PES 2014: Νέα χαρακτηριστικά και υποστήριξη FOX Engine

Η KONAMI βλέπει το μέλλον καθώς αποκαλύπτει τη νέα σειρά PES που υποστηρίζεται από τη Fox Engine H Konami Digital Entertainment GmbH αποκάλυψε σήμερα ότι ο τίτλος PES 2014 θα σημάνει μία   νέα   αρχή  για  τα δημοφιλή ποδοσφαιρικά videogames κάνοντας το μεγαλύτερο βήμα προόδου που έχει δει μέχρι τώρα η σειρά. Η PES Productions Team βασισμένη στο Tokyo δουλεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε μία νέα   προσέγγιση   του   ποδοσφαιρικού   videogame    και    είναι   στην  ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το επόμενο μέρος της σειράς θα έχει στον πυρήνα του τη θαυματουργή Fox […]

Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η KONAMI βλέπει το μέλλον καθώς αποκαλύπτει τη νέα σειρά PES που υποστηρίζεται από τη Fox Engine

H Konami Digital Entertainment GmbH αποκάλυψε σήμερα ότι ο τίτλος PES 2014 θα σημάνει μία   νέα   αρχή  για  τα δημοφιλή ποδοσφαιρικά videogames κάνοντας το μεγαλύτερο βήμα προόδου που έχει δει μέχρι τώρα η σειρά.

Η PES Productions Team βασισμένη στο Tokyo δουλεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε μία νέα   προσέγγιση   του   ποδοσφαιρικού   videogame    και    είναι   στην  ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το επόμενο μέρος της σειράς θα έχει στον πυρήνα του τη θαυματουργή Fox Engine της Kojima Productions.

Βασισμένο σε έξι θεμελιώδεις πυλώνες το νέο σύστημα και η νέα μηχανή επιτρέπει στο Pro Evolution Soccer 2014   να   ξαναπιάσει   από   την   αρχή   ένα   ένα   όλα    τα    συστήματα του   παιχνιδιού   και   να πετάξει   από   πάνω   του   τα   δεσμά και τους περιορισμούς των προηγούμενων   απαρχαιωμένων   μηχανών. Το   νέο   σύστημα   επιτρέπει   τη δημιουργία   ρεαλιστικών   ματς   με  γρήγορη  ροή,  ενώ  εστιάζεται στο  πως οι ικανότητες  ενός  παίκτη μπορούν  να   επηρεάσουν  την  απόδοση  της  ομάδας, ενώ παράλληλα οι καλοδουλεμένες τακτικές    και    πειθαρχεία  μιας  μικρής  ομάδας  μπορεί  όταν εκτελεστούν  σωστά να την καταστήσουν «Φονέα των Γιγάντων».

Το νέο σύστημα δεν προσφέρει μόνο επαναστατικά γραφικά  και  animations. Φυσικά αυτά φτάνουν πλέον σε   επίπεδο  που  δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν.  Ξεπερνά όμως όλους τους   περιορισμούς  των παλιών  μηχανών στην  Τεχνίτη  Νοημοσύνη  και στο χειρισμό και επιτρέπει στο PES 2014 να αναδείξει το ταλέντο των κορυφαίων παικτών και την τακτική των κορυφαίων ομάδων μέσα από ένα home system για πρώτη φορά.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τους έξι βασικούς πυλώνες  του  νέου  Pro Evolution Soccer που ρυθμίζουν τα πάντα από το πώς ο παίκτης δέχεται και κοντρολάρει τη μπάλα μέχρι την ατμόσφαιρα  ενός  σημαντικού  ντέρμπι,  τον  ενθουσιασμό  μιας  αναπάντεχης νίκης ή την πικρία μιας συντριπτικής ήττας. Οι τομείς είναι:

TrueBall Tech: Για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό εξομοιωτή, το PES 2014 βάζει στο κέντρο της μηχανής τη μπάλα:  από   το   πώς  κινείται  μέχρι  το  πώς τη χρησιμοποιούν οι παίκτες.
Η πρώτη επαφή   και   τα   διαφορετικά  κοντρόλ  είναι αυτό  που κάνει κάποιους παίκτες να ξεχωρίζουν από τους άλλους. Η   ικανότητα  να  διαβάζεις  την  πάσα  αλλά και να κάνεις τα απαραίτητα  βήματα  ώστε  να   κερδίσεις  χώρο και να βρεθείς πίσω από τους αμυντικούς.
Η  TrueBall  Tech  επιτρέπει  στον  παίκτη  να  κάνει  όλων  των  ειδών τις  πάσες και λόμπες χρησιμοποιώντας   τον  αναλογικό  μοχλό  με  λεπτομερές σύστημα βαρυκεντρικής φυσικής (barycentric physics system),  που   δίνει   ρεαλισμό  στη μεταφορά του κέντρου βάρους και της ροπής   της   μπάλας  μετά  από  ένα  κτύπημα, του ύψους και της δύναμης της  πάσας καθώς και το πώς το σώμα του παίκτη θα αντιδράσει δεχόμενο την πάσα.

Έτσι ο παίκτης έχει   πλήρη   έλεγχο. Δίνει σχεδόν ενστικτωδώς μέχρι και την κλήση που έχει
το   σώμα   του   κατά  την  παραλαβή   της   πάσας. Σε αντίθεση  με  το  TrueBall Tech,  στα  προηγούμενα συστήματα υπήρχε στατικότητα  και  οι  επιλογές  ήταν περιορισμένες. Τώρα
η   μπάλα   μπορεί   να   βρει  τον  παίκτη σε οποιοδήποτε σημείο, να την περάσει από  τους αντιπάλους με το στήθος η το κεφάλι, να  τη  κτυπήσει ακόμα και με  το  τακουνάκι πίσω σε κάποιο   άλλο   παίκτη  ή  στο κενό, ενώ  η  κοντινή  ντρίπλα  είναι  μία  πολύ πιο προσωπική ικανότητα στο νέο game.

Τα προηγούμενα PES έδιναν στον παίκτη τη δυνατότητα να στείλει πάσα στον κενό χώρο να κάνει μεγάλες λόμπες και κοντές πάσες, τριγωνάκια και ένα-δύο. Το σύστημα TrueBall Tech αντιμετωπίζει  τη  μπάλα σα   μια   ξεχωριστή οντότητα που κινείται ελεύθερα και  ρυθμίζει
όλες τις κινήσεις των παικτών γύρω από αυτήν.Η ποικιλία κινήσεων που προκύπτει από μία τέτοια φυσική είναι απίστευτη.

Το αποτέλεσμα  είναι  ένα   παιχνίδι  που  προσφέρει πλήρη έλεγχο 360 μοιρών και στα δύο πόδια, καθοδήγηση   της   μπάλας  ακόμα  και  με  την πιο  απαλή  κίνηση  του  μοχλού και ντρίμπλες που βγαίνουν με απλές κινήσεις και ενστικτωδώς.

Motion Animation Stability System (M.A.S.S.): Η φυσική σύγκρουση των σωμάτων των παικτών και η μάχη μεταξύ τους είναι ένα σημαντικό κομμάτι του κάθε ματς. Το σύστημα M.A.S.S. εξομοιώνει τη φυσική και το βάρος των σωμάτων καθώς συγκρούονται. Εξομοιώνει και τη σύγκρουση πολλών διαφορετικών σωμάτων δίνοντας ρεαλιστικά animations τα οποία συνδιάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Αντί λοιπόν να έχουμε μία σειρά από σταθερά animations, το M.A.S.S. αντιδρά άμεσα σε οποιαδήποτε κατάσταση και η αντίδραση π.χ. του σώματος του παίκτη που δέχτηκε το τάκλιν επηρεάζεται από την κατεύθυνση από την οποία ήρθε αυτό και από την ταχύτητα και το βάρος του παίκτη που το εκτέλεσε. Σε κάθε περίπτωση ο παίκτης που δέχτηκε τη σύγκρουση μπορεί απλά να παραπατήσει (αν η ταχύτητα και το βάρος του επιτιθέμενου είναι μικρή η το σημείο σύγκρουσης ασήμαντο), η να καταρρεύσει. Παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μάζα τους για να απωθήσουν άλλους από τη μπάλα ή να απαγορεύσουν την προσπέλαση σε κάποιο σημείο του γηπέδου. Όπως είναι φυσικό στο PES 2014 υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι να τζαρτζάρεις ένα παίκτη από ένα απλό τάκλιν.

Το τζαρτζάρισμα οποιουδήποτε είδους στο PES 2014 συνδυάζεται με τα TrueBall physics με αποτέλεσμα η μπάλα να αντιδρά μέσα από αυτές τις συγκρούσεις με ρεαλιστικό τρόπο. Καθώς οι παίκτες συγκρούονται θα δουν τη μπάλα να εκτοξεύεται στον κενό χώρο, ή να καταλήγει στα πόδια του ‘νικητή της σύγκρουσης’ ή του συμπαίκτη του.

Η εισαγωγή του συστήματος M.A.S.S. δίνει τρομερή εξέλιξη σε όλες τις φάσεις ένας-εναντίον-ενός. Οι μονομαχίες μεταξύ βασικών παικτών μπορούν να ορίσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Οι αμυντικοί μπορούν πλέον να εμποδίσουν έναν επιτιθέμενο με το σώμα τους, να παρεμποδίσουν τις πιθανές πάσες ή να κάνουν τζαρτζάρισμα. Και οι επιτιθέμενοι από την πλευρά τους πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να πιέσουν και να αναμετρηθούν στα ίσα με τους αμυνόμενους σε σύγκρουση σώμα με σώμα, αν θέλουν να τους αποφύγουν, να δώσουν πάσα να ντριμπλάρουν, να προσποιηθούν καταρρέοντας για να κερδίσουν φάουλ, η να σουτάρουν έστω και από μακριά. Το νέο σύστημα επιτρέπει αμέτρητες διαφορετικές επιλογές και παραλλαγές που όλες βασίζονται στις αποφάσεις των παικτών.

 

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το PES 2014