Η θέση σας στο Φαράγγι

«Η ευκρίνεια είναι ένα βασικό στοιχείο που θέλουμε να τονίσουμε δουλεύοντας στο Φαράγγι. Θέλαμε οι παίκτες να μπορούν να δουν σε stream, εικόνες ή απλά στην οθόνη τους, πού ακριβώς στοχεύει η κάμερα στο περιβάλλον.» Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θέλουμε να πειράξουμε το Φαράγγι, όμως τις υπόλοιπες φορές γράφαμε συγκεκριμένα στοιχεία στο χάρτη (ταμπέλες, καζάνι στο μπλε). Θεωρούμε ότι συνήθως δεν πετυχαίνεται ο στόχος να προσανατολιστεί ο παίκτης και απλά περνάνε απαρατήρητα. Με αυτήν την ανανέωση, θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα θέμα σε ολόκληρο το χάρτη, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο προφίλ για κάθε τεταρτημόριο του Φαραγγιού. Τι καλύτερο από την […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

«Η ευκρίνεια είναι ένα βασικό στοιχείο που θέλουμε να τονίσουμε δουλεύοντας στο Φαράγγι. Θέλαμε οι παίκτες να μπορούν να δουν σε stream, εικόνες ή απλά στην οθόνη τους, πού ακριβώς στοχεύει η κάμερα στο περιβάλλον.»

dev-diary-article-image

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θέλουμε να πειράξουμε το Φαράγγι, όμως τις υπόλοιπες φορές γράφαμε συγκεκριμένα στοιχεία στο χάρτη (ταμπέλες, καζάνι στο μπλε). Θεωρούμε ότι συνήθως δεν πετυχαίνεται ο στόχος να προσανατολιστεί ο παίκτης και απλά περνάνε απαρατήρητα. Με αυτήν την ανανέωση, θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα θέμα σε ολόκληρο το χάρτη, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο προφίλ για κάθε τεταρτημόριο του Φαραγγιού. Τι καλύτερο από την φωλιά του Βαρόνου;

srdb3-1_thumb

Στο νέο Φαράγγι, φαίνεται η επιρροή του Βαρόνου σε κάθε κομμάτι. Και το εννοούμε: Ο Βαρόνος δεν έσπασε απλά το έδαφος όταν μπήκε. Ολόκληρο το Φαράγγι ραγίζει και σπάζει με κέντρο τη βάση του. Η παρουσία του είναι περισσότερο ορατή στη βορειοδυτική ζούγκλα, ενώ η νότια δεν έχει φθαρεί πολύ και είναι γεμάτη βλάστηση.

srdb3-2_thumb

Θέλαμε επίσης να δώσουμε χαρακτήρα στη ζούγκλα ανάλογα με τα μεγάλα τέρατα που βρίσκονται σε αυτήν. Στη βόρεια ζούγκλα, βρίσκεται το κόκκινο τέρας (τα ονόματα θα αλλάξουν). Δημιουργήσαμε το έδαφος με στοιχεία από πηλό, και όσο πλησιάζετε το τέρας, θα βλέπετε πορφυρά λουλούδια και έντομα να πετούν τριγύρω. Παράλληλα στη δυτική ζούγκλα ο μπλε φρουρός, δημιούργησε μπλε φτέρες και μανιτάρια. Το έδαφος είναι και εδώ διαφορετικό, με μπλε λουλούδια και ουδέτερα χρώματα.

srdb3-3_thumb srdb3-4_thumb

Στην ανατολική ζούγκλα, θέλαμε ένα επίσης μπλε μοτίβο αλλά διαφοροποιημένο από τη δυτική μεριά. Το πετύχαμε αυτό κάνοντας την περιοχή πιο γεμάτη με βλάστηση, μακρία από την καταστροφή του Βαρόνου. Το σχέδιο του φρουρού είναι στην περιοχή με τη μορφή μικρών λιμνών, ενώ στις πέτρες φαίνεται οι μαγικοί ρούνοι του φρουρού. Επίσης προσθέσαμε μία ελαφριά βροχή στην περιοχή για να ενισχύσουμε την ατμόσφαιρά της. Τέλος, όπως ανέφερα, η νότια περιοχή είναι γεμάτη από βλάστηση καθώς θέλαμε να δείχνει ως η πιο πλούσια από όλες. Τα νέα γκόλεμ είναι elementals και η περιοχή εδώ έχει επηρρεαστεί με γιγάντιες ρίζες και κλαδιά. Χρησιμοποιήσαμε πορτοκαλί και κόκκινα λουλούδια και μανιτάρια για να δείξουμε στο πόσο κοντά είστε στο πλάσμα.

srdb3-6_thumb srdb3-5_thumb

Θέλαμε επίσης, να διαφοροποιήσουμε τις δύο βάσεις! Οι πύργοι της μπλε μεριάς είναι γεωμετρικοί και οχυρωμένοι με ένα μοτίβο ταράνδου ενώ της κόκκινης μεριάς είναι με καμπύλες, μαγικά και έχουν ως μοτίβο την κουκουβάγια. Χρησιμοποιήσαμε επίσης γκόθικ στοιχεία στο έδαφος που καθοδηγούν τον παίκτη στη λωρίδα προς την εχθρική βάση.

srdb3-8_thumb srdb3-7_thumb

Αυτά για τώρα! Φτιάχνοντας τον χάρτη γύρω από τη βάση του Βαρόνου και χρωματίζοντας κάθε τεταρτημόριο της ζούγκλας με μοναδικά θέματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε στρώματα προσανατολισμού με χρώμα, αρχιτεκτονική και.. καταστροφή. Αυτά τα οπτικά βοηθήματα βοηθούν ώστε να ξέρετε πάντα που είστε όταν παίζετε ή όταν παρακολουθείτε League στο Φαράγγι των Επικαλεστών.

Περισσότερα νέα για το League of Legends