Σημεία προσοχής που πρέπει να θυμούνται οι Marksmen

Στο League of Legends πολλοί είναι αυτοί που τους αρέσει να παίζουν ADC.Ο Marksman πρέπει να είναι αυτός που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το περισσότερο damage στην αντίπαλη ομάδα, ωστόσο πολλά ADC κάνουν λάθη που περιορίζουν την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη. Παρακάτω επισημαίνουμε κάποια σημεία κλειδιά που πρέπει τα ADC να θυμούνται. 1. Πίεση στο laning phase 2. Πότε πρέπει να πάμε πίσω στην βάση 3. Αγοράζοντας τα σωστά αντικείμενα 4. Teamfight Positioning 5. Τεχνικές για μέγιστο damage   1.Πίεση στο laning phase Η laning φάση είναι από τις πιο σημαντικές για ένα ADC. Όσο ασχολείται με το […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Στο League of Legends πολλοί είναι αυτοί που τους αρέσει να παίζουν ADC.Ο Marksman πρέπει να είναι αυτός που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το περισσότερο damage στην αντίπαλη ομάδα, ωστόσο πολλά ADC κάνουν λάθη που περιορίζουν την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη.

Παρακάτω επισημαίνουμε κάποια σημεία κλειδιά που πρέπει τα ADC να θυμούνται.

1. Πίεση στο laning phase
2. Πότε πρέπει να πάμε πίσω στην βάση
3. Αγοράζοντας τα σωστά αντικείμενα
4. Teamfight Positioning
5. Τεχνικές για μέγιστο damage

 

1.Πίεση στο laning phase

Η laning φάση είναι από τις πιο σημαντικές για ένα ADC. Όσο ασχολείται με το να κάνει last hit σε minions πρέπει παράλληλα να εμποδίζει το αντίπαλο ADC να κάνει το ίδιο. Πρέπει ταυτόχρονα να προσπαθεί να μειώσει τη ζωή των αντιπάλων ώστε να δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για πιθανή μάχη. Εδώ είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιεί τη θέση των φιλικών minions είτε για επιπλέον harass στον αντίπαλο είτε για να απωθήσει εχθρικά harass επειδή μόλις χτυπήσει κάποιος αντίπαλο αυτομάτως γίνεται στόχος για των εχθρικών minions στην περιοχή. Βέβαια υπάρχει και ένα support το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω…

2. Πότε πρέπει να πάμε πίσω στην βάση

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πότε να επιστρέψουμε στη βάση για να αγοράσουμε αντικείμενα και να γεμίσουμε τη ζωή μας και πότε πρέπει να μείνουμε για να συνεχίσουμε το farm και να πάρουμε XP. Για παράδειγμα αφού ο δικός μας jungler μας βοηθήσει να σκοτώσουμε έναν αντίπαλο, πολύ πιθανόν να έχουμε χαμηλή ζωή. Προφανώς αυτό το έχει αντιληφθεί και ο αντίπαλος jungler και μάλλον έρχεται για ένα gang οπότε πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να γυρίσουμε πίσω. Επίσης μετά από ένα kill όταν θα γυρίσει ο αντίπαλος θα έχει κάνει τις αγορές του και αυτό θα μας φέρει σε μειονεκτική θέση ενώ αν γυρίσουμε αμέσως μετά το kill κι εμείς θα έχουμε εμείς αγοράσει και μάλιστα καλύτερα items άρα θα συνεχίσουμε να έχουμε πλεονέκτημα.

 

3. Αγοράζοντας τα σωστά αντικείμενα

Πολλά ADC αγοράζουν πάντα τα ίδια αντικείμενα ανεξάρτητα από το τι κάνει ο αντίπαλος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στο laning phase ή ακόμα και σε μια χαμένη μάχη στο mid-game. Για παράδειγμα αν η μπροστινή γραμμή των αντιπάλων έχει αμυντικά αντικείμενα όπως Randuin’s Omen και Sunfire Cape, πρέπει αμέσως να αγοράσουμε ένα last whisper και να μην προσπαθήσουμε να αγοράσουμε κάτι άλλο πρώτα.

 

4. Teamfight Positioning

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό του ADC η θέση που θα έχει και οι κινήσεις που θα κάνει σε ένα teamfight. Ένα ADC δεν επιτίθεται τυφλά σε squishy αντιπάλους αλλά πρωτίστως επιλέγει τους αντιπάλους που είναι πιο κοντά σε αυτό και στην εξέλιξη της μάχης προσπαθεί να επιλέξει στρατηγικούς στόχους. Δεν μπορεί να υποχωρήσει όταν νιώθει πως απειλείται καθώς έτσι και damage δεν θα κάνει και μάλλον θα πεθάνει. Επίσης, αν υπάρχει αντίπαλος ήρωας με burst damage π.χ. Annie πρέπει να περιμένουμε να χρησιμοποιήσει τα skills της μέχρι να επιτεθούμε.

 

5. Τεχνικές για μέγιστο damage

Αυτό διαχωρίζει το καλό ADC από το κακό. Για να παίξει κανείς ADC πρέπει να συνηθίσει να κάνει τα autoattacks μεταξύ των κινήσεων. Αν δεν καταλάβει πως να κινείται ανάμεσα στα autoattacks μάλλον θα πεθαίνει πολύ συχνά. Προτείνεται εξάσκηση με Vayne μιας και η Q της έχει cooldown 2 δευτερόλεπτα η κίνηση μεταξύ των autoattack θα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.

Περισσότερα νέα για το League of Legends
Tags

Gamer since: 1983