Η Blizzard υπόσχεται μεγαλύτερη ποικιλία σε ήρωες και περιεχόμενο

Σύμφωνα με τον CEO, Mike Morhaime Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας blogger εν ονόματι «Starcunning», έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς το Διευθύνων Σύμβουλο της Blizzard Mike Morhaime. Επέκρινε την κίνηση του στούντιο μακριά από την ποιότητα της αφήγησης, και πιο συγκεκριμένα η έλλειψη της διαφορετικότητας μεταξύ των χαρακτήρων στα παιχνίδια της. Σημειώνοντας ότι τα πρόσφατα σχόλια από Rob Pardo και Dustin Browder φάνηκαν να απορρίπτουν την ανάγκη για περισσότερη περιεκτικότητα ,κάλεσε τη Blizzard να «κάνει την επιλογή και δέσμευση να αντικατοπτρίζουν την ποικιλία των οπαδών τους στους κόσμους και τα παιχνίδια που δημιουργούν.» Και σε απάντηση που δημοσιεύτηκε στο blog με […]

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Σύμφωνα με τον CEO, Mike Morhaime

World-of-Warcraft-Warlords-of-Draenor-610x342

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας blogger εν ονόματι «Starcunning», έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς το Διευθύνων Σύμβουλο της Blizzard Mike Morhaime. Επέκρινε την κίνηση του στούντιο μακριά από την ποιότητα της αφήγησης, και πιο συγκεκριμένα η έλλειψη της διαφορετικότητας μεταξύ των χαρακτήρων στα παιχνίδια της. Σημειώνοντας ότι τα πρόσφατα σχόλια από Rob Pardo και Dustin Browder φάνηκαν να απορρίπτουν την ανάγκη για περισσότερη περιεκτικότητα ,κάλεσε τη Blizzard να «κάνει την επιλογή και δέσμευση να αντικατοπτρίζουν την ποικιλία των οπαδών τους στους κόσμους και τα παιχνίδια που δημιουργούν.» Και σε απάντηση που δημοσιεύτηκε στο blog με την άδειά του, ο Morhaime είπε ότι είναι ακριβώς αυτό που σκοπεύει να κάνει το στούντιο.

Σίγουρα ο Starcunning δε περίμενε απάντηση στο γράμμα του, αλλά έγραψε ένα καλό γράμμα εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τα παιχνίδια της Blizzard, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί την απόφασή του να απομακρυνθεί από αυτά σιγά σιγά.

Είναι μια από τις πιο καλά διατυπωμένες επικρίσεις για την έλλειψη διαφορετικότητας στο gaming γενικότερα, και συγκεκριμένα για τα παιχνίδια της Blizzard, οπότε μάλλον αυτό είναι που ώθησε Morhaime να απαντήσει.

Η απάντηση του Mohraime έχει ως εξής:

» Έχουμε συναίσθηση για τα θέματα που θίγετε και τα συζητάμε περισσότερο από ποτέ, σε κάθε επίπεδο της επιχείρησης, σε μια προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι τα παιχνίδια και οι ιστορίες μας είναι επικά και χωρίς αποκλεισμούς όσο το δυνατόν γίνεται. Η Blizzard σχημάτισε μια ευρύ και ποικίλα ομάδα που νοιάζεται για τις εμπειρίες που δημιουργούμε για τους παίκτες μας. ξέρουμε ότι οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις, έτσι ώστε εμείς οι ίδιοι προκαλούμε τους εαυτού μας να αντλούν από περισσότερες διαφορετικές φωνές εντός και εκτός της εταιρείας και να δημιουργήσουμε πιο ποικιλόμορφους ήρωες και περιεχόμενο».

«Η Blizzard είναι δραστήρια στην εξέταση των διαδικασιών της για να διασφαλίσει ότι οι αξίες μας εκπροσωπούνται πλήρως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η συμμετοχικότητα πρέπει να αποβεί σε βάρος μιας καταπληκτική εμπειρίας παιχνιδιού.»

«Μιλώ για όλους στη Blizzard όταν λέω ότι θα παραμείνουμε πάντα ανοιχτοί σε feedback και συζητήσεις για να μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε. Αυτή θα είναι μια συνεχής διαδικασία για μας-είναι πιθανό ότι θα κάνουμε λάθη ξανά στο μέλλον, αλλά θα συνεχίσουμε να ακούμε, να μάθουμε, και να αναπτυσσόμαστε.Εμείς ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για ότι νομίζετε και τι παίρνετε από τα παιχνίδια μας και είμαστε αποφασισμένοι να αντανακλώνται οι βασικές αξίες μας στα λόγια μας καθώς και τις δράσεις μας