Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την 4η σεζον στο League of Legends! (Μέρος 1ο)

Η Σεζόν 4 έρχεται με τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, στις online αρένες μάχης του League of Legends, έτσι δεν μας προκαλει καμία έκπληξη ότι η Riot Games θέλει να αλλάξει τα πράγματα λίγο πριν αρχίσει η νέα σεζόν! Αυτή τη στιγμή, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού φέρνει μια αναταραχή μέσω των αλλαγών ώστε να εξελίξει το παιχνίδι , να το βελτιώσει και κάνει πιο απολαυστικό το gameplay (στρατηγική του παιχνιδού) – υποκινούμενη από τους παίκτες και τις προτάσεις τους.   Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που προσπαθεί να κάνει η Riot είναι να μειώσει το snowballing  – αυτό […]

Η Σεζόν 4 έρχεται με τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, στις online αρένες μάχης του League of Legends, έτσι δεν μας προκαλει καμία έκπληξη ότι η Riot Games θέλει να αλλάξει τα πράγματα λίγο πριν αρχίσει η νέα σεζόν! Αυτή τη στιγμή, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού φέρνει μια αναταραχή μέσω των αλλαγών ώστε να εξελίξει το παιχνίδι , να το βελτιώσει και κάνει πιο απολαυστικό το gameplay (στρατηγική του παιχνιδού) – υποκινούμενη από τους παίκτες και τις προτάσεις τους.

s4preseasonchanges-52685772da9b0

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που προσπαθεί να κάνει η Riot είναι να μειώσει το snowballing  – αυτό σημαίνει οτι δίνει περισσότερες ευκαιρίες για τις ομάδες που έχουν μειονέκτημα στην αρχή του παιχνιδιο να κάνουν μια ανατροπή.

Μια περίληψη από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα δούμε  βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο, τα οποία περιγράφονται και στο υπόλοιπο του άρθρου

Αλλαγές στον χάρτη

Το Φαράγγι των Επικαλεστών θα είναι λίγο διαφορετικό κατά τη διάρκεια της περιόδου προετοιμασίας! Εκκαθαρίσαμε περιοχές με βλάστηση στο χάρτη, αφαιρώντας περίεργα σημεία, όπου ένα μάτι δεν μπορούσε να φωτίσει ολόκληρους τους θάμνους ή όπου δύο ήρωες μπορούσαν να βρίσκονται στον ίδιο θάμνο χωρίς να βλέπουν ο ένας τον άλλο. Πιστεύουμε ότι όλοι οι παίκτες θα μπορούν να μάθουν πώς να τοποθετούν μάτια αποτελεσματικά και πώς να μάχονται στη βλάστηση, καθώς και να είναι σίγουροι ότι οι μηχανισμοί στη βλάστηση θα είναι ίδιοι, είτε στην πάνω λωρίδα είτε στην κάτω.

«Καθαρίσαμε αρκετούς σχηματισμούς βλάστησης με περίεργο σχήμα, ώστε οι παίκτες να μπορούν να βλέπουν ολόκληρο το θάμνο τοποθετώντας σωστά ένα μόνο μάτι. »

Ζούγκλα

Προσθέσαμε μια επιπλέον φωλιά στη ζούγκλα, κοντά στις φωλιές του αρχαίου γκόλεμ και των λύκων. Επίσης, τροποποιήσαμε τα τέρατα της ζούγκλας, ώστε να ενισχύονται κλιμακωτά, ανάλογα με τα επίπεδα των ηρώων. Οι ήρωες που είναι χαμηλότερου επιπέδου από το τέρας που σκοτώνουν θα αποκτούν επιπλέον εμπειρία. Αυτό θα βοηθήσει όλα τα μέλη της ομάδας να μην απέχουν πολύ σε επίπεδο. Κυρίως, όμως, θα αντιμετωπιστούν ζητήματα με ήρωες ζούγκλας που μένουν πίσω, καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται.

«Προσθέτοντας μια άλλη φωλιά, ελπίζουμε να αυξήσουμε την ποικιλία των διαδρομών στη ζούγκλα, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερους πόρους στο χάρτη. »

Δράκος

Γα να μειώσουμε την υπερβολική ενίσχυση από το Δράκο στην αρχή του αγώνα και να προσθέσουμε μια δυνατότητα επιστροφής στο παιχνίδι στο μέσο του αγώνα, ο Δράκος δίνει πλέον χρυσό σε όλη την ομάδα και εμπειρία τοπικά με βάση το επίπεδό του. Όπως και με τα άλλα τέρατα, οι ήρωες μικρότερων επιπέδων θα αποκτήσουνε επιπλέον μπόνους εμπειρία, όταν βοηθούν στην εκτέλεσή τους.

Αλλαγές στο οπτικό πεδίο

Κάναμε μεγάλο αριθμό αλλαγών στην ορατότητα, όπως η προσθήκη μιας νέας θέσης αντικειμένου για εαντικείμενα ορατότητας, η προσθήκη ορίων ματιών ανά παίκτη, καθώς και περισσότερες επιλογές ματιών, ώστε η μάχη του οπτικού πεδίου να είναι περισσότερο στρατηγική και λιγότερο αγώνας δρόμου για την απόκτηση χρυσού. Επιπλέον, παρατηρήσαμε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος παιχνιδιού προϋπέθετε ότι ένας παίκτης θα έπρεπε να επωμιστεί το βάρος της ορατότητας και θέλουμε να δώσουμε ξανά έμφαση στην ομαδικότητα όσον αφορά σ’ αυτόν τον τομέα.

Κάθε παίκτης μπορεί να τοποθετήσει μόνο 3 αόρατα μάτια στο χάρτη ανά πάσα στιγμή. Αν τοποθετήσει ένα τέταρτο, το μάτι που είχε τοποθετηθεί πρώτο από τα προηγούμενα κατάστρέφεται
Σε αυτά περιλαμβάνονται μάτια από τη Λίθο Όρασης, το Φανάρι της Ριγκλ και τα Φυλαχτά

Τα μάτια ανίχνευσης περιορίζονται σε 1 στο χάρτη ανά παίκτη
Τα μάτια ανίχνευσης έχουν πλέον 5 πόντους ζωής και δεν είναι αόρατα

«Τα μάτια ανίχνευσης θα εξακολουθούν αν εντοπίζουν, να καταστρέφουν αόρατα εχθρικά μάτια, αλλά θα πρέπει να τα υπερασπίζεστε πιο ενεργά, καθώς θα είναι πάντοτε ορατά. »

Φυλαχτά

«Αυτό που αναμένουμε είναι ότι οι ομάδες θα θέλουν να έχουν μια ποικιλία διαθέσιμων επιλογών οπτικού πεδίου, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις δυνητικές επιλογές οπτικού πεδίου των αντιπάλων τους.»

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν τρία φυλαχτά που η αγορά τους είναι δωρεάν και εξελίσσονται όταν ο ήρωας που τα κρατά φτάνει το επίπεδο 9. Όταν εξελιχθούν, μία ακόμη αναβάθμιση μπορεί να αγοραστεί από το κατάστημα.

Πύργοι & Ινχίμπιτορ

«Η επιστροφή στο παιχνίδι για μια ομάδα με ένα κατεστραμμένο ινχίμπιτορ ήταν πολύ δύσκολη, καθώς θα έπρεπε να πιέσει πρώτα όλες τις λωρίδες. Θέλουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική δυνατότητα στις ομάδες να επιστρέψουν στο παιχνίδι »

Πύργοι

Αλλάζουμε τους πύργους και το ρόλο τους ως στόχο του αγώνα σε αυτήν την περίοδο προετοιμασίας. Η καταστροφή πύργων στην αρχική φάση του αγώνα βοηθούσε μια ομάδα σε κάθε λωρίδα να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της, εκμηδενίζοντας τα στοιχεία που απαιτούν επίδειξη ικανοτήτων στη φάση των λωρίδων. Η φάση των λωρίδων είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας παιχνιδιού στο Φαράγγι των Επικαλεστών. Γι’ αυτό, ο καθολικός χρυσός για την καταστροφή ενός εξωτερικού πύργου μειώνεται, αλλά ο χρυσός που δίνεται στους παίκτες που συμμετείχαν άμεσα στην καταστροφή του πύργου αυξάνεται. Οι εσωτερικοί πύργοι δίνουν περισσότερο καθολικό χρυσό, ενώ οι πύργοι ινχίμπιτορ δίνουν τον περισσότερο χρυσό απ’ όλους.

Ινχίμπιτορ

Η καταστροφή ενός ινχίμπιτορ είναι πολύ σημαντική για το Φαράγγι των Επικαλεστών, σε σημείο που η απώλεια ενός ινχίμπιτορ καθιστούσε μια ενδεχόμενη ανατροπή στατιστικά πολύ δύσκολη. Ένας από τους στόχους μας σε αυτήν την περίοδο προετοιμασίας είναι να μειώσουμε την υπερβολική ενίσχυση των ομάδων. Γι’ αυτό, μειώσαμε τους χρόνους επαναφοράς των ινχίμπιτορ μετά την καταστροφή τους και αφαιρέσαμε την καθολική ενίσχυση σε όλους τους εχθρικούς υπηρέτες όταν καταστρέφεται ένα ινχίμπιτορ. Ωστόσο, δεν θέλουμε να καταστήσουμε ασήμαντη την επιτυχία της καταστροφής ενός ινχίμπιτορ, γι’ αυτό οι λωρίδες όπου το εχθρικό ινχίμπιτορ έχει καταστραφεί θα δημιουργούν πλέον πιο δυνατούς και ανθεκτικούς υπηρέτες.

Διάρκεια θανάτου

Η διάρκεια θανάτου στην αρχή του αγώνα ήταν απλώς καταστροφική για τους ήρωες που σκοτώνονταν. Την έχουμε μειώσει κατά μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μετριάσουμε την υπερβολική ενίσχυση των ηρώων στις λωρίδες.

Λάφυρα

Τα λάφυρα, τα σερί εκτελέσεων και οι βοήθειες έχουν τροποποιηθεί. Για παράδειγμα, μειώνουμε το πλεονέκτημα των εκτελέσεων στην αρχή του αγώνα (έως περίπου το τέταρτο λεπτό), για να μετριάσουμε την υπερβολική ενίσχυση ενός παίκτη από το πρώτο αίμα. Οι ήρωες που επιτύγχαναν μεγάλο αριθμό βοηθειών, δεν ανταμείβονταν κατάλληλα για τη συμμετοχή τους σε ομαδικές μάχες. Γι’ αυτό, αυξάνουμε τις ανταμοιβές για τις βοήθειες και προσθέτουμε επιπλέον τα σερί βοηθειών.