Νέες πληροφορίες για την DRM πολιτική της Sony

Ναι μεν… αλλά από την Sony !     Σύμφωνα με το Kotaku και ένα νέο άρθρο  που δημοσίευσε, ο   CEO   της   Sony  Jack  Tretton   σε  συνέντευξη του στο Game Trailers και στον Geoff Keighley τόνισε πως τα First-Party στούντιο της Sony δε θα ενσωματώσουν κάποιο DRM περιορισμό για ενοικίαση, μεταπώληση, δανεισμό κτλπ. Βέβαια   όπως   πρόσθεσε   στη   συνέχεια, οι   Third-Party   Publishers  θα  έχουν το ελεύθερο να ενσωματώσουν όποια πολιτική επιθυμούν, επομένως θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν DRM περιορισμό στους τίτλους τους!  Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής  «Η ενσωμάτωση του DRM σε […]

Ναι μεν… αλλά από την Sony !

 

 

Σύμφωνα με το Kotaku και ένα νέο άρθρο  που δημοσίευσε, ο   CEO   της   Sony  Jack  Tretton   σε  συνέντευξη του στο Game Trailers και στον Geoff Keighley τόνισε πως τα First-Party στούντιο της Sony δε θα ενσωματώσουν κάποιο DRM περιορισμό για ενοικίαση, μεταπώληση, δανεισμό κτλπ. Βέβαια   όπως   πρόσθεσε   στη   συνέχεια, οι   Third-Party   Publishers  θα  έχουν το ελεύθερο να ενσωματώσουν όποια πολιτική επιθυμούν, επομένως θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν DRM περιορισμό στους τίτλους τους! 

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής  «Η ενσωμάτωση του DRM σε Third-Party τίτλους είναι κάτι που δεν μπορούμε   να   ελέγξουμε ούτε  να  επιβάλουμε, ούτε να υποδείξουμε αλλά ούτε και να ενσωματώσουμε. Η επιλογή αυτή είναι στην κρίση του εκάστοτε Publisher»

Όσον αφορά   την   πολιτική  μεταχειρισμένων  σχολίασε  τα  εξής «Εμείς δημιουργούμε την πλατφόρμα. Ξεκαθαρίσαμε με τα First- Party στούντιο μας πως δεν θα ασπαστούμε κάποιον περιορισμό για τα μεταχειρισμένα παιχνίδια. Βέβαια προσκαλούμε όλους τους εκδότες να κυκλοφορήσουν τους τίτλους της στην πλατφόρμα μας και να εφαρμόσουν όποιου είδους πολιτική επιθυμούν, όπως το F2P.  Θα τους επιτρέψουμε να κάνουν ότι επιθυμούν και από κει και πέρα η επιλογή πολιτικής θα βασίζεται στη σχέση τους με την κοινότητα τους.»

 

Η Sony με αυτή τη συνέντευξη έκανε την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη καθώς όλοι είχαμε την εντύπωση πως δεν θα δούμε κάποιου είδους DRM πολιτική στο Playstation 4. Απ’όσο φαίνεται αυτό   αφορούσε   μόνο   τους  τίτλους και τα στούντιο ανάπτυξης της Sony και όχι τους τρίτους εκδότες. Επίσης να σημειώσουμε πως η Sony επιβεβαίωσε, ότι όσοι αγοράσουν το Playstation 4 θα πρέπει να αποκτήσουν συνδρομή στο Playstation Plus ώστε να μπορούν να παίξουν Multiplayer τα αγαπημένα τους παιχνίδια.