Δίκτυα υπερυψηλής τεχνολογίας

Αν θέλετε να πάρετε ένα σήμα γρήγορα από ένα σημείο Α στο σημείο Β, έχετε βασικά τρεις επιλογές: καλώδια οπτικών ινών, ένα δίκτυο από πιάτα μικροκυμάτων, ή συνδέσμους με λέιζερ. Τα ηλεκτρικά δίκτυα με καλώδια χαλκού είναι εφικτά για εργασίες μικρού μήκους, αλλά η μειωμένη λειτουργικότητα και το εύρος ζώνης τους για μεγαλύτερες διαδρομές τα καθιστά λιγότερο επιθυμητά από τις οπτικές ίνες.Τα δίκτυα με μικροκύματα (και ακόμα υψηλότερης συχνότητας κυμάτων χιλιοστού), επίσης, δεν είναι πολύ υψηλού εύρους ζώνης, αλλά επειδή είναι ειδικά κατασκευασμένα, μπορούν να πάρουν μια πολύ άμεση διαδρομή, επιτυγχάνοντας σημαντικά χαμηλότερες τιμές latency από τα δίκτυα οπτικών ινών.Τα […]

Αν θέλετε να πάρετε ένα σήμα γρήγορα από ένα σημείο Α στο σημείο Β, έχετε βασικά τρεις επιλογές: καλώδια οπτικών ινών, ένα δίκτυο από πιάτα μικροκυμάτων, ή συνδέσμους με λέιζερ.

Τα ηλεκτρικά δίκτυα με καλώδια χαλκού είναι εφικτά για εργασίες μικρού μήκους, αλλά η μειωμένη λειτουργικότητα και το εύρος ζώνης τους για μεγαλύτερες διαδρομές τα καθιστά λιγότερο επιθυμητά από τις οπτικές ίνες.Τα δίκτυα με μικροκύματα (και ακόμα υψηλότερης συχνότητας κυμάτων χιλιοστού), επίσης, δεν είναι πολύ υψηλού εύρους ζώνης, αλλά επειδή είναι ειδικά κατασκευασμένα, μπορούν να πάρουν μια πολύ άμεση διαδρομή, επιτυγχάνοντας σημαντικά χαμηλότερες τιμές latency από τα δίκτυα οπτικών ινών.Τα Laser δίκτυα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δικτύων κύματος μικροκυμάτων / χιλιοστού, αλλά έχουν μεγαλύτερο εύρος ζώνης, και μερικά πολύ έξυπνα προσαρμόσιμα οπτικά συστήματα που σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται από τις κακές καιρικές συνθήκες κάτι που στα δίκτυα μικροκυμάτων σημαίνει σημαντική μείωση απόδοσης του σήματος.

Σύμφωνα με την AOptix, το δίκτυο τεχνολογίας λέιζερ έχει την αξιοπιστία και την ικανότητα των δικτύων οπτικών ινών, καθώς και τη χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση δικτύων μικροκυμάτων. Η AOptix ξεκίνησε ως ανάδοχος άμυνας των ΗΠΑ, δημιουργώντας ένα σύστημα λέιζερ που επιτρέπει την δημιουργία 10Gbps αέρος-εδάφους δίκτυα σε απόσταση 200 χιλιομέτρων (124 mi). Τώρα θέλει να φέρει αυτή την τεχνολογία στην αγορά των καταναλωτών και των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Με το συνδυασμό προσαρμοστικής οπτικής και καθοδήγησης δεσμών ,η AOptix λέει πως οι σύνδεσμοι λέιζερ λειτουργούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η AOptix ελπίζει να αναπτύξει κάποιες μικρής εμβέλειας συνδέσεις λέιζερ στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, και στη συνέχεια, να ακολουθήσει μια σύνδεση με λέιζερ Λονδίνου-Φρανκφούρτης στο μέλλον.