Οδηγός για τον Kha'Zix!!

Γεια σας παίδες! Είμαι ο PureBlurGG Ο σημερινός οδηγός μας είναι για τον Kha’zix που παίζεται πολύ τώρα τελευταία, και κυρίως στη ζούγκλα. Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς ο Kha’Zix μπορεί να παιχτεί ως ένας φυσικός assasin AD! Ο Kha’Zix είναι πολύ δύνατος jungler, γιατί έχει γρήγορο καθαρίσμο τής ζούγκλας , αποδίδει ιδιαίτερα στην εξασφάλιση kills και assist στις λωρίδες και εύκολο snowballing προς τη νίκη. Άς δούμε τα Spells.. Flash: Τηλεμεταφέρει τον ήρωά σας σε μικρή απόσταση προς το σημείο που βρίσκεται ο κέρσορας. Είναι πολύ καλό για μία διαφύγη αλλά μπορείς να κάνεις κάποια plays για κάποιο kill με […]

Γεια σας παίδες! Είμαι ο PureBlurGG Ο σημερινός οδηγός μας είναι για τον Kha’zix που παίζεται πολύ τώρα τελευταία, και κυρίως στη ζούγκλα. Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς ο Kha’Zix μπορεί να παιχτεί ως ένας φυσικός assasin AD! Ο Kha’Zix είναι πολύ δύνατος jungler, γιατί έχει γρήγορο καθαρίσμο τής ζούγκλας , αποδίδει ιδιαίτερα στην εξασφάλιση kills και assist στις λωρίδες και εύκολο snowballing προς τη νίκη.

maxresdefault

Άς δούμε τα Spells..

g
Flash: Τηλεμεταφέρει τον ήρωά σας σε μικρή απόσταση προς το σημείο που βρίσκεται ο κέρσορας. Είναι πολύ καλό για μία διαφύγη αλλά μπορείς να κάνεις κάποια plays για κάποιο kill με αυτό.

Smite: Προκαλεί 390-1000 πραγματική ζημιά (ανάλογα με το επίπεδο ήρωα) σε ένα στοχευμένο τέρας ή αντίπαλο minion.

Exhaust: Εξαντλεί τον στοχευμένο αντίπαλο ήρωα, μειώνοντας την Ταχύτητα Κίνησης και τη ζημιά που προκαλεί κατά 30% για 2,5 δευτερόλεπτα και μειώνοντας την Ταχύτητα Επίθεσης κατά 50% για όλη τη διάρκεια.


Runes

f

Mιλάμε για flat AD Mark και Quintessence runes.. Αυτά θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τη ζούγκλα πιο γρήγορα και να έχετε μεγαλύτερη ζημιά στα ganks.
Τα Seals θα είναι flat armor που τα χρειαζόμαστε ειδικά στο early game για να μην πάθουμε execute απο τα monsters!
και τα glyphs flat magic resist..


Masteries

a

21/6/3

Απο τα κλασσικά masteries για AD παίκτες με λίγο mana regen που εμένα προσωπικά μ’αρέσει πολύ στον Kha’Zix!

                        Skill Progression

k

Το skill progression για τον kha’zix  είναι κάπως στάνταρ με την διαφορά οτι εγώ ξεκινάω το jungle ανοίγοντας πρωτα την W, με την οποιά επειδή είμαι εκεί που σκάει μπορώ να πάρω κάποιο heal!

                            Ικανότητες

Αόρατη Απειλή:

Όταν η εχθρική ομάδα δεν βλέπει τον Κά’ζιξ, ο τελευταίος αποκτά την ικανότητα Αόρατη Απειλή, που κάνει την επόμενη βασική του επίθεση ενάντια σε ήρωα να προκαλεί επιπλέον μαγική ζημιά και επιβράδυνση.

 

Μυρωδιά του Φόβου:

Ο Κά’ζιξ σημαδεύει παθητικά εχθρούς που έχουν απομονωθεί από τους κοντινούς συμμάχους. Η Μυρωδιά του Φόβου προκαλεί σωματική ζημιά σε έναν στόχο. Προκαλεί περισσότερη ζημιά σε απομονωμένους στόχους.

Αν επιλέξει την ικανότητα Εξέλιξη: Μεγέθυνση Νυχιών, προκαλείται επιπλέον ζημιά εναντίον στόχων χαμηλής ζωής. Η ικανότητα «Η μυρωδιά του Φόβου» και η βασική επίθεση του Κά’ζιξ αποκτούν μεγαλύτερη εμβέλεια.

Καρφί του Κενού:

Ο Κά’ζιξ εκτοξεύει εκρηκτικά καρφιά που προκαλούν σωματική ζημιά και επιβραδύνουν όλους τους κοντινούς εχθρούς. Αν ο Κά’ζιξ βρίσκεται εντός της ακτίνας της έκρηξης, θεραπεύεται.

Αν επιλέξει την ικανότητα Εξέλιξη: Θήκες καρφιών, το Καρφί του Κενού εκτοξεύει τρία καρφιά σε διάταξη κώνου και η επίδραση επιβράδυνσης των Καρφιών του Κενού αυξάνεται.

Άλμα:

Ο Κά’ζιξ κάνει άλμα σε μια περιοχή, προκαλώντας σωματική ζημιά μόλις προσγειωθεί.

Αν επιλέξει την ικανότητα Εξέλιξη: Φτερά, η εμβέλεια του Άλματος αυξάνεται σημαντικά. Επίσης, σε περίπτωση εκτέλεσης ή βοήθειας, ο χρόνος επαναφόρτισης του Άλματος μηδενίζεται.

Επίθεση του Κενού:

Κάθε βαθμίδα επιτρέπει στον Κά’ζιξ να εξελίξει μία από τις ικανότητές του, προσθέτοντας μια μοναδική επιπλέον επίδραση. Όταν ενεργοποιείται, η Επίθεση του Κενού κάνει αόρατο τον Κά’ζιξ και ενεργοποιεί την Αόρατη Απειλή, ενώ παράλληλα αυξάνει την Ταχύτητα Κίνησης.

Αν επιλέξει την ικανότητα Εξέλιξη: Ενεργό καμουφλάζ, η Επίθεση του Κενού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τρεις φορές και ο Κά’ζιξ δέχεται μειωμένη ζημιά ενώ είναι αόρατος.

                                      Η σειρα το evolve

Khazix_Evolution_Forms

Πρώτα κάνω evolve την ulti. Βοηθάει πολύ στα ganks στο early game. Γίνεσαι stealth 3 φορές πέρνωντας movment και δέχεσαι λιγότερο damage! Η επιλογή μου για δεύτερο Evolve είναι να κάνω την E. Όχι μόνο μεγαλώνει το άλμα το οποίο βοηθάει πολύ στα ganks, αλλά και όταν πάρεις ενα kill  ο χρόνος επαναφόρτισης μηδενίζετε! Το τρίτο evolve είναι η Q για περισσότερο damage και επίσης μεγαλώνει η εμβέλια της passive..

Starting Items:

Hunter’s Machete  x5 Health Potion


Core Items στο early game:

Boots of Mobility Spirit of the Elder Lizard The Brutalizer

Mid-Late game items:
The Black Cleaver Ravenous Hydra  Last Whisper

Late game items:

3026_64.png  Guardian Angel or     3102_64.pngBanshee’s Veil

 

Κάποια καλά defensive items είναι:

  • Για armor

Randuin’s Omen

  • Για magic res.:

Spirit Visage (το οποίο μ΄αρέσει πολύ για το παραπάνω lifesteal) Maw of Malmortius

Διάφορα items που λειτουργούν καλά:

Trinity Force  The Bloodthirster  Mercurial Scimitar
Πλεονεκτήματα

Kha’Zix έχει μεγάλη κλιμάκωση.
Έχει ένα τεράστιο άλμα που ανανεώνετε μετά απο kill (αν εξελιχθεί).
Α.Ο.Ε. και με μεγάλο range Slow / Poke.
Stealth και Movement Speed boost με την ulti.

Μειονεκτήματα

Πολύ squishy
Μπορεί να βγεί εκτός με σκληρό CC.
Πολύ περιστασιακός.

                        Η σειρά στο Jungle

Mπλε ομάδα: Πέρνουμε πρώτα το Red Buff μετά το Blue και προσπαθούμε για gank στο top ή το mid. (Στο bot είναι δύσκολο να βγεί gank στα πρώτα level)

Επίσης το άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε το Blue και μέτα να πάμε για ενα πιθανό steal  στο red τον αντιπάλων κ μετά να κάνουμε gank στο top ή το mid

Μώβ ομάδα: Στη μώβ ομάδα είναι κάπως στάνταρ τα πράγματα.. το πιό συνηθισμένο είναι το blue-red-gank top.

 

Counters για τον kha’zix και με ποιούς ειναι καλος!
Τρία μεγάλα counter του kha’zix είναι:

  Lee Sin  Rengar    jax

O kha’zix είναι καλός εναντίον:

Yasuo Aatrox Vi

Περισσότερα νέα για το League of Legends