Gears of War 4 Multiplayer | Preview

Το Gears of War 4 έρχεται και μέσα από την beta του, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το multiplayer του

Το Gears of War 4 έρχεται και μέσα από την beta του, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το multiplayer του

gears beta

Με το Gears of War 4 να κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το multiplayer κομμάτι του τίτλου μέσω της Open Beta. Μέσα σε τρεις διαφορετικούς χάρτες: Dam, Harbor και  Foundation, δοκιμάσαμε τρία από τα modes που έχει να προσφέρει το παιχνίδι, με ένα από αυτά να είναι κάτι τελείως καινούργιο. Επίσης, δοκιμάσαμε και ένα καινούργιο όπλο.

Ξεκινώντας με τα βασικά, ο τρόπος διεξαγωγής του multiplayer παραμένει ο ίδιος με προηγούμενους τίτλους της σειράς. Το cover-to-cover σύστημα παραμένει το βασικότερο στοιχείο για να επιβιώσει κάποιος σε αυτό το πολύ βίαιο παιχνίδι. Με όπλα που ακρωτηριάζουν απευθείας τους αντιπάλους με μια καλή βολή, έχουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, όπου ο παίκτης πέφτει κάτω για λίγο. Σε αυτό το στάδιο μπορεί κάποιος συμπαίκτης να τον ζωντανέψει ή να σηκωθεί μόνος του μετά από λίγη ώρα. Από την άλλη κάποιος μπορεί να του ρίξει την χαριστική βολή ή να χρησιμοποιήσει ένα από τα φρικιαστικά executions. Μια νέα προσθήκη στα executions, είναι η χρήση του cover για να ακινητοποιήσετε τον αντίπαλό σας, τραβώντας τον από την μεριά σας ή πέφτοντας με δύναμη πάνω του. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη σωστή χρήση ενός κουμπιού, αλλά σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τότε δίνει πρόσβαση σε ένα νέο πολύ βίαιο execution με τη χρήση μαχαιριού.

gears  (3)

Το αρχικό loadout του κάθε παίκτη περιλαμβάνει το κλασσικό Lancer πολυβόλο με το αλυσοπρίονο μπροστά, για να κόβετε τους εχθρούς στη μέση, το Gnasher Shotgun για πιο κοντινές διαμάχες και το λιγότερο δημοφιλές Hammerburst. Σε κάθε μέρος του χάρτη εμφανίζονται και πιο ειδικά όπλα, όπως για πιο μακρινές καταστάσεις σαν το Torque Bow, ένα τόξο που πετάει εκρηκτικά βέλη και το Longshot Sniper. Έχουμε βέβαια και τα πιο εκρηκτικά όπλα, όπως το Boomshot που πετάει ρουκέτες και το νέο Dropshot, που όσο κρατάτε την σκανδάλη πετάει μακριά μια νάρκη, ώσπου να το αφήσετε και αυτή να πέσει κάτω προκαλώντας έκρηξη. Το active reload σύστημα εξακολουθεί να υπάρχει, μειώνοντας το χρόνο όταν το κάνετε σωστά και μεγαλώνοντάς τον αν αποτύχετε. Φυσικά, δεν λείπουν οι χειροβομβίδες που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν παγίδες ή να τις πετάξετε απευθείας στους εχθρούς.

Όσο για τα modes που δοκιμάσαμε, είδαμε το κλασσικό Team Deathmatch όπου κάθε ομάδα έχει συγκεκριμένο αριθμό ζωών και τα ματσάκια είναι Best of 3. Βέβαια, το mode αυτό είναι διαθέσιμο και σε co-op εναντίον με Hardcore Bots. Το νέο mode που είδαμε είναι το Dodgeball, που λειτουργεί περίπου όπως και το άθλημα. Με πέντε παίκτες σε κάθε ομάδα, όταν κάποιος σκοτωθεί, τότε ξαναμπαίνει στο παιχνίδι κάποιος από την αντίπαλη ομάδα, μέχρι να βγουν όλοι εκτός. Τα ματς του Dodgeball είναι Best of 5.

gears  (2)

Το σύστημα ranking ζήταγε από τους παίκτες να παίξουν πέντε αγώνες, ώστε να μπουν στην κατάταξη. Κάθε mode λειτουργεί με διαφορετικό Ranking και ανάλογα αυτό που έχετε, σας κάνει καλύτερο matchmaking. Επίσης, το ανέβασμα του επιπέδου γίνεται ακόμα πιο εύκολα με χρήση καρτών. Οι κάρτες σας δίνουν διάφορα objectives, όπως να μαζέψετε αρκετούς πόντους, να κάνετε πολλά kills ή απλά να κερδίσετε τον αγώνα. Η ανταμοιβή σας από τις κάρτες είναι μεγάλα XP boosts. Τέλος, κατά τη διάρκεια της μάχης, μπορείτε να πάρετε και Ribbons από διάφορα επιτεύγματα που καταφέρνετε, όπως Double Kills ή όταν σταματήσετε το Killstreak κάποιου άλλου παίκτη.

Μιλώντας για τον τομέα των γραφικών, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάπως περιορισμένα, κάτι που δικαιολογείται από τα σταθερά 60 fps, που είναι πολύ σημαντικό σε ένα multiplayer παιχνίδι. Ένα θέμα που προσέξαμε, είναι πως αν μπείτε στο παιχνίδι απευθείας από την λειτουργία instant-on του Xbox One, τότε θα παρατηρήσετε τα textures να τρεμοσβήνουν.

gears  (4)

Σε γενικές γραμμές, το multiplayer του Gears of War 4 ήταν αρκετά εντυπωσιακό, με το νέο όπλο και το νέο mode να μας κινούν την περιέργεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως ανυπομονούμε για την ολοκληρωμένη εμπειρία, όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι τον Οκτώβριο. Μείνετε συντονισμένοι στο GameSpace.gr για το αναλυτικό μας review για ένα από τα πιο βίαια παιχνίδια στην ιστορία της σειράς.

Περισσότερα νέα για το Gears of War 4

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.