Συνέντευξη Elysium Gaming – Γνωρίστε το μεγαλύτερο Gaming Community στην Ελλάδα!

Μία πολύ όμορφη συνέντευξη που σας δίνει τη δυνατότητα να τους μάθετε καλύτερα Σαν GameSpace.gr έχουμε τη μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε με μία από τις μεγαλύτερες Gaming Κοινότητες της Ελλάδας τους Elysium Gaming. Έτσι λοιπόν μας δόθηκε η δυνατότητα να τους πάρουμε μία συνέντευξη, βάση της οποίας θα μπορέσετε να τους γνωρίσετε καλύτερα. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να μάθετε πολλά πραγματάκια τα οποία ίσως και να μην γνωρίζατε. Ο Χρήστος και ο Γιάννης λοιπόν, είναι αδέρφια και ιδρυτές των Elysium Gaming και είχαμε τη χαρά ν’απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις που τους ετοίμασε ο Γιώργος Κουράκος, διαχειριστής του GameSpace.gr. – […]

Μία πολύ όμορφη συνέντευξη που σας δίνει τη δυνατότητα να τους μάθετε καλύτερα

Σαν GameSpace.gr έχουμε τη μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε με μία από τις μεγαλύτερες Gaming Κοινότητες της Ελλάδας τους Elysium Gaming. Έτσι λοιπόν μας δόθηκε η δυνατότητα να τους πάρουμε μία συνέντευξη, βάση της οποίας θα μπορέσετε να τους γνωρίσετε καλύτερα. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να μάθετε πολλά πραγματάκια τα οποία ίσως και να μην γνωρίζατε.

Ο Χρήστος και ο Γιάννης λοιπόν, είναι αδέρφια και ιδρυτές των Elysium Gaming και είχαμε τη χαρά ν’απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις που τους ετοίμασε ο Γιώργος Κουράκος, διαχειριστής του GameSpace.gr.

– Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με μία μικρή εισαγωγή για τους Elysium. Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε τη Κοινότητα και ποια ήταν η βασική σας ιδέα πίσω από τη δημιουργία της;

Γιάννης: ” Εγώ και ο αδελφός μου(Χρήστος) ξεκινήσαμε να παίζουμε World of Warcraft το 2004. Έχοντας παίξει σε πολλά κορυφαία Guild του Vanilla WoW, είχαμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος γινόταν ολοένα και πιο άπληστος και το στοιχείο της παρέας είχε πραγματικά εξαφανιστεί. Έτσι λοιπόν με την κυκλοφορία του πρώτου expansion του World of Warcraft το 2006, The Burning Crusade, αποφασίσαμε  να δημιουργήσουμε τους Elysium. Η απόφαση αυτή είχε σαν γνώμονα, την πεποίθηση μας πως έπρεπε να παίξουμε με τους δικούς μας «κανόνες» και να δημιουργήσουμε κάτι το ξεχωριστό. Σαν Elysium παίζαμε στον server Defias Brotherhood από την πλευρά των Alliance ”

Χρήστος: ” Αυτό που θέλαμε ν’αποφύγουμε ήταν η ατμόσφαιρα που επικρατούσε σ’όλα τα μεγάλα Guild του World of Warcraft. Θα μπορούσες να πεις πως το στοιχείο της παρέας και της φιλικής ατμόσφαιρας είχε εξαφανιστεί πλήρως και αντικαταστήθηκε με μία νοοτροπία επαγγελματισμού. Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, ήταν ο συνδυασμός της φιλικής ατμόσφαιρας και του υψηλού επιπέδου ”

 

– Η επόμενη ερώτηση είναι λίγο πιο προσωπική. Πότε ήρθατε για πρώτη φορά σ’επαφή με το gaming ο καθένας σας ξεχωριστά ;

Χρήστος: ” Μας γυρνάς πολλά χρόνια πίσω… (γέλια). Η πρώτη μου επαφή με το Gaming έγινε επί εποχής Amstrad 464, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν πριν από 25 χρόνια. Ήμουν πιτσιρικάς όταν έγινε η πρώτη μου επαφή, ακόμη σκέψου υπήρχαν κασέτες αντί για δισκάκια. Αργότερα περάσαμε σε Atari, Amiga και μετά έγινε το άλμα σε PC. Αν θες πιο συγκεκριμένα για τα RPG, εγώ και ο αδελφός μου ήμασταν μεγάλοι φαν των Pen n’ Paper παιχνιδιών όπως το Dungeons and Dragons και το Warhammer. Φυσικά το να παίξουμε τέτοιου είδους παιχνίδια στους υπολογιστές μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως φυσική εξέλιξη ”

Γιάννης: ” Εγώ ήρθα σ’επαφή με το Gaming για πρώτη φορά 32 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα με την πρώτη κονσόλα που έπαιζες σε οθόνη το Atari. Απ’όσο θυμάμαι είχε ένα παιχνίδι με πινγκ-πονγκ που το μπαλάκι ήταν ένα Pixel στην οθόνη (γέλια από τον Χρήστο καθώς το είχε ξεχάσει) και ένα μπασκετάκι ένας εναντίον ενός που οι παίκτες ήταν καρικατούρες στην οθόνη και η μπάλα ένα τετράγωνο Pixel. Αλλά όπως είπε και ο Χρήστος, η πρώτη μας σοβαρή επαφή με το gaming ήταν ο Amstrad 464 που μας είχε αγοράσει η μητέρα μας. Από τότε έχουμε περίπου 30 χρόνια που ασχολούμαστε ενεργά με το Gaming ”

– Σαν gamers, σε ποια κατηγορία πιστεύετε πως ανήκετε; Casual ή Hardcore ;

Γιάννης: ” Εγώ προσωπικά είμαι λάτρης των δύσκολων παιχνιδιών. Η δυσκολία και η πρόκληση που σου προσφέρει ένα παιχνίδι είναι κάτι το μοναδικό και ανήκω στην μερίδα των Gamer που αναζητούν αυτά τα 2 στοιχεία ”

Χρήστος: Όπως είπε και ο Γιάννης, η δυσκολία είναι κάτι που μας τραβάει το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα μ’αρέσει όταν για παράδειγμα σε κάποιο MMO, καταφέρουμε να βγάλουμε κάποιο Raid με τη Guild που ταυτόχρονα μας ξεχωρίζει από το μέσο gamer. Για μένα το επίπεδο πρόκλησης και δυσκολίας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και η αλήθεια είναι πως έχω εγκαταλείψει παιχνίδια στο παρελθόν, καθώς ήταν πολύ εύκολα ”

– Ποιες είναι οι προσωπικές σας συνήθειες και προτιμήσεις στα games ; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών που προτιμάτε και τι συνηθίζετε να κάνετε;

Γιάννης: ” Εγώ είμαι μεγάλος φαν των παιχνιδιών με Story και γι’αυτό συνήθιζα να παίζω Pen and Paper παιχνίδια και στη συνέχεια RPG στο PC. Συγκεκριμένα συνήθιζα να παίζω RPG και Adventure παιχνίδια είτε ήταν Single Player είτε Multiplayer. Βέβαια με τον καιρό τα πράγματα αλλάζουν και η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Έτσι λοιπόν άρχιζα να παίζω παιχνίδια που στο παρελθόν θεωρούσαν αδύνατο ν’ασχοληθώ, όπως τα MOBA , και σταμάτησα ν’ασχολούμαι με παιχνίδια που στο παρελθόν είχα αφιερώσει ατελείωτες ώρες όπως τα Adventure και τα αθλητικά ( ποδοσφαιράκια, μπασκετάκια ). Η συνήθεια που μου έχει μείνει, είναι να φτιάχνω «καλούς» χαρακτήρες στα RPG και ποτέ κακούς. Δε ξέρω γιατί, αλλά είναι κάτι που μου έχει μείνει από τότε που ξεκίνησα ν’ασχολούμαι με το gaming. Είμαι ένας πιστός Paladin και Healer στην ψυχή (γέλια) ”

Χρήστος: ” Η συνήθεια είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα σε κανέναν άνθρωπο. Εγώ η αλήθεια είναι πως παίζω όπως έπαιζα πάντα. Ίσως το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι πόσες ώρες παίζω, καθώς τα χρόνια περνάνε και οι αντοχές μικραίνουν. Θυμάμαι πως όταν έβγαινε κάποιο παιχνίδι που μας ενδιέφερε πάρα πολύ, αφιέρωνα ατελείωτες ώρες κάτι που πλέον δεν μπορώ να κάνω ”

 

Κάπου εδώ τελείωσε η συζήτηση που είχαμε για την προϊστορία των Elysium και στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε στα E-sports και την κατάσταση του χώρου στην χώρα μας

Σελίδες: