Η Προέλευση των Πόρο

Η προελευση των Πόρο Για να γιορτάσουμε τα επερχόμενα πρώτα γενέθλια της Μαινόμενης Αβύσσου, ανοίγουμε τα σεντούκια των σχεδιαστών μας και αποκαλύπτουμε τη μυστηριώδη και μαγική προέλευση των πιο αξιαγάπητων κατοίκων του χάρτη: των πόρο! Οι RiotOtown, RiotEarp και RiotCaptainLx ξεμυτίζουν για λίγο από τις κρύπτες των σχεδιαστών και ρίχνουν φως στα λατρεμένα χνουδωτά ζωάκια, λέγοντάς μας πώς η ιδέα τους έγινε πραγματικότητα! Πρώτα απ’ όλα, τι κάνετε εσείς στην Riot; Είμαστε στην ομάδα περιβάλλοντος! Ο RiotOtown είναι κύριος σχεδιαστής περιβάλλοντος, ο RiotEarp είναι σχεδιαστής ιδεών και ο RiotCaptainLx είναι υπεύθυνος ανιματέρ. Είμαστε μόνο μερικοί από τους πολλούς συναδέλφους του […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η προελευση των Πόρο

pab-big

Για να γιορτάσουμε τα επερχόμενα πρώτα γενέθλια της Μαινόμενης Αβύσσου, ανοίγουμε τα σεντούκια των σχεδιαστών μας και αποκαλύπτουμε τη μυστηριώδη και μαγική προέλευση των πιο αξιαγάπητων κατοίκων του χάρτη: των πόρο! Οι RiotOtown, RiotEarp και RiotCaptainLx ξεμυτίζουν για λίγο από τις κρύπτες των σχεδιαστών και ρίχνουν φως στα λατρεμένα χνουδωτά ζωάκια, λέγοντάς μας πώς η ιδέα τους έγινε πραγματικότητα!

Πρώτα απ’ όλα, τι κάνετε εσείς στην Riot;

mb_jords2_thumb

Είμαστε στην ομάδα περιβάλλοντος! Ο RiotOtown είναι κύριος σχεδιαστής περιβάλλοντος, ο RiotEarp είναι σχεδιαστής ιδεών και ο RiotCaptainLx είναι υπεύθυνος ανιματέρ. Είμαστε μόνο μερικοί από τους πολλούς συναδέλφους του δημιουργικού τμήματος που σχεδιάσαμε τη Μαινόμενη Άβυσσο!

Από πού προήλθε η ιδέα των πόρο;

Όταν είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει τη Μαινόμενη Άβυσσο, ολόκληρη η ομάδα αναζητούσε κάτι που θα έσπαγε την παγωμένη και σοβαρή ατμόσφαιρα της Αβύσσου. Αντίθετα με τους άλλους χάρτες μας, η Μαινόμενη Άβυσσος είχε ένα πολύ δομικό, γραμμικό μοτίβο. Ήταν κυριολεκτικά μια γέφυρα χωρίς στοιχεία φαντασίας, κάτι που δεν ταίριαζε ιδιαίτερα στο League. Για αντιστάθμισμα, ολόκληρη η ομάδα ξεκίνησε να εξετάζει ιδέες για χαριτωμένα και διασκεδαστικά πράγματα που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και που θα έμεναν πιστά στο πνεύμα του League, χωρίς να μειώνουν το επικό στοιχείο του χάρτη. Αυτό ήταν κάπως δύσκολο, καθώς ό,τι και να προσθέταμε έπρεπε να είναι εμφανές, χωρίς όμως να τραβά την προσοχή σε υπερβολικό βαθμό. Δεν θέλαμε οι παίκτες να νομίζουν ότι το μικρό ζωάκι μας είναι υπηρέτης ή τέρας που θα έπρεπε να σκοτώσουν!

Θέλαμε να σχεδιάσουμε κάτι χνουδωτό που να φαίνεται ότι μπορεί να επιβιώσει στο σκληρό χειμώνα. Έτσι ο RiotEarp πήρε ως πηγές έμπνευσής του τις αγριόγιδες του βουνού, τους ταράνδους και τις πολικές αρκούδες. Σχεδίασε την αρχική ιδέα του πόρο με βάση μια πιο χαριτωμένη μορφή όλων αυτών και αυτήν ακολουθήσαμε! Η Μαινόμενη Άβυσσος είναι ο πιο παγωμένος και σκληρός τόπος της Γης των Ρούνων. Έτσι, μπορείτε να θεωρήσετε τα πόρο την ενσάρκωση της ζεστασιάς, της χαράς και της αγάπης που υπάρχει ακόμη εκεί.

Αφού ο RiotOtown σχεδίασε το μοντέλο και την υφή του πρώτου πόρο, αποφάσισε μαζί με τον RiotCaptainLx να προσθέσουν μια τεράστια γλώσσα, καθώς το μικρό πλασματάκι τους θύμιζε κουτάβι. Μετά, στη διάρκεια του σχεδιασμού των κινήσεων, ο RiotCaptainLx έκανε ένα ακόμη βήμα παραπέρα και έβαλε το πόρο να μπορεί να γλείψει όλο του το πρόσωπο στη στιγμή! Μετά το σχεδιασμό της γλώσσας, έβαλε το πόρο να κυκλοφορεί λαχανιασμένο με τη γλώσσα έξω. Συμφωνήσαμε απολύτως ότι τα πόρο θα πρέπει να είναι έτσι λαχανιασμένα. Αναβλύζουν αγάπη, έτσι είναι πάρα πολύ ζεστά, παρόλο που οι θερμοκρασίες της Αβύσσου είναι πολύ χαμηλές!

Πώς αποφασίσατε να τα ονομάσετε «πόρο»;

Ο RiotCaptainLx χρειαζόταν ένα όνομα για το αρχείο κινούμενης εικόνας που ανέβηκε στο Περιβάλλον Δημόσιας Beta (PBE), έτσι σκεφτήκαμε διάφορες επιλογές μέχρι που καταλήξαμε στο πόρο, που σημαίνει τάρανδος στα Φινλανδικά. Ακούγεται πολύ χαριτωμένο! Υποτίθεται ότι το όνομα θα ήταν προσωρινό, αλλά δεν το αλλάξαμε, χάρη σε μια μικρή παράλειψη που κάναμε. Βασικά, ένας παίκτης έκανε μια δημοσίευση online, λέγοντας ότι είχε ανακαλύψει το όνομα αρχείου, όταν πάτησε σε ένα πόρο στο παιχνίδι στον PBE. Αφού άρεσε στους παίκτες, άρεσε και σε μας… ε, τελικά το κρατήσαμε.

Πόσο χρόνο χρειαστήκατε για να δημιουργήσετε τα πόρο;
PoroPlushy_Turnaround_thumb

Περίπου οκτώ ώρες από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίηση στο παιχνίδι στον PBE. Χωρίς πλάκα. Δεν περιμέναμε να γίνουν τα πόρο τόσο δημοφιλή, διαφορετικά θα καθόμασταν να το σκεφτούμε πολύ περισσότερο!

 

Τι άλλο μπορείτε να μας πείτε για τα πόρο;

Χμμ… ας πούμε και μερικές αστείες λεπτομέρειες.

Τα πόρο είναι η προσωποποίηση της αλήθειας, του θάρρους και της αθωότητας

Το χρώμα που περιγράφει καλύτερα τα πόρο είναι «πολύ ανοικτό μπλε, όπως το χιόνι του Φρέλιορντ» (Pantone P 121-3 U)

Τα πόρο έχουν κοιλιά σε σχήμα καρδιάς, επειδή είναι φτιαγμένα από αγάπη

Τα κέρατα ενός πόρο ανασηκώνονται όταν είναι ενθουσιασμένο και πέφτουν όταν φοβάται

Τα πόρο μετακινούνται στο χιόνι σαν να κολυμπούν με τα μπροστινά πόδια τους

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα πόρο είναι άφθαρτα. Παρόλο που σε κάποιο σημείο σχεδιάσαμε τα πόρο, ώστε να αναποδογυρίζουν και να σπαρταρούν, αν έπεφταν σε κάποιο σιντριβάνι της Αβύσσου

Τα Πόρο-Σνακ είναι παγωμένα χάρη σε κρυστάλλους πάγου του Φρέλιορντ

Χάρη σε κάποια πρόσφατα ηρωικά κατορθώματά του, ο Μπράουμ είναι φίλος των πόρο
porobizkit_thumb

Φτιαγμένα από αγάπη, τυφλά απ’ τη χαρά

Αθώα, αγνά, αληθινά και μαγικά

Πιστά και δοτικά, συχνά αγαθά

Γλυκά και χνουδωτά, στην καρδιά τους βρίσκεις τα κλειδιά.

Περισσότερα νέα για το League of Legends
Tags