Πρώτη επαφή με Minecraft

Έχοντας ακούσει τόσα πολλά, τον τελευταίο μήνα βάλθηκα να κάψω το μυαλό μου με το MineCraft Ανέκαθεν δοκίμαζα παιχνίδια (έστω και για 2-3 ώρες) οπότε ένα τέτοιο game δεν μπορούσε να μου ξεφύγει. Ξεκινώντας βρήκα και κατέβασα το unofficial Minecraft και μετά από ένα πρόβλημα με την java μου και την αδυναμία να τρέξω ένα executable jar file το οποίο το έλυσα αρκετά εύκολα, ξεκίνησα να παίζω στην αρχή offline. Μόλις μπαίνει κανείς αντικρίζει έναν κόσμο από τουβλάκια χωρίς να σημαίνει πως τα γραφικά είναι άσχημα, απλά είναι διαφορετικά.  Μπορεί κανείς λέει να βάλει mod και να έχει γραφικά HD. […]

Έχοντας ακούσει τόσα πολλά, τον τελευταίο μήνα βάλθηκα να κάψω το μυαλό μου με το MineCraft

Ανέκαθεν δοκίμαζα παιχνίδια (έστω και για 2-3 ώρες) οπότε ένα τέτοιο game δεν μπορούσε να μου ξεφύγει.

Ξεκινώντας βρήκα και κατέβασα το unofficial Minecraft και μετά από ένα πρόβλημα με την java μου και την αδυναμία να τρέξω ένα executable jar file το οποίο το έλυσα αρκετά εύκολα, ξεκίνησα να παίζω στην αρχή offline.

Μόλις μπαίνει κανείς αντικρίζει έναν κόσμο από τουβλάκια χωρίς να σημαίνει πως τα γραφικά είναι άσχημα, απλά είναι διαφορετικά.  Μπορεί κανείς λέει να βάλει mod και να έχει γραφικά HD. Εντυπωσιακό;

Hobbiton

Αρχικά και μέσα στην πρώτη μέρα, πρέπει να βρεις coal και να φτιάξεις ένα υποτυπώδες σπίτι. Με το coal θα φτιάξεις δαδιά που θα κρατήσουν τα zombies μακριά. Στη συνέχεια και με βοηθό τα διάφορα wikis βρίσκεις τις διάφορες συνταγές για να κατασκευάσεις πολλά αντικείμενα στο παιχνίδι.

Ένα μεγάλο mind game είναι η κατασκευή του σπιτιού (ή του παλατιού) σου. Δεν χρειάζεσαι «χρήματα» για να το κατασκευάσεις και το μόνο όριο είναι η φαντασία του καθενός και οι ώρες που διαθέτει στην κατασκευή! Στο online η κατασκευή θα πρέπει να είναι υπόθεση όλου του faction και μπορούν να κατασκευαστούν τεράστια πράγματα όπως κάστρα και πύργοι!

Εκεί που είχα δει ότι ήθελα και έλεγα…  ok now what? γνώρισα τα παιδιά από RFS . Οπότε έμαθα και για τον Glowstone server.

Τα παιδιά ήταν πρόθυμα να με ξεναγήσουν στον κόσμο του Glowstone και αφού διάλεξα την μεριά της Αθήνας και επάγγελμα miner (ως κλασσικός PvE παίχτης), έφτιαξα ένα faction, εξασφάλισα χώρο για όλους όσους θέλουν να μπουν στην Ganespace faction και μέχρι τώρα έχω χτίσει ένα υποτυπώδες σπίτι για καταφύγιο τα βράδια και μια φάρμα με γουρούνια για να εξασφαλίσουμε τροφή. Επίσης κάτω από το σπίτι εκτείνεται ένα ορυχείο με ένα τεράστιο δίκτυο από στοές.

Waterfall City

Εκτός από την ειρηνική αυτή περιοχή, στον server υπάρχουν περιοχές για PvP που μένει να τις εξερευνήσουμε, περιοχές με μαγαζιά όπου οι παίκτες πουλούν όλων των ειδών τα πράγματα και κάποια άλλα portals όπου είναι black boxes ακόμα αλλά θα εξερευνηθούν κι αυτά σύντομα!

Το εκπληκτικό που άκουσα είναι πως τα παιδιά της RFS τρέχουν ένα Lineage 2 project. Κλασσικά με classes, skills, karma…  όλα.

Αναμένουμε με ανυπομονησία!!

Κλείνοντας το άρθρο θα ήθελα να πω πως όσες φορές κι αν το έχω παίξει πάντα βρίσκω πράγματα που θα ήθελα να κάνω και όσο κι αν φαίνεται μικρό και πεπερασμένο θα σας συνέστηνα ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε ως ένα εναλλακτικό game και να σχηματίσετε κι εσείς τη δική σας άποψη.

 

Περισσότερα νέα για το Minecraft

Gamer since: 1983