Ο κόσμος του Gaming δεν έχει ηλικία

Τα games είναι για όλες τις ηλικίες. Σήμερα θα ταξιδέψουμε στον κόσμο του gaming και θα δούμε ποιες ηλικίες απασχολεί. Τα games στις μέρες μας είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα hobby σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα.Παίκτες διαφορετικών φυλών και ηλικιών, χωρίς διακρίσεις, διασκεδάζουν και αφιερώνουν χρόνο σε αυτό που είναι γνωστό σε όλους ως gaming. Έχω δει πολλά περί ηλικίας και gaming.Έχω δει πολλούς να κρίνουν τους gamers, να θεωρούν το gaming βλαβερό. Προφανώς δεν κατανοούν την ουσία του και τι προσφέρει στον κάθε παίκτη.Παρακάτω βρίσκονται οι απαντήσεις των gamers διαφόρων ηλικιών,για το […]

Τα games είναι για όλες τις ηλικίες. Σήμερα θα ταξιδέψουμε στον κόσμο του gaming και θα δούμε ποιες ηλικίες απασχολεί.

maxresdefault

Τα games στις μέρες μας είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα hobby σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα.Παίκτες διαφορετικών φυλών και ηλικιών, χωρίς διακρίσεις, διασκεδάζουν και αφιερώνουν χρόνο σε αυτό που είναι γνωστό σε όλους ως gaming.

Έχω δει πολλά περί ηλικίας και gaming.Έχω δει πολλούς να κρίνουν τους gamers, να θεωρούν το gaming βλαβερό. Προφανώς δεν κατανοούν την ουσία του και τι προσφέρει στον κάθε παίκτη.Παρακάτω βρίσκονται οι απαντήσεις των gamers διαφόρων ηλικιών,για το πως νιώθουν γι’αυτό που κάνουν.

  •  Εφηβεία: Έφηβος είμαι κι εγώ και ξέρω πως είναι να έχεις το σχολείο και το διάβασμα στο μυαλό σου.Να έχεις τις υψηλές απαιτήσεις στους βαθμούς από την οικογένεια σου.Οι γονείς μας λένε ότι με το hobby αυτό θα πέσει η απόδοση μας.Ότι χαραμίζουμε τον χρόνο μας.Εγώ, όμως, βρίσκω στα games μία έξοδο διαφυγής.Έναν τρόπο να ξεχάσω τα προβλήματα και τα διαβάσματα για λίγο.Στον δικό μου κόσμο. Και χαίρομαι που κρατώ μία ισορροπία στην ζωή μου.
  • 20-30 ετών:Εδώ βρίσκεται η πλειονότητα των gamers.Μετά από σύντομες συνεντεύξεις με gamers των αναφερόμενων ηλικιών,κατάφερα να δω το gaming από μία διαφορετική γωνιά, από μία άλλη όψη.Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, το gaming για αυτούς είναι ένας τρόπος να ξεφύγουν από την ρουτίνα αλλά και ένας τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Ένας τρόπος να ξεφύγουν από τα νέα προβλήματα που εμφανίζονται. Ένας τρόπος να δουν τα πράγματα διαφορετικά.
  •  30+ ετών: Δεν είμαι εξοικειωμένος με τις υποχρεώσεις των ανθρώπων αυτών, ρώτησα gamers αυτής της ηλικίας για το πως αντιμετωπίζουν τα games και το χώρο του gaming γενικότερα.Μου ανέφεραν ότι ο χώρος του gaming έχει φαντασία, συγκινήσεις, αγωνία, και πως είναι ένας ωραίος τρόπος να περνάς την ώρα σου.Μου δώσανε την αίσθηση πως ο χώρος αυτός, πέρα από ψυχαγωγία, είναι ένας τρόπος να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους από άλλα μέρη του πλανήτη, να ξεφεύγουν από το στρες και την καθημερινότητα,ευχάριστα και ανέξοδα.

Το κοινό σε όλες αυτές τις απαντήσεις;

Η χαρά και η δημιουργία που δίνει το gaming σε εμάς, οι συγκινήσεις και η αγωνία που μας προσφέρει, και το ότι βοηθάει όλους μας,δίχως εξαιρέσεις, να ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα.

Το νόημα αυτού του άρθρου είναι πως δεν υπάρχει σωστή και λάθος ηλικία για το gaming. Να είσαι gamer και να είσαι περήφανος γι’αυτό.

Συμβουλή: Όσο και να σας αρέσουν τα games μην εθιστείτε.Παίξτε συνετά και υπεύθυνα!