Η ατμόσφαιρα παγώνει – Πρώτη ματιά στην Team Ice

Η ατμόσφαιρα παγώνει: οι παίκτες της Team Ice έχουν συνηθίσει να προκαλούν ανατριχίλες στο πέρασμά τους και συνδυάζουν στο ρόστερ μερικούς από τους πιο οργανωτικούς και κυρίαρχους παίκτες του ανταγωνιστικού League of Legends. Αρχηγός/Μεσαία λωρίδα – Alliance – Froggen Ποσοστό ψήφων περιοχής: 10% Ένας παίκτης που βασίζει τη φήμη του στη θρυλική Ανίβια, ο Henrik «Froggen» Hansen δεν θα μπορούσε να λείπει από την Team Ice. Ο παίκτης μεσαίας λωρίδας των Alliance, πρώην παίκτης των Evil Geniuses και CLG.EU, θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους παίκτες που πρωταγωνιστούν στη σκηνή, καθώς και ένας από τους πιο επινοητικούς […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η ατμόσφαιρα παγώνει: οι παίκτες της Team Ice έχουν συνηθίσει να προκαλούν ανατριχίλες στο πέρασμά τους και συνδυάζουν στο ρόστερ μερικούς από τους πιο οργανωτικούς και κυρίαρχους παίκτες του ανταγωνιστικού League of Legends.teamice-banner

Αρχηγός/Μεσαία λωρίδα – Alliance – Froggen

froggen_ice

Ποσοστό ψήφων περιοχής: 10%

Ένας παίκτης που βασίζει τη φήμη του στη θρυλική Ανίβια, ο Henrik «Froggen» Hansen δεν θα μπορούσε να λείπει από την Team Ice. Ο παίκτης μεσαίας λωρίδας των Alliance, πρώην παίκτης των Evil Geniuses και CLG.EU, θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους παίκτες που πρωταγωνιστούν στη σκηνή, καθώς και ένας από τους πιο επινοητικούς παίκτες στο ρόλο του: για λίγο καιρό, ο Λι Σιν είχε γίνει μια καλή επιλογή για τη μεσαία λωρίδα, κυρίως λόγω της εμπιστοσύνης που είχε ο Froggen στην ευελιξία του ήρωα, αλλά και επειδή είχε βαρεθεί να παίζει συνεχώς με τις «κανονικές» επιλογές.

Όμως, παρόλο που η ικανότητά του ως παίκτης αναγνωρίζεται ευρέως, ο Froggen δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη δόξα που του αξίζει. Αν και οι CLG.EU κατάφεραν να κερδίσουν το διόλου ευκαταφρόνητο ασημένιο μετάλλιο στο OGN Champions Summer 2012 και να εξασφαλίσουν μια θέση στους ημιτελικούς του επόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, η απόδοση της ομάδας του στη Σεζόν 3 δεν ήταν εφάμιλλη των ανερχόμενων Fnatic και Gambit. Ακόμα και ο ίδιος ο Froggen δεν κατάφερε να λάμψει στην εξαιρετικά ανταγωνιστική θέση της μεσαίας λωρίδας σε διεθνές επίπεδο. Όμως ο Froggen ήταν ο πρώτος που είχε πετύχει αυτό το επίπεδο χειρισμού και οργάνωσης του παιχνιδιού.

Επωμιστής ζημιάς επίθεσης – Counter Logic Gaming – Doublelift

doublelift_ice

Ποσοστό ψήφων περιοχής: 14%

Είναι ίσως ο πιο προκλητικός παίκτης της Βόρειας Αμερικής. Μπορεί όμως να αποδείξει την αξία του και στο παιχνίδι; Ο κορυφαίος επωμιστής των Counter Logic Gaming είναι γνωστός κυρίως για δύο πράγματα: εμπρηστικά σχόλια στο μικρόφωνο και ένα εξίσου εκρηκτικό επίπεδο ικανότητας που εντυπωσιάζει τους θεατές. Όμως, ενώ οι δηλώσεις του έχουν χιουμοριστικό χαρακτήρα, το χάος που προκαλεί στο παιχνίδι δεν είναι καθόλου αστείο. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, η απόδοση των ομάδων πέφτει και ανεβαίνει ξανά, αλλά το όνομα του Yiliang «Doublelift» Peng φιγουράρει πάντα στη λίστα με τους καλύτερους επωμιστές ζημιάς επίθεσης της Βόρειας Αμερικής.
Βέβαια, δεν έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία στα τουρνουά. Ακόμα και στο τελευταίο All-Stars που έλαβε χώρα στη Σαγκάη, το κατά τα άλλα εντυπωσιακό ζευγάρι που έκανε με τον Xpecial δεν μπόρεσε να σταθεί ενάντια στον Madlife και τους υπόλοιπους ασυναγώνιστους παίκτες από την Κορέα. Όμως αυτήν τη φορά, ο «Godlife» είναι στο πλευρό του. Θα δει επιτέλους λίγο φως και ο Doublelift;

Υποστήριξη – CJ Entus Frost – MadLife

madlife_iceΠοσοστό ψήφων περιοχής: 20,5%

Μια φορά και έναν καιρό, οι παίκτες υποστήριξης δεν είχαν πρόσβαση σε φυλαχτά, δωρεάν μάτια και ικανοποιητικές ποσότητες χρυσού. Τότε, ο Hong «MadLife» Min-gi ήταν ο θεός των εντυπωσιακών κινήσεων που κρίνουν τον αγώνα. Είτε φορές προκαλούσε χάος με τον Άλισταρ, είτε ξάφνιαζε τους πάντες με την ακρίβεια της Ρουκετο-Αρπαγής του, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο πραγματικός αστέρας των MiG, μετά των Azubu και τέλος των CJ Entus Frost δεν ήταν οι επωμιστές ή οι παίκτες ζούγκλας, ούτε ο πανίσχυρος παίκτης επάνω λωρίδας τους, αλλά ο κατά τα άλλα γλυκομίλητος και μαζεμένος παίκτης υποστήριξής τους.
Είναι η δεύτερη διαδοχική φορά που ο Madlife συμμετέχει στην ομάδα All-Stars της Κορέας και ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε την επιλογή του από το κοινό. Παρόλο που η νέα εποχή υποστήριξης έχει αυξήσει τον αριθμό των παικτών που επιλέγουν αυτήν τη θέση, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει τη δική του ιστορία.

Επάνω λωρίδα – Team WE – CaoMei

caomei_iceΠοσοστό ψήφων περιοχής: 15,6%

Αν και το ψευδώνυμο του Wei «CaoMei» Handong σημαίνει «φράουλα», δεν είναι τόσο γλυκός στους αντιπάλους που κάνει κομμάτια στην επάνω λωρίδα. Λέγεται στην κοινότητα του παιχνιδιού στην Κίνα ότι, αν ο CaoMei είναι ο πρώτος παίκτης που θα πεθάνει, τότε οι World Elite είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσουν το παιχνίδι. Είναι μια παράδοξη υπόθεση που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και περιστασιακές συνθήκες. Άλλωστε, δεν είναι ο μοναδικός παίκτης επάνω λωρίδας που έχει αυτήν τη φήμη: όπως και ο Darien των Gambit Gaming, ο CaoMei έχει την ασύγκριτη ικανότητα να προκαλεί το θυμό του αντίπαλου παίκτη ζούγκλας.
Αυτό δεν συμβαίνει χωρίς λόγο, βέβαια. Όταν ο CaoMei είναι ελεύθερος να κάνει το παιχνίδι του, ειδικά με την Ιρέλια ή τον Ρένγκαρ, είναι μια βόμβα που περιμένει να εκραγεί και το φιτίλι δεν είναι καθόλου μακρύ. Ο Froggen είναι σίγουρο ότι θα θυμάται με πόνο γιατί η Team WE θεωρείται τόσο καλή ομάδα εδώ και τόσο καιρό: η εισβολή από τον Ρένγκαρ στο τουρνουά του Λας Βέγκας είναι σίγουρο ότι θα του έχει μείνει αξέχαστη, καθώς κατάφερε να περάσει μέσα από την άμυνα των CLG.EU και να γκρεμίσει τις αμυντικές θέσεις που κρατούσαν οι Ευρωπαίοι για τουλάχιστον μία ώρα.

Επωμιστής ζημιάς επίθεσης – Saigon Jokers – Archie

archie_ice

Ποσοστό ψήφων περιοχής: 16,2%

Η βιετναμέζικη σκηνή του League of Legends δεν έχει σημειώσει κάποια σημαντική επιτυχία, εκτός από ορισμένες σπάνιες εκπλήξεις. Οι Saigon Jokers έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη διεθνή σκηνή μόνο μία φορά, όταν κατάφεραν να πετύχουν μια απρόσμενη νίκη ενάντια στους Singapore Sentinels στη Σεζόν 2 και να έρθουν αντιμέτωποι με τους Dignitas από τη Βόρεια Αμερική, τους οποίους κατάφεραν να νικήσουν σε έναν αγώνα. Όμως, μετά από αυτήν τη μοναδική τους διάκριση, χάθηκαν από το προσκήνιο.
Αυτόν τον καιρό, ωστόσο, δείχνουν ότι έχουν ξεπεράσει τη ρετσινιά της «τυχερής» ομάδας από τη Νοτιανατολική Ασία.

Με την καθοδήγηση του Κορεάτη προπονητή Lee In-Cheoul, ο επωμιστής Tran «Archie» Minh Nut και η ομάδα του έχουν μεταμορφωθεί σε μια ανταγωνιστική απειλή και σε έναν από τους πιο φιλόδοξους διεκδικητές του Garena Premier League από τις παντοδύναμες ομάδες της Ταϊβάν. Οι Jokers κατάφεραν να προκριθούν δύο φορές στους ημιτελικούς του GPL, παρά τη λυσσαλέα αντίσταση των Ταϊβανέζων, για έναν λόγο: την εκπληκτική απόδοση του ακροβολιστή από το Βιετνάμ, ο οποίος γίνεται ασταμάτητος αν καταφέρει να αποκτήσει την ορμή που χρειάζεται.

Misaya

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον θρυλικό Misaya. Είναι δικαιολογημένα ο διασημότερος παίκτης μεσαίας λωρίδας της Κίνας: παρόλο που αποσύρθηκε πέρυσι, άλλαξε για πάντα το στυλ παιχνιδιού της περιοχής. Το όνομά του έχει δεθεί με το στυλ παιχνιδιού του Τουίστεντ Φέιτ, τόσο στην Κίνα, όσο και οπουδήποτε αλλού.

Περισσότερα νέα για το League of Legends