Buff ή Nerf; Το Remake της Sona

Αρκετοί παίχτες ενημερώθηκαν για τον ανασχεδιασμό της Sona. Είναι βέβαια απαραίτητο να ρίξουμε μία γενικότερη ματιά στην περιγραφή των κινήσεων της. Αρχικά, ας δούμε την θέση της Sona. Στο τέλος της S3, τα κυρίαρχα Support ήταν η Sona αλλά και ο Thresh, καθώς οι κινήσεις τους είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Η Q της Sona μπορεί να προσφέρει αρκετή έξτρα ζημιά με την παθητική της ικανότητα στα αρχικά λεπτά του παιχνιδιού. Το W προσφέρει έξτρα Armor αλλά και Μagic Resist, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάρα πολύ καλά σε ένα 2 vs 2 στην κάτω λωρίδα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως έχει […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Αρκετοί παίχτες ενημερώθηκαν για τον ανασχεδιασμό της Sona. Είναι βέβαια απαραίτητο να ρίξουμε μία γενικότερη ματιά στην περιγραφή των κινήσεων της.

Αρχικά, ας δούμε την θέση της Sona. Στο τέλος της S3, τα κυρίαρχα Support ήταν η Sona αλλά και ο Thresh, καθώς οι κινήσεις τους είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Η Q της Sona μπορεί να προσφέρει αρκετή έξτρα ζημιά με την παθητική της ικανότητα στα αρχικά λεπτά του παιχνιδιού. Το W προσφέρει έξτρα Armor αλλά και Μagic Resist, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάρα πολύ καλά σε ένα 2 vs 2 στην κάτω λωρίδα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως έχει κάποιες κινήσεις που της προσφέρουν να ξεχωρίζει από τα άλλα support. Καταλήγοντας στο 6 επίπεδο η Sona, έχει μία εντυπωσιακή Ulti που με αυτήν καθορίζει πλήρως την ροή του αγώνα. Μετά την αρχή της S4, υπήρξε μεγάλη πίεση στην χρήση παραδοσιακών Support καθώς η δημιουργία αφύσικων και περίπλοκων Support όλο και αύξανε. Ως κανονικό, απλό Support δεν μπορεί να ξεφύγει. Μπορεί αυτό το Remake να αλλάξει την μοίρα της Sona;

20140704_083047994

Παρόλα αυτά, αυτό το remake, πρόσθεσε ένα είδος αύρας στην Sona, με σκοπό να τονιστούν πολύ περισσότερο τα χαρακτηριστικά των κινήσεων της.

Αρχικά μειώθηκε κατά 50% το Damage της Q της. Όταν είστε στο lane και θα προσπαθήσετε να κάνετε έστω λίγο harash στους αντιπάλους σας ίσως τώρα θα ήταν καλύτερο να το ξανασκεφτείτε. Καθώς με την νέα έκδοση δεν το χρειάζεστε αυτό. Καλύτερα να ενεργοποιήσετε την W, η οποία θα αποδειχτεί ποιο χρήσιμη σε σχέση με την πρώτη σας κίνηση.

Επιπρόσθετα το CoolDown των τριών πρώτων κινήσεων της Sona αυξήθηκε κατά 3 δευτερόλεπτα το καθένα, εκτός της Ulti’s. Επίσης η κατανάλωση το Mana αυξήθηκε κατά 5. Τα τρία αυτά skills έχουν διαφορετική επίδραση τώρα. Όπως προαναφέραμε η σχετική νέα αύρα μπορεί να μείνει ενεργοποιημένη για 5 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να γίνουν τρομερές αλλαγές στις κινήσεις της. Ας ρίξουμε μια ευρύτερη ματιά σε αυτές:

Q: Η επόμενη επίθεση παρέχει 80+(0,25P) +30 (Level3 R) magic damage. Προσπαθήστε τώρα αυτό να το πολλαπλασιάσετε με 5,5( συμπεριλαμβανομένων και το 100%, της Sona που έγινε 50%). Το αποτέλεσμα είναι το συνολικό Damage όλης της ομάδας.

W: Δέχεστε 120+ (0,2ΑP) +30 (Level3 R) armor. Επίσης ο συμπαίκτης με τη λιγότερη ζωή θα δεχθεί 125 + (0,25ΑΡ) ζωή. Χάνοντας 1% HP, η επίδραση της αναπλήρωσης ζωής θα αυξάνει κατά 1%.

Ε: Η ταχύτητα αυξάνει κατά 14%+6%(Level 3 R). Η ταχύτητα της Sona θα αυξηθεί αρκετά,αλλά η αξία της κίνησης αυτής θα μειωθεί αρκετά σε σχέση με τους συμπαίκτες της.

Ένα τέτοιο είδος αύξησης στα Teamfight είναι πολύ άσχημο. Υποθέτουμε πως η Sona, μπορεί να ενεργοποιησεί την Q της όταν ήδη έχει κάνει την Ulti της, με σκοπό να παρέχει περισσότερο Damage στους συμπαίκτες της. Στην περίπτωση που η αντίπαλοι μπορούν να κινηθούν πολύ απλά χρησιμοποιούμε την W για να αυξήσουμε τα χαρακτηριστικά των συμπαικτών μας. Όταν επιτιθόμαστε είτε αμυνόμαστε πολύ απλά η χρήση της τρίτης κίνησης μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια .

Σε αυτό το Remake μπορούμε να καταλάβουμε πως η Sona, έχασε την αξία της σε σχέση με την ζημιά που θα μπορούσε να κάνει στους αντιπάλους της, καθώς τώρα οι κινήσεις της προσφέρουν περισσότερη βοήθεια στους συμπαίκτες της με αποτέλεσμα να προσφέρουν απίστευτα νούμερα και δεδομένα σε αυτούς σε κάθε Teamfight.

Ακόμα η Sona έχει και 40% μειωμένο Cooldown στις κινήσεις της, το οποίο κρατάει 5 δευτερόλεπτα σύμφωνα με την νέα αύρα. Το Cooldown της κίνησης χρειάζεται 6 δευτερόλεπτα. Επομένως μπορούμε να καταλάβουμε πως νούμερα σαν και αυτά είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό Support στο League of Legends.

Βέβαια δεν πρέπει να χαιρόμαστε και πολύ. Υπομονή μέχρι το επίσημο patch, στο οποίο θα δούμε ακριβώς το τι πρόκειται να γίνει.

Ποια είναι η δική σας η γνώμη για αυτές τις αλλαγές ; Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο;

Περισσότερα νέα για το League of Legends
Tags