτη θέση, αλλά να δώσει στους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας μια ευκαιρία να αναβαθμίσουν το δίκτυο τους και τις ταχύτητες τους χωρίς να χρειαστεί να προβούν σε αναβαθμίσεις τον καλωδίων τους.