Έξυπνα tips για το Jungle!

Οδηγίες που μπορούν να βελτιώσουν το gameplay σας Οι Junglers έχουν την ευθύνη να καθορίσουν τον ρυθμό του early με mid game. Ένας jungler, ο οποίος ξέρει πότε και πού να βοηθήσει,είναι χρησιμότερος από κάποιον που απλά σκοτώνει minions τριγυρνώντας μέσα στην ζούγκλα. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες πρέπει να εξοικειωθούν με  συγκεκριμένες στρατηγικές που συσχετίζονται με συγκεκριμένους χαρακτήρες του παιχνιδιού: διαφορετικοί χαρακτήρες της ζούγκλας πρέπει να χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο, ώστε να ελέγξουν με επιτυχία τη ζούγκλα τους! Η συνηθισμένη στρατηγική, επιλέγοντας έναν δυνατό jungler, είναι να ξεκινήσεις από το red buff, και να καταλήξεις στα buffs του αντιπάλου. Βέβαια θα […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οδηγίες που μπορούν να βελτιώσουν το gameplay σας

Οι Junglers έχουν την ευθύνη να καθορίσουν τον ρυθμό του early με mid game. Ένας jungler, ο οποίος ξέρει πότε και πού να βοηθήσει,είναι χρησιμότερος από κάποιον που απλά σκοτώνει minions τριγυρνώντας μέσα στην ζούγκλα. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες πρέπει να εξοικειωθούν με  συγκεκριμένες στρατηγικές που συσχετίζονται με συγκεκριμένους χαρακτήρες του παιχνιδιού: διαφορετικοί χαρακτήρες της ζούγκλας πρέπει να χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο, ώστε να ελέγξουν με επιτυχία τη ζούγκλα τους!

Η συνηθισμένη στρατηγική, επιλέγοντας έναν δυνατό jungler, είναι να ξεκινήσεις από το red buff, και να καταλήξεις στα buffs του αντιπάλου. Βέβαια θα πρέπει να προσέχεις το αντίπαλο Mid και Top Lane, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να λείπουν. Σ’αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση θα ήταν να υποχωρήσεις στη δική σου ζούγκλα. Αφού πάρεις το δεύτερο Buff σου, θα πρέπει να σκεφτείς το που θα κάνεις gank καθώς οι laners θα έχουν ξεμείνει από αναλώσιμα (Potions,Wards) Έχεις περισσότερες πιθανότητες για ένα επιτυχημένο gank εάν πας σε πιεσμένη λωρίδα. Εάν αποφασίσεις να κάνεις gank στο Mid και καταφέρεις να «κάψεις» το Flash του αντιπάλου σου ή πάρεις ένα Kill, καλό θα ήταν να βάλεις wards στην αντίπαλη ζούγκλα. Μετέπειτα μπορείς να επιστρέψεις στο Mid, καθώς η ικανότητα του αντιπάλου να ξεφύγει θα έχει μειωθεί δραματικά.

20140504_063503735Όταν επιλέγεις έναν σχετικά αδύναμο jungler, καλό θα ήταν να μην βιαστείς να πάρεις το δεύτερο Buff σου. Μόλις πάρεις το πρώτο σου Buff επέλεξε μία εύκολη διαδρομή για να πάρεις XP.  Οι σχετικά πιο αδύναμοι junglers αργούν να πάρουν το ultimate τους, θα πρέπει να πας 6 level όσο πιο γρήγορα μπορείς για να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου με τα ganks σου.

Εκτός από τον έλεγχο της ζούγκλας, οι junglers πρέπει να αντιλαμβάνονται το πότε είναι καλή στιγμή για gank. Όταν το Top σου είναι σε καλή κατάσταση και έχει πιέσει το Lane του, θα πρέπει να πάρεις γρήγορα τα buffs σου και να βοηθήσεις τον συμπαίκτη σου. Φυσικά θα πρέπει να προσέξεις, ώστε να μην σ’αντιληφθεί ο αντίπαλος μέχρι να φτάσεις στο Lane. Σε αυτό το σημείο ο αντίπαλος jungler θα έχει παρατηρήσει το Top σου και λογικά σχεδιάζει να κάνει gang. Ωστόσο αν ο αντίπαλος jungler δεν έρθει,εσύ και ο συμπαίκτης σου θα πρέπει ν’αποφασίσετε αν θα επιχειρήσετε να σκοτώσετε το αντίπαλο Top. Την ίδια στιγμή, την ώρα που προσπαθείς να βοηθήσεις άλλα lanes, καλό θα ήταν να συνεννοηθείς με τους συμπαίκτες σου για το που έχουν βάλει wards οι αντίπαλοι. Αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να αποφασίσεις πού και πώς θα πρέπει να βοηθήσεις.

Κάνοντας gank στο Bot Lane, αφού καταφέρεις να σκοτώσεις ή να διώξεις κάποιον από τους  αντιπάλους σου, θα πρέπει να επιχειρήσετε να σκοτώσετε τον δράκο. Οι αντίπαλοι σας δε θα μπορέσουν ν’αντιδράσουν εύκολα καθώς υστερούν αριθμητικά. Αυτή η κίνηση θα είναι πολύ σημαντική καθώς θα δώσει στην ομάδα σου ένα μικρό προβάδισμα.

Όταν ένας συμπαίκτης σας έχει σταθερό έλεγχο του lane του, θα πρέπει να βοηθήσετε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Στόχος σας, είναι η ενίσχυση των lane που χρειάζονται βοήθεια. Ο συμπαίκτης σας που χάνει το lane του, είναι αυτός που χρειάζεται και την βοήθεια σας.

Περισσότερα νέα για το League of Legends