Τα στιγμιότυπα από τη συνέντευξη τύπου της Microsoft

Η Microsoft μπήκε πολύ δυνατά στη νέα εποχή του Gaming!   Τις τελευταίες μέρες είδαμε διάφορα άρθρα και αναφορές που κατέκριναν την Microsoft για τις επιλογές της ( Σύνδεση στο Internet κάθε 24 ώρες τουλάχιστον, μεταχειρισμένα αλλά και TV-Focus ). Η παρουσίαση τύπου στην Ε3 όμως έρχεται για να ταράξει τα νερά και να βάλει την Microsoft και το Xbox One και πάλι στο παιχνίδι.   Δυναμικό ξεκίνημα Η Microsoft ξεκίνησε πολύ δυναμικά με ένα εντυπωσιακό gameplay footage από το νέο Metal Gear Solid V: Phantom Pain. Στο video που είδαμε, είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε μία πρώτη γεύση για […]

Platform
 

Η Microsoft μπήκε πολύ δυνατά στη νέα εποχή του Gaming!

 

Τις τελευταίες μέρες είδαμε διάφορα άρθρα και αναφορές που κατέκριναν την Microsoft για τις επιλογές της ( Σύνδεση στο Internet κάθε 24 ώρες τουλάχιστον, μεταχειρισμένα αλλά και TV-Focus ). Η παρουσίαση τύπου στην Ε3 όμως έρχεται για να ταράξει τα νερά και να βάλει την Microsoft και το Xbox One και πάλι στο παιχνίδι.

 

Δυναμικό ξεκίνημα

Η Microsoft ξεκίνησε πολύ δυναμικά με ένα εντυπωσιακό gameplay footage από το νέο Metal Gear Solid V: Phantom Pain. Στο video που είδαμε, είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε μία πρώτη γεύση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τη νέα περιπέτεια του Snake. Εντυπωσιακά γραφικά, νέες επιλογές stealth αλλά και δυναμική αλλαγή καιρού και ώρας. Ο μόνος περιορισμός μας στο πως θα εκτελέσουμε διάφορες αποστολές είναι η φαντασία μας, καθώς το MGS V: Phantom Pain θα είναι ο πρώτος Open-World τίτλος της σειράς. Μετά το ειλικρινά εντυπωσιακό trailer την εμφάνιση του στη σκηνή έκανε ο Hideo Kojima, ενημερώνοντας μας πως το Metal Gear Solid V: Phantom Pain θα κάνει την εμφάνιση του στη νέα κονσόλα της Microsoft.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την παρουσίαση του MGS, σειρά πήρε η ανακοίνωση του ανασχεδιασμένου Xbox 360 με βάση το design του Xbox One.Όπως σημείωσε η Microsoft το νέο Xbox 360 είναι διαθέσιμο από σήμερα στα καταστήματα.

Στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση της μία νέα αποκλειστικότητα για το Xbox 360, το World of Tanks. Ο πετυχημένος F2P τίτλος της Wargaming θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Xbox 360 αυτό το καλοκαίρι έχοντας ανασχεδιαστεί αποκλειστικά για τη κονσόλα της Microsoft. Επίσης αναμένεται να κυκλοφορήσει το Dark Souls II το Μάρτιο του 2014 αλλά και το Max για το Xbox 360.

Από τον Ιούλιο θα εφαρμοστεί μία νέα πολιτική στο Xbox Live και θα αφορά μόνο όσους έχουν  Gold Membership. Από αυτό τον Ιούλιο και για κάθε μήνα η Microsoft θα προσφέρει στους συνδρομητές της 2 τίτλους δωρεάν (στα πρότυπα της Sony), τα 2 πρώτα παιχνίδια που θα διατεθούν δωρεάν είναι το Assassin’s Creed 3 και το Halo 3.

Ryse: Son of Rome

Σειρά πήρε η Crytek και η νέα αποκλειστικότητα του Xbox One, Ryse: Son of Rome. Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό gameplay video, δίνοντας μας μία πρώτη γεύση για το τίτλο και μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως είναι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ!  Το Ryse: Son of Rome σας βάζει στο ρόλο  ενός Ρωμαίου Στρατηγού και σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε εντολές στους στρατιώτες σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο οπτικοακουστικός τομέας είναι εξαιρετικός και το σύστημα μάχης εντυπωσιακό έχοντας δανειστεί πολλά στοιχεία από το God of War ( Scripted Finishing Moves). Το demo που παρουσιάστηκε μας δείχνει την απόβαση των Ρωμαϊκών λεγεώνων και στη συνέχεια τη πολιορκία μίας βαρβαρικής πόλης. Το Ryse: Son of Rome αναμένεται να είναι Launch Title και θα κυκλοφορήσει την 1η μέρα διάθεσης του Xbox One.

 

Ανακοινώθηκε το Killer Instict καθώς και νέες αποκλειστικότητες

Η Microsoft μας είχε υποσχεθεί πολλά exclusives και μπορούμε να πούμε πως δεν μας απογοήτευσε. Μετά το Ryse: Son of Rome την εμφάνιση τους έκαναν τα:  Killer Instict ένα νέο fighting game της Double Helix ( αποκλειστικότητα),  Sunset Overdrive ( αποκλειστικότητα),  Forza Motorsport 5 ( αποκλειστικότητα), Quantum Break ( αποκλειστικότητα), D4 ( αποκλειστικότητα), Project Spark ( αποκλειστικότητα ) αλλά και το Crimson Dragon που είναι επίσης αποκλειστικότητα. Ένα από τα παιχνίδια που φάνηκε πολύ ενδιαφέρον είναι το Project Spark. Το Project Spark είναι μία νέα αποκλειστικότητα του Xbox One που φέρεται να έχει πάρει πολλά στοιχεία από το Bittle Lig Planet της Sony αλλά και το Minecraft. Ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει δικούς του κόσμους και δικές του ιστορίες με τη βοήθεια του Kinect ( φωνητικές εντολές ) και του SmartGlass.

 

Dead Rising 3!

Το νέο μέλος της σειράς θα κάνει την εμφάνιση του αποκλειστικά στο Xbox One! Ο νέος τίτλος της Capcom έρχεται ανανεωμένος   καθώς   είναι   Open-World και ο κόσμος του είναι αποτυπωμένος στην οθόνη μας με απίστευτη λεπτομέρεια. Θα έχουμε   τη   δυνατότητα   να  χρησιμοποιήσουμε εκατοντάδες όπλα, καθώς   και   να   δημιουργήσουμε  δικά μας με διάφορα εξαρτήματα που θα βρούμε στη διαδρομή. Τα   Zombie   είναι  πιο  πολλά   από   ποτέ   καθώς   κάθε   δρόμος, κτίριο και  στενάκι είναι γεμάτο από τους  απέθαντους φίλους μας. Ο παίκτης   θα   χρειαστεί να κινηθεί με  προσοχή    καθώς   ο   αριθμός των Zombies είναι τεράστιος και ανά πάσα στιγμή η κατάσταση μπορεί να εξελιχτεί πολύ άσχημα για το παίκτη. Για ν’αποφύγει τέτοιες δυσάρεστες στιγμές ο παίκτης θα έχει στη διάθεση του διάφορα «εργαλεία» ώστε να τραβήξει τη προσοχή των Zombies και να περάσει ανενόχλητος απ’αυτά. Το Dead Rising θα κυκλοφορήσει μέσα στις γιορτές για το Xbox One.

 

 

Witcher 3

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η CD Project και το Witcher 3.  Το Witcher 3 θα  είναι  Open-World με   το   κόσμο  του  να χαρακτηρίζεται τεράστιος. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόσωπος  της CD Projeckt   το   Witcher 3  θα  έχει διάρκεια πάνω από 100 ώρες. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε   ένα   εντυπωσιακό trailer με gameplay περιεχόμενο, που μας ανέφερε κάποια από τα νέα στοιχεία του τίτλου.

Battlefield 4

Σειρά πήρε   η   EA και το Battlefield 4. Η ΕΑ μας παρουσίασε ένα νέο  gameplay video για το BF4 που έτρεχε στα 60FPS, με  τη  νέα μηχανή γραφικών Frostbite 3 να δείχνει πιο όμορφη από ποτέ. Με   το   τέλος  της  ανακοίνωσης του Battlefield 4 η ΕΑ μας ενημέρωσε για ένα νέο DLC το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του πρώτα στο Xbox One και μετέπειτα στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Ανακοινώθηκε το νέο Halo !!!

Αφού παρουσιάστηκαν κάποιοι νέοι τίτλοι που αναπτύσσονται από First-Party   στούντιο   της  Microsoft, σειρά πήρε το σήμα κατατεθέν του Xbox One. Αυτό δεν είναι άλλο από  τον Master Chief και το Halo. Το   trailer   που   παρακολουθήσαμε είχε ως πρωταγωνιστή τον  MC  καθώς εμφανίζεται μπροστά   του   ένα   τεράστιο  ρομπότ  αναδυόμενο  μέσα  από  την  άμμο. Όπως ανακοινώθηκε η σειρά Halo θα κάνει την εμφάνιση της στο Xbox One μέσα στο 2014.Οι μόνες λεπτομέρειες που γνωρίζουμε είναι   πως   θα υποστηρίζεται από μία νέα μηχανή γραφικών
που θα τρέχει στα 60 FPS.

 

Κλείσιμο με Titan Fall

Η Microsoft έκλεισε τη συνέντευξη τύπου της με την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας αλλά   και   της   τιμής  του  νέου  Xbox. Το Xbox One θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο στη  τιμή των 499,00 ευρώ. Λίγα     δευτερόλεπτα     πριν   πέσουν   οι    κουρτίνες    ανακοινώθηκε    ένας   νέος αποκλειστικός   τίτλος   για   τη   νέα   κονσόλα  της  Microsoft. Στο video που ακολούθησε  είδαμε gameplay  υλικό   από   το   Multiplayer κομμάτι του τίτλου. Το μόνο που γνωρίζουμε για το τίτλο είναι   πως   πρόκειται   για   ένα  sci-fi FPS Shooter ενώ ο παίκτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις επιφάνειες των κτιρίων ως εναέριο πάτημα αλλά και να χειριστεί τεράστια Mech.

http://www.youtube.com/watch?v=2JavkQvJyaY

Επίλογος

 

Η παρουσίαση της Microsoft ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως δεν άφησε κανέναν απογοητευμένο. Το line-up ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον αλλά και αποκλειστικά game-focused, καθώς το μόνο κομμάτι που δεν αφορούσε το gaming ήταν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το Xbox Live. Πλέον θα μπορούμε να προσθέσουμε στη λίστα μας όσους φίλους θέλουμε, χωρίς κανένα περιορισμό ενώ θα μπορούμε να μοιραστούμε τη Gold συνδρομή μας με την οικογένεια μας. Η Microsoft έδωσε μία δυνατή απάντηση σε όσους τη κατέκριναν πως ενδιαφέρεται περισσότερο για το Social Entertainment παρά το gaming. Με μία τεράστια γκάμα τίτλων τη πρώτη μέρας κυκλοφορίας του Xbox One -μεταξύ τους πάρα πολλές αποκλειστικότητες- αλλά και μετέπειτα, η Microsoft πετάει το μπαλάκι στη Sony και το Playstation 4. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τη συνέντευξη τύπου του Ιαπωνικού Κολοσσού καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και ανυπομονούμε να βγάλουμε το φετινό νικητή. Μείνετε συντονισμένοι στο GameSpace.gr και μάθετε όσα συμβαίνουν στη φετινή Ε3.