Νέο SSD σε κάρτα PCI-E από την Asus για απαιτητικούς χρήστες

Η ASUS ανακοίνωσε το νέο της SSD που ενσωματώνεται σε κάρτα PCI-E, το ROG RAIDR Express, χωρητικότητας 240GB, που υπόσχεται να απογειώσει τις επιδόσεις των υπολογιστών desktop. H κάρτα που φέρει το SSD έχει διαστάσεις 157 x 120 x 20mm και ακολουθεί το σχεδιασμό της σειράς των κορυφαίων προϊόντων για gamers της εταιρείας, Replublic Of Gamers – ROG. Το RAIDR Express χρησιμοποιεί σύγχρονες μνήμες MLC NAND flash των 19nm κατασκευής Toshiba και δύο controllers LSI SandForce 2281. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο SSD σε διάταξη RAID 0 για βέλτιστες επιδόσεις. Η ASUS ανακοίνωσε ρυθμούς σειριακής ανάγνωσης της τάξης των 830 MB/s […]

Η ASUS ανακοίνωσε το νέο της SSD που ενσωματώνεται σε κάρτα PCI-E, το ROG RAIDR Express, χωρητικότητας 240GB, που υπόσχεται να απογειώσει τις επιδόσεις των υπολογιστών desktop.

H κάρτα που φέρει το SSD έχει διαστάσεις 157 x 120 x 20mm και ακολουθεί το σχεδιασμό της σειράς των κορυφαίων προϊόντων για gamers της εταιρείας, Replublic Of Gamers – ROG.

Το RAIDR Express χρησιμοποιεί σύγχρονες μνήμες MLC NAND flash των 19nm κατασκευής Toshiba και δύο controllers LSI SandForce 2281.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο SSD σε διάταξη RAID 0 για βέλτιστες επιδόσεις. Η ASUS ανακοίνωσε ρυθμούς σειριακής ανάγνωσης της τάξης των 830 MB/s και εγγραφής 810 MB/s.

Σημαντικό χαρακτηριστικό τού RAIDR Express είναι η δυνατότητα λειτουργίας σε κάθε σύστημα, αφού υποστηρίζει και τα legacy BIOS αλλά και τα νεότερα UEFI BIOS, επιλογή που μπορεί να γίνει μέσω ενός διακόπτη.

Μία ακόμη σημαντική δυνατότητα, μέσω του RAMDisk software που συνοδεύει το προϊόν, είναι η δέσμευση έως και του 80% της RAM ενός συστήματος, ως εικονικού drive ώστε να χρησιμοποιείται η κεντρική μνήμη για εργασίες όπως η εγγραφή προσωρινών αρχείων και να περιορίζεται η φθορά του SSD.

Από την εταιρεία δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες όσον αφορά στο κόστος, κάποιες αναφορές από την Ιαπωνία όμως, κάνουν λόγο για διαθεσιμότητα στα 39.980 γιέν, δηλαδή περίπου στα 308 ευρώ.

Για περισσότερα τεχνολογικά νέα επισκεφθείτε το toptech4u.gr.