Η Valve ανακοίνωσε νέες πληροφορίες για το SteamOS

Η Valve κυκλοφόρησε ένα FAQ που περιγράφει τις απαιτήσεις υλικού , μεθόδους ενημέρωσης και πληροφόρησης του λογισμικού για το λειτουργικό σύστημα του Steam. Η πρώτη έκδοση του SteamOS , η οποία η Valve αποκαλεί Alchemist , βασίζεται σε ένα λειτουργικό σύστημα Linux που ονομάζεται Debian . Στο FAQ της , η Valve δήλωσε ότι το Alchemist θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση από το Steam , τα παιχνίδια του Steam και του συστήματος SteamOS. Η Valve , επίσης , πρόσθεσε λεπτομερώς τις απαιτήσεις υλικού για να τρέξει Alchemist : Intel or AMD 64-bit capable processor 4GB or more memory 500GB or […]

Platform
 

Η Valve κυκλοφόρησε ένα FAQ που περιγράφει τις απαιτήσεις υλικού , μεθόδους ενημέρωσης και πληροφόρησης του λογισμικού για το λειτουργικό σύστημα του Steam.


Η πρώτη έκδοση του SteamOS , η οποία η Valve αποκαλεί Alchemist , βασίζεται σε ένα λειτουργικό σύστημα Linux που ονομάζεται Debian . Στο FAQ της , η Valve δήλωσε ότι το Alchemist θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση από το Steam , τα παιχνίδια του Steam και του συστήματος SteamOS. Η Valve , επίσης , πρόσθεσε λεπτομερώς τις απαιτήσεις υλικού για να τρέξει Alchemist :

  • Intel or AMD 64-bit capable processor
  • 4GB or more memory
  • 500GB or larger disk
  • NVIDIA graphics card (AMD and Intel graphics support coming soon)
  • UEFI boot support
  • USB port for installation

Όσον αφορά το λογισμικό, το SteamOS θα τρέχει όχι μόνο τα παιχνίδια του Steam , αλλά και εφαρμογές Linux. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν πηγές από τρίτους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες εφαρμογές . Όπως και με το Steam , τυχόν ενημερώσεις για τα παιχνίδια και εφαρμογές θα εγκαθίστανται αυτόματα. Αν και το SteamOS θα επιτρέψει σύντομα τους χρήστες από υπολογιστές με Windows , τα Windows παιχνίδια και εφαρμογές δεν είναι άμεσα συμβατά με το SteamOS .