Κοινή Χρήση Παιχνιδιών στο Steam

Το Stream μπορεί σύντομα να παρουσιάσει την δυνατότητα να μοιράζεσαι παιχνίδια με φίλους, αν μπορούμε να βασιστούμε σε μερικές γραμμές κώδικα στον client. Αρχικά ο NeoGAF εντόπισε τρεις γραμμές κώδικα στον τελευταίο Steam client beta, οι οποίες κάνουν αναφορά σε κάτι με όνομα «συλλογή κοινών παιχνιδιών» («shared game library»), το οποίο δημιουργεί σκέψεις ότι στο μέλλον θα μπορείς να μοιραστείς τις αγορές σου με φίλους. Οι σχετικές γραμμές κώδικα είναι οι εξής: «SteamUI_JoinDialog_SharedLicense_Title» «Συλλογή κοινών παιχνιδιών» «SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_OwnerText» «Απλά για να ξέρεις ότι τα παιχνίδια σου χρησιμοποιούνται προσωρινά από τον φίλο σου. Αν παίξεις τώρα θα αποσταλεί μήνυμα στο φίλο σου […]

Platform
 

Το Stream μπορεί σύντομα να παρουσιάσει την δυνατότητα να μοιράζεσαι παιχνίδια με φίλους, αν μπορούμε να βασιστούμε σε μερικές γραμμές κώδικα στον client.


Αρχικά ο NeoGAF εντόπισε τρεις γραμμές κώδικα στον τελευταίο Steam client beta, οι οποίες κάνουν αναφορά σε κάτι με όνομα «συλλογή κοινών παιχνιδιών» («shared game library»), το οποίο δημιουργεί σκέψεις ότι στο μέλλον θα μπορείς να μοιραστείς τις αγορές σου με φίλους. Οι σχετικές γραμμές κώδικα είναι οι εξής:

  • «SteamUI_JoinDialog_SharedLicense_Title» «Συλλογή κοινών παιχνιδιών»
  • «SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_OwnerText» «Απλά για να ξέρεις ότι τα παιχνίδια σου χρησιμοποιούνται προσωρινά από τον φίλο σου. Αν παίξεις τώρα θα αποσταλεί μήνυμα στο φίλο σου ότι είναι ώρα για βγει από το παιχνίδι.»
  • «SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_BorrowerText» «Αυτό το κοινό παιχνίδι είναι προσωρινά μη διαθέσιμο. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα ή αγοράστε αυτό το παιχνίδι για την δικής συλλογή.«

Όπως είναι τα πράγματα προς το παρόν, μόλις αγοράσεις ένα παιχνίδι στο Steam είναι δεμένο στον λογαριασμό σου, δηλαδή δεν μπορείς να το ανταλλάξεις, να το πουλήσεις ή να το δανείσεις σε ένα φίλο όπως θα μπορούσες να κάνεις με ένα πραγματικό δίσκο (CD).

Από τον κώδικα, φαίνεται ότι θα μπορείς να αφήσεις άλλους χρήστες του Steam να παίζουν τα παιχνίδια σου όταν δεν τα χρησιμοποιείς, αλλά θα τους λέγεται να βγουν από το παιχνίδι όταν θα θέλεις να παίξεις.

Ενώ τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, σίγουρα θα είναι μια ενδιαφέρουσα τροπή των γεγονότων για τα σχέδια του Xbox One για κοινά παιχνίδια.